Blikvanger vóór de kerst In plaats van kaarsen bevat deze zelfgemaakte adventskalender 24 individuele pakjes met verrassingen voor groot en klein.

Advent, advent, de kerstboom brandt! Maar niet dit exemplaar, want in plaats van kaarsen kunt u deze zelfgemaakte adventskalender voorzien van 24 individuele pakjes met verrassingen voor kleine en grote kerstfans. Veel plezier bij het maken, vullen en verbazen!

 

Benodigde elektrische gereedschappen:

Benodigde materialen:

  • boompaal
  • gladde planken dennenhout, geschaafd en afgeschuind
  • kasthaken wit met houtschroefdraad
  • houtschroeven

1. Steunpaal inkorten

 

 

Eerste wat u moet doen voor de adventskalender is de steunpaal die u eerst inkort naar een lengte van 160 cm. Hiervoor is een boompaal die aan het uiteinde spits toeloopt, het beste geschikt. De punt blijft bij het inkorten behouden als „boompunt“ voor de kerstster. De voet van de adventskalender wordt gemaakt van het 40 cm lange reststuk: zet deze gewoon onder in het midden aan de paal vast met de twee langere houtschroeven. Voor het op maat zagen is bijvoorbeeld de accumultizaag PST 10,8 LI van Bosch geschikt. Zaag de vier gladde planken in zeven delen met een verschillende lengte (maten: 15 cm / 30 cm / 45 cm / 60 cm / 75 cm / 80 cm / 95 cm).

 

 

2. Latten aanbrengen

 

 

Schroef de latjes met een verschillende lengte nu op gelijke afstanden op de paal, waarbij u de kortste net onder de punt en de langste helemaal onderaan aanbrengt. Hierbij helpt bijvoorbeeld de accuschroefboormachine PSR 10,8 LI van Bosch. Hiervoor kunt u het beste telkens twee schroeven gebruiken. De dwarslatjes vormen de takken van de kerstboom

 

 

3. Haken voor pakjes vastschroeven

 

 

Ten slotte verdeel de 24 haken willekeurig over de dwarslatten, versier deze met goed gevulde pakjes om grote en kleine kerstfans een plezier te doen. Wij wensen u een mooie adventstijd!


* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe