De technische parameters van Metabo KGS 254m zijn geweldig indrukwekkend. Maar hoe werkt deze machine? Is deze onder reële omstandigheden ook zo goed? Welke voor- en nadelen heeft het? We hebben onze klanten gevraagd om een beoordeling te plaatsen.

Kopen in Rotopino.nl
Afkort/verstekzaag Metabo KGS 254 M
IN STOCK
>10st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
308 incl. 21% BTW = € 53,45

De cirkelzaag Metabo KGS254M is uitgerust met een 1,8kW inductiemotor. Er is geen bediening en onderhoud nodig voor deze motor. De gebruiker bevestigt dat de cirkelzaag prima werkt - er is geen verlies van prestaties. Dit is een voordeel van de machine. Zeer goede resultaten worden verkregen met een relatief zacht hout (den, spar) en in harde materialen (spaanplaat of bodem of dakplaten). Het apparaat beschikt ook over een thermische beveiliging, die de machine stopt wanneer de temperatuur boven een bepaalde warmte grens uitkomt die bepaald is door de fabrikant. Bij hoge snijsnelheden, moet het werkstuk stevig worden vastgemaakt - daarvoor dient de speciaal handgreep, dat het mogelijk maakt om te werken met één hand.

Zaagmogelijkheden

Met betrekking tot de gedetailleerde parameters is de zaagdiepte bij 45° 54mm en bij 90°  90 mm. De gemiddelde breedte bij 45° is 80 mm en bij 90° 305 mm. De mogelijkheid van diepte-instelling is ideaal geschikt voor het zagen van dikke balken. Het grote zaagbereik (305 mm) laat bijvoorbeeld het zagen van diverse plafond balken toe. De snelheid is 3900-5150 omwentelingen per minuut(rpm), afhankelijk van het soort materiaal. De machine haalt tevreden en bevredigende resultaten.

Voordelen

De cirkelzaag KGS 254 M is ideaal voor wie een krachtig apparaat met een hoge nauwkeurigheid nodig heeft. De volgende voorzieningen zijn toegepast: eenvoudig wisselen van het zaagblad door spilvergrendeling en geen demontage van de beschermkap, maakt het werk ook leuker. Een materiaal klem garandeert veilige bevestiging van het werkstuk van bovenaf of en vanaf de voorkant. De effectieve geïntegreerde stofafzuiging zorgt voor een goede spaan- en stofafzuiging

Nadelen

Het ontbreekt volgens gebruikers, aan een soft start functie. Dit maakt de machine niet perfect.

Zaagblad

Zoals met andere apparaten van Metabo, het nummer van de modelnaam geeft de diameter van de schijf aan. Het apparaat wordt geleverd met een zaagblad van 254 mm x 30 mm, voor het zagen van materiaal met maximale afmetingen van 305x90 mm. De kwaliteit van het blad laat veel te wensen over. Zie beoordeling van een klant "Ik heb gelijk een ander blad gemonteerd en het bleek dat dan de cirkelzaag zeer nauwkeurig en efficiënt is".

Laser

De verstek/afkortzaag KGS 254 M heeft een laser om de snijlijn nauwkeurig weer te geven. Gebruikers hebben ontdekt dat bij een kanteling van de zaagkop naar rechts of naar links, de laserlamp onbetrouwbaar en onnauwkeurig is op het tafeloppervlak. Hier moet men goed dus om denken bij het zagen met de laser.

Tafel

Met de afkort/verstekzaag Metabo KGS254M kunnen ook grote objecten worden gezaagd. Deze machine heeft traploos uitschuifbare tafel verbredingen. de tafelverlenging werkt snel en gemakkelijk. De tafel kan ook snel en precies waterpas worden gezet.

Veiligheid

Metabo plaatst ook grote nadruk op veiligheid. De beschermkap beschermt tegen verwondingen, deze verwondingen worden voorkomen door een vergrendeling van de schakelaar. Werken met het gereedschap is comfortabel - een comfortabel handvat zorgt voor een eenvoudige bediening. De gebruiker heeft zelfs na een lange werkdag niet het gevoel van enige ongemakkelijkheid.

Samenvatting

De cirkelzaag Metabo KGS254M kan als zeer zeer positief worden beschouwd. De machine wordt zowel gebruikt door hobbyisten als door professionals. Als u op zoek bent naar een solide apparaat, dan is deze cirkelzaag voor u geschikt. "De afkort/versteklzaag van Metabo is groot en sterk, zelfs in professionele toepassingen." Helaas, het mist de soft start functie. In termen van prijs, is de machine uiterst gunstig geprijsd. Een objectieve beoordeling 4+.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe