De lente is een tijd waarin we in onze tuinen niet alleen moeten letten op planten, maar ook op de rest van de decoratie-elementen die erin zitten. Een grote oprit met een decoratief bestrating stenen en een houten terras aan de achterkant van het huis zullen mooi in het omliggende groen passen, op voorwaarde dat ze ook goed worden verzorgd. Wat te doen wanneer het mos boven de tegels groeit en het terras eruit ziet alsof het al jaren niet wordt gebruikt? Het Ryobi-merk heeft hiervoor een eenvoudige oplossing gevonden!

Hoe maak je een straatstenen of terrasplanken schoon?

Er zijn veel manieren om vuile straatstenen of een terras schoon te maken. Hoeveel mensen, zoveel oplossingen. Sommigen gebruiken een bezemsteel met een stalen spijker die aan het einde wordt bevestigd en daarmee trekken ze het mos die tussen de tegels is gegroeid. Andere  met een metalen borstel schrobben de tegels en terras on de knieën om hun vroegere glorie te herstellen. In zekere zin zijn dit oplossingen die het gewenste effect zullen hebben, maar het zal zeker een activiteit zijn die veel tijd en energie zal verbruiken, en toch willen we in onze tuin rusten en niet de hele tijd werken. Waarom dan geen gebruik maken van een Ryobi OPC1815, een apparaat van Ryobi ONE+ serie dus op het accu die uitgerust is van een roterende borstel voor terrassen en staalborstel voor voegen.

 

Multi-functionele reinigings apparaat Ryobi

Om het werk van elke eigenaar van het terras en de stenen rondom het huis te vergemakkelijken, heeft het Ryobi-merk het reinigingsapparaat geïntroduceerd om te zorgen dat het terrasplank er als nieuw uitziet en er geen onkruid uit de voegen zal groeien. De apparaatgrootte en -structuur lijkt op een grasmaaier.

 

Het heeft een telescopische stang en een verstelbare extra handgreep waarmee u voor elke gebruiker in een comfortabele staande positie kunt werken. Bovendien zijn de handgrepen bedekt met een zachte antisliplaag die een veilige grip garandeert en biedt volledige controle  over het apparaat, zelfs wanneer u in tuinhandschoenen werkt.

 

Dus waar is het verschijnsel van dit apparaat? Aan het einde! Het antwoord lijkt misschien een beetje banaal, maar juist aan de onderkant van de telescopische staaf is er een mechanisme waaraan het werkende deel is bevestigd - een staalborstel voor het voegen of een module met een roterende borstel voor terrassen. Accessoires zijn eenvoudig te demonteren, zodat ze zonder gereedschap kunnen worden vervangen.

 

Bovendien, elk hulpstuk tijdens werk rust direct aan het bewerkte oppervlak en daarom ook het apparaat hoeft niet in de lucht te worden vastgehouden, waardoor het gewicht van het apparaat (4 kg) praktisch onmerkbaar is.

 

Manier om voegen te  reinigen

Met het Ryobi RY18PCA-apparaat dat is uitgerust met een opzetstuk voor voegen, kunt u effectief ontdoen van mos, gras en onkruid dat groeit tussen straatstenen. De roterende borstel met stijve koperen borstelharen verwijdert op effectieve wijze de aangetroffen onkruid en dankzij de breedte van ongeveer 10 mm kan deze gemakkelijk elke kleinere opening bereiken.

 

Borstel om vlakke oppervlakken reinigen

Door middel van een speciale bevestigingsmodule kunnen we een roterende borstel op het Ryobi-apparaat monteren. De borstel werkt niet alleen perfect bij het schrobben van houten terrassen, composiet of kunststof, maar ook bij het reinigen van betonnen opritten, vloeren en trottoirs. In rotatiebeweging omgezet, kan het goed omgaan met het verwijderen van verschillende soorten vuil en korstmossen op gereinigde oppervlakken.

 

 

Kenmerken in het kort 

  • Een praktisch draadloos apparaat voor het eenvoudig reinigen van terrassen en voegen in straatstenen
  • Telescopische stang kan de hoogte gestelt worden 
  • Verstelbare extra handgreep verhoogt het comfort van langdurig werk
  • Gereedschaploze vervanging van accessoires
  • De zachte antisliplaag van de handgreep vergemakkelijkt de grip en geeft meer controle over het apparaat, zelfs met handschoenen
  • Onderdeel van het Ryobi ONE + batterijsysteem

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden