Consumenten zijn inmiddels gewend geraakt aan fabrikanten van elektrische gereedschappen dat ze graag een keuze willen maken. Gelukkig proberen de meesten van hen de smaak van hun klanten te raken en bieden ze de keuze uit niet één, maar meerdere modellen van een bepaald elektrisch gereedschap. Grotere fabrikanten bieden ook de mogelijkheid om elektrisch gereedschap met verschillende spanningsklassen te kiezen. En dus bevat de merkaanbieding van AEG zowel elektrisch gereedschap van 12 V als 18 V!

Spanning klasse

Batterijspanning is erg belangrijk bij het gebruik van snoerloze elektrische gereedschappen. Allereerst beslist het over hun kracht en gebruikte hulpprogramma-parameters. Het is niet voor niets dat fabrikanten verschillende batterijsystemen hebben gemaakt. 12V-accugereedschappen zijn meestal kleiner en dus lichter. Een klant die een draadloze schroevendraaier nodig heeft om kasten te schroeven, heeft geen zware boormachine met een hamermechanisme nodig. Op dezelfde manier werkt het aan de andere kant. Daarom heeft AEG verschillende batterijsystemen gecreëerd, zodat gebruikers een elektrisch gereedschap kunnen vinden dat het beste bij hun verwachtingen past.

 

12V accu systeem

Speciaal voor minder veeleisende gebruikers heeft het AEG-merk een 12V-batterijsysteem gecreëerd. Het systeem wordt gevoed door middel van accumulatoren met een spilmontagesysteem. Het AEG-assortiment omvat zowel boormachines, gipsplaatschroevendraaiers, minihamers en multifunctionele apparaten met een spanning van 12V.

 

Deze tools zijn perfect voor dagelijks gebruik en hun parameters zullen door elke professional worden gewaardeerd. Ze zijn absoluut kleiner dan de 18 volt-modellen en zijn dus ook lichter. Hun belangrijkste taak is om het comfort van het werk te garanderen tijdens minder veeleisende werkzaamheden en op krappe en moeilijk bereikbare plaatsen.

 

18V accu systeem

18-volt AEG-gereedschappen zijn professionele gereedschappen voor veeleisende taken. Hun grootte en gebruiksparameters komen overeen met de netwerkapparaten, maar hun duidelijke voordeel ten opzichte van hen is de mogelijkheid van draadloos werken. AEG 18V-gereedschappen worden aangedreven door krachtige lithium-ionbatterijen met intrekbare bevestigingen en hun capaciteit reikt tot 9,0 Ah, zodat het werken met elektrisch gereedschap lang en zeer efficiënt kan zijn. 

 

Het 18V-batterijsysteem vertegenwoordigt ook een veel rijker assortiment elektrisch gereedschap. We zullen hier onder andere vinden schaafmachine, decoupeerzaag, reciprocerende en cirkelzaag, schroef machines, slijpmachines, verstekzagen, evenals een breed scala aan boor machines, boorhamers en batterijlampen. Alles voor professionele toepassingen.

U zult meer te weten komen over AEG-batterijen uit het artikel: Voel de kracht van AEG!

 


Creëer uw eigen AEG-gereedschapset

Het grote voordeel van AEG-batterijsystemen is hun volledige compatibiliteit. Eén batterij volstaat om alle elektrische gereedschappen van een bepaalde spanningsklasse te voeden. Kies het systeem dat het beste bij u past en selecteer vervolgens het elektrisch gereedschap en de batterij die ze van stroom zullen voorzien. Het is zo simpel!

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden