Een stabiel frame van naturel hout fungeert als basisonderstel, vijf naast elkaar geplaatste glazen flessen vormen het podium voor vijf bosjes frisse lentebloemen. Zo geeft u een bijzondere touch aan het Moederdag-ontbijt.

Meer flair op de ontbijttafel! Wie voor moeder op Moederdag alleen het beste wil, moet ook bij het versieren van de tafel creativiteit laten zien. Deze ongewone vaas tovert bij elke mama beslist een lach op het gezicht. Een stabiel frame van naturel hout fungeert als basisonderstel, vijf naast elkaar geplaatste glazen flessen vormen het podium voor uw bosjes frisse lentebloemen. Met deze met liefde gemaakte 5-in-1-vaas maakt u Moederdag beslist onvergetelijk.

 

Benodigde elektrische gereedschappen:

Hulpmiddelen:

  • Gatzaag (diameter passend bij de grootte van de flessenhalzen)

Benodigde materialen:

  • Flessen
  • Houtschroeven
  • Hout

STAP 1

Houten onderstel op maat zetten

 

Meet eerst de flesmaat – de hoogte, breedte en dikte van de flessenhals – op. Voor het houten onderstel zaagt u de multiplexplaat zodanig uit dat de flessen met voldoende onderlinge afstand naast elkaar kunnen staan.

 

STAP 2

Positie van flessen vastleggen

 

Daarna tekent u de posities van de gaten voor de flessenhalzen met liniaal en potlood af op de afdekplaat van de vaas.

 

STAP 3

Gaten zetten

 

Zaag vervolgens met de accuschroefboormachine en passende gatzaag de noodzakelijke gaten in de houten plaat.

 

STAP 4

Flessen erin zetten

 

De snelle truc komt het laatst: Schroef alle vier houten delen aan elkaar, schuif de flessen van onderaf in het houten frame door de gaten en vul ze met water en bloemen – en klaar is de bloeiende tafelversiering. En wanneer u de hele dag door net zoveel inzet laat zien als bij het maken van de vaas, dan kunt u zich verheugen op een gelukkige moeder.

 

* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe