Onze klanten stellen vaak de vraag: Welke tool is beter: een slagboormachine of een boorhamer? Het kiezen van het juiste gereedschap is meestal al het halve werk. De fabrikanten van elektrische gereedschappen bieden verschillende opties om uit te kiezen. Maar voordat u een apparaat koopt, moet u eerst bepalen voor welk doel het gebruikt gaat worden.

Functionaliteit:

Een boorhamer is bijzonder geschikt voor het boren. Echter, een boorhamer is een veelzijdig apparaat. Hij heeft 3 functies: boren, hamerboren en beitelen. Boren zonder hameren is mogelijk als u deze functie gewoon uitschakeld. In dat geval is de boor zelf verantwoordelijk voor het werk. Bij de beitelfunctie is de boorfunctie uitgeschald dus de beiteldraait, maar het slagwerk werkt. Een functie die op de boorhamer Bosch GBH 2-26 DFR zit.

Zie ook: boorhamer Hitachi DH40MRY 


Prestaties hamermechanisme:

De boorhamer heeft beweegbare axiaal boren in tegenstelling tot klopboormachines. Voor het boren in harde materialen is er de slagenergie die wordt opgewekt via een slagmechanisme. Boorhamers hebben een pneumatische hamer mechanisme en worden het meest gebruikt. Dus werken met een boorhamer voor het juiste werk is voor de gebruiker zeer comfortabel werken.

Zie ook: Boorhamer GBH 8-45 DV Professional van Bosch - de prestaties en robuustheid

Parameters;

Bij de keuze van beide apparaten moeten je vooral letten op de prestaties en de slagenergie. Hoe hoger deze parameter, hoe effectiever werken. De klopboormachines zijn zwakker dan hamers. Echter, ze nog steeds een garantie voor precies werk. Als voorbeeld kunnen we het model Bosch PSB 750 RCE uit de groene lijn doehetzelf opgeven. Boorhamers werken zonder problemen in harde materialen. Bij de meest populaire boorhamers zit ook de Makita HR2470 met een vermogen van 780W en een impact energie van 2.4J. Zeer vergelijkbaar werkt ook de Hitachi DH26PC met een impact energie van 3,2J.

Zie ook: Slagboormachine PSB 28 RE CT

Boorkophouder:

De boorhamers is voorzien van een SDS-systeem een onderscheid zich in: SDS-Plus, SDS Max, SDS-Quick, SDS-top. Deze zorgen ervoor dat boren en beitels zonder gereedschap snel gewisseld ekunnen worden. Klopboormachines zijn meestal uitgerust met een snelspanboorhouder. Dus je kunt de boor wisselen zonder boorkopsleutel.


Samenvatting:

Klopboormachines zijn een goede oplossing voor het lichtere werk in huis en rond het huis. Hun lage gewicht maakt het werk gemakkelijker voor de beginners. Ze laten precies boren in beton toe, maar zijn niet zo efficiënt als boorhamers.
Boorhamers zijn instrumenten die geschikt zijn voor professioneel gebruik. Ze zijn erg handig als je vaak moet boren in beton. Dit in vergelijking met klopboormachines, hiermee kan je efficiënt gaten boren met een grotere diameter.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden