Het gebruik van een bladblazer/zuiger is voor het snel en gemakkelijker opruimen van de tuin. In de herfst vallen de bladeren weer van de bomen en die ontnemen je het zicht op je mooie tuin. Tijd om op te ruimen! Een bladblazer helpt je om snel alle bladeren op te ruimen zonder dat je ze nog bij elkaar hoeft te harken. Daarom is het vermeldenswaard dat de apparatuur in dit artikel functionele oplossingen heeft, die u zal helpen om het blad in de tuin makkelijk opgeruimd te krijgen.

Elektrisch of verbrandingsmotor?

Laten we beginnen met de meest voorkomende vragen die er zijn bij het kopen van een bladblazer. Als u geen toegang tot een woning heeft die een spanningsbron heeft, koop een stofzuiger met een verbrandingsmotor. Eigenaren van een groter pand met grote tuin raden we ook een bladblazer met een verbrandingsmotor aan apparaten, omdat het manoeuvreren met een lange spaaningskabel tussen de bomen en struiken erg omslachtig is. Ook moet er worden aangedacht dat het gebruik van een lang snoer het motorvermogen extra wordt belast. Benzinemotoren hebben naast voordelen ook hun nadelen. Verbrandingsmotoren vergen meer onderhoud, uitstoten van dampen, en het geluid is ook harder.

Functie van een bladblazer

Het belangrijkste van de bladblazer is het wegblazen van de bladeren die op de grond liggen. Een extra functies is de bladeren opzuigen en versnipperen.

Bij de zuigende bladblazers is het mogelijk om er nog een zak aan vast te plakken, zodat je de bladeren in één keer bij elkaar hebt en op kunt ruimen. Bladblazers met een geïntegreerde versnipperaar zorgen ervoor dat de bladeren meteen vermalen worden, zodat het geschikt is voor de composthoop of zodat het gemakkelijk op te ruimen is. Soms zitten er wieltjes op de buis van de bladblazer, zodat je de bladblazer gemakkelijk mee kunt nemen.

Elektrische-bladblazers

De elektrische bladblazers zijn het meest geschikt voor thuisgebruik en de bladblazers op benzine worden gebruikt voor professionele doeleinden. Een andere onderverdeling van de bladblazer is op functie: je hebt bladblazers die de bladeren alleen bij elkaar blazen, maar er zijn ook bladblazers die naast blazen de bladeren ook kunnen opzuigen, versnipperen en opslaan in een reservoir.

Motorvermogen

Vermogen is de belangrijkste parameter, waar aandacht besteed aan moet worden bij het kiezen van een bladblazer/zuiger. Het moet worden afgestemd op de tuin. Hoe groter de kracht van de stofzuiger, het sneller trekt, en dus kunt u de klus sneller klaren. Wij kunnen dan ook zeggen hoe groter de tuin, hoe meer motorvermogen de machine moet hebben bij de te kopen machine. Bladblazers met meer vermogen hebben meestal een verbrandingsmotor. Als u besluit om een elektrische stofzuiger aan te schaffen, moet je aandacht besteden aan de vraag of de thermische schakelaar niet wordt overbelast, bij het ontbreken van een dergelijke bescherming maakt het werken met de bladblazer van een laag vermogen (ca. 650W) het noodzakelijk om van tijd tot tijd te stoppen met werken met de machine. Anders kan de motor oververhit raken en zelfs verbranden.

Gewicht van de bladblazer

Het gewicht van de bladblazer is een andere parameter die nuttig is om tegelijkertijd te vergelijken. Comfortabel werken met een bladblazer is sterk afhankelijk van zijn gewicht. De meeste modellen zijn ontworpen om op de schouder te worden gedragen door een riem, harnas of met een mondstuk op een rol of wieltje. Het gewicht van stofzuigers voor amateur tuiniers varieert van ca.. 3 tot 6 kg. Modellen voor professioneel gebruik zijn zwaarder, ongeveer 10kg. Dit soort machines zijn aangepast om te worden gedragen op de rug. Het is dus belangrijk kiezen voor een bladblazer die zo licht mogelijk of handig is om te dragen en om niet moe te worden.

Versnipperen

Een extra accesoire is dat de bladblazer moet beschikken over versnipperaar bij het inzamelen van het tuinafval, zodat we het volume verminderen tot 10 keer. Dit beïnvloedt het gewicht van de machine en er zullen minder onderbrekingen zijn om de zak te legen. Daarnaast krijgen we een materiaal dat snel composteerbaar is.

Ventilator/blower

Tegenwoordig hebben de meeste commerciele beschikbare bladblazers ook de functie met een ventilator. Voor bladblazers met een lager vermogen is er geen probleem, deze blazen alleen. Bij bladblazer/zuiger met meer vermogen is er een hendel of moet er een buis en opvangzak geplaatst worden in verband met de inlaat luchtstroom. Over het algemeen zijn dit kleine handelingen en niet zo moeilijk. Deze machines zijn efficiënter en sneller. Ze vegen bladeren en vuil op zelfs van plaatsen waar het moeilijk is om het blad normaal weg te krijgen. Alleen de bladblazer kan ook de tuin schoonmaken in een korte tijd na de regenval. Het merendeel van de bladblazer/zuiger is niet geschikt om nat tuinafval op te zuigen. Blazen ze op een stapel en laat het drogen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgezogen als ze droog zijn.

Startbeveiliging

 De veilig aan/uit schakelaar is een ook belangrijk element. Bij de meeste vacuüm bladzuigers is het vacuum zo groot dat in een moment van onoplettendheid er iets kan gebeuren en dat we zeker niet willen laten gebeuren. De beveiligde aan/uit schakelaar is een praktische oplossing voor absolute veiligheid garanderen we. Alleen dat er meteen gestopt wordt met blazen en zuigen als de machine wordt gestopt. En alleen starten als de veiligheids-schakelaar is ingedrukt. Er is nog een extra veiligheid, bij verkeerd of te los gemonteerde accessoires start de machine ook niet. Dit is een extra garantie dat er verder niets verkeerd kan gebeuren.

Bekijk eens al onze bladblazers op Rotopino.nl


Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden