Zowel voor een professional als voor een amateur kan het voltooien van de werkplaatsuitrusting een hele uitdaging zijn. Naast het gereedschap zelf zijn ook de accessoires belangrijk. Het beïnvloedt de doeltreffendheid en het comfort van het werk. Boren zijn verkrijgbaar in sets of apart, welke oplossing is voordeliger?

Basisverschillen tussen boren

Bij het kopen van boren is het belangrijk te bedenken dat ze specifieke toepassingen hebben. U kunt kiezen tussen boren voor hout, glas, metaal, steen, betonboren en gewapend beton. Hoewel ze waarschijnlijk allemaal van staal zijn, verschillen ze in hardheid door verschillende legeringstoevoegingen. De puntvormen, het aantal en de diepte van de spiralen zijn ook verschillend.

 

 

Het is ook belangrijk rekening te houden met de verschillende soorten houders, waarvan cilindrische en SDS+ de meest voorkomende zijn, en SDS Max of zeshoekige minder vaak. Welk type houder u moet kiezen, hangt af van het soort opname op de boormachine die u voor de klus wilt gebruiken. De grootte van het te boren gat is afhankelijk van de grootte van de boor. Deze variëren van nauwkeurig (1 mm) tot zeer breed (tot 50 mm), wat nuttig is voor bouwwerkzaamheden.

 

 

Borensets - De grootste voordelen

Een van de grootste voordelen van het kopen van een boren set is het gemak. Een dergelijke set bevat de meest gangbare maten boren voor een bepaalde toepassing. Bovendien worden boren verkocht in een koffer of een andere verpakking, waardoor ze veel gemakkelijker kunnen worden opgeborgen en beschermd zijn tegen stof. Gewoonlijk zijn de boren ook op grootte gesorteerd, waardoor het benodigde materiaal onmiddellijk bij de hand is, zodat de voorbereidingstijd voor het werk tot een minimum wordt beperkt.

 

Een set boren kopen is ook veel gemakkelijker omdat u niet te veel aandacht hoeft te besteden aan hun parameters. Het enige waar je rekening mee moet houden is het gebruik en boorkop type. Als we echter de boormachine en de boortjes van hetzelfde merk kopen, is dit laatste probleem opgelost.

 

Vanuit het oogpunt van een amateur zijn boorsets handiger, omdat u daarmee proefondervindelijk de juiste boormaat kunt kiezen. Kasten worden geleverd met pluggen voor muurbevestiging, maar ze zijn niet gemarkeerd met een maat? Geen probleem: gebruik eerst een dunnere boor, als het niet past, probeer het dan opnieuw met een grotere. En dat is het, zonder het risico dat je een maat kiest die te groot is en er dan een gat zit.

 

Een ander voordeel van het kopen van boren in sets is hun economisch voordeel. Complete sets zijn minder duur dan dezelfde boren die afzonderlijk worden gekocht, zelfs als ze van dezelfde fabrikant zijn. Als u dus een werkplaats inricht, is de keuze van een set gewoon voordeliger.

 

 

Enkel boren - wanneer is het de moeite waard?

Het kopen van losse boortjes heeft ook zijn voordelen. Bijvoorbeeld wanneer u de uitrusting maar één keer nodig hebt. Wat heeft het voor zin een hele set boren voor gewapend beton te kopen en te bewaren als je maar één boortje van een bepaalde maat nodig hebt en dat maar één keer? Als u een enkele boor koopt, krijgt u meer waar voor uw geld, maar ook voor de ruimte die u later inneemt.

 

Boren, zoals alle dingen, hebben een bepaalde levensduur en slijten. De meest gebruikte boren in een set moeten wellicht worden vervangen door een nieuwe. Het is echter niet nodig om een andere set te kopen, het is voldoende om de huidige aan te vullen. Als u regelmatig werk verricht, weet u welke boren het vaakst zullen worden gebruikt en is het dus de moeite waard ze van tevoren te kopen. Het is dan geen probleem om het werk stil te leggen wegens gebrek aan de nodige uitrusting.

 

Sommige mensen besluiten ook losse boortjes te kopen, omdat deze van betere kwaliteit zijn. Tegelijkertijd kan de prijs van een set te hoog zijn om de aankoop de moeite waard te maken. Je eigen set afmaken kan ook heel lonend zijn.

 

Enkel of als set?

Deze vraag zal niet eenduidig worden beantwoord. Wat echter de moeite waard is om in gedachten te houden, is een moment van bezinning bij uw volgende aankoop. Waarom zou je nog een set boren gebruiken als je er maar één nodig hebt? De ruimte thuis of in de werkplaats is beperkt en het is zonde om die te verspillen aan onnodige rommel. Aan de andere kant is het niet de moeite waard om te veel te betalen voor afzonderlijke artikelen, en setboxen maken het gemakkelijker om uw gereedschap op orde te houden. Wij moedigen u dus gewoon aan om te winkelen naargelang uw behoeften, in onze winkel zult u zeker vinden wat u nodig hebt!

Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden