Honderden producten tegen lagere prijzen
Bekijk
Gast: Tommy
2014-07-24 12:20

Gras in slechte staat

Hallo luitjes,

Kort vraagje : helpt een aerator of verticuteermachine om het gras welke in slechte staat is weer op te peppen. Wat ik ook doe, bewateren e.d. niks helpt.

Bedankt voor de raad
Gast: Service afdeling Rotopino.nl
2014-07-24 15:21

Re: Gras in slechte staat

Hier wat uitleg over de twee machines.
Een verticuteermachine is een apparaat waarmee mos verwijderd kan worden uit een gazon. Wanneer dit zogenaamde verticuteren niet gebeurt, bestaat de kans dat het mos snel uitbreidt waardoor het gras verdrukt wordt. Nog een voordeel van verticuteren is dat licht, water en lucht makkelijker doordringen wat nodig is voor een gezond gazon. Ook krijgen de wortels meer ruimte om te groeien. Het oude dode materiaal wordt verwijderd.
Een cultivator of tandeg is een gereedschap met kromme tanden om (soms: tussen de gewassen) de grond los te maken en het onkruid te bestrijden.
Ook wordt er vaak een stoppelbewerking van graan- en maisland mee uitgevoerd.
Water geven, op tijd gras maaien en gazonbemesting is ook zeer belangrijk. Met groet Team Rotopino
Gast: De tuinier
2014-08-05 13:10

Re: Gras in slechte staat

Als ik jou was, gewoon met een Verticuteer machine eroverheen gaan. en het onkruid en mos verwijdren. Mag niet te warm zijn buiten, anders hou je niets over. Goed inzaaien met nieuw en goed graszaad en goed watergeven, iedere dag. Verticuteren mag niet als het vriest, dan bevriezen de wortels. Als je een paar keer per jaar dit doet krijg je vanzelf een mooie grasmat, maar wel bijhouden. groet Harrie de tuinier
Pagina 1 Van 1