Door compostering krijg je een hoge kwaliteit meststof. Om op natuurlijke wijze deze compostering omzetting van organisch materiaal naar een rijke compost te ondersteunen, is het raadzaam om het te voorzien van compost versnellers.

Verkrijgbaar bij Rotopino.nl

Compostversneller met guano EKONAW

De compostversneller met Guano van EKONAW bevat natuurlijke substanties die het composteringsproces bevorderen , zoals organische stikstof en bacteriën . Maar het geheel is gebaseerd op de guano , die voortvloeit uit zeevogels . Deze stof heeft in het algemeen een positieve invloed op de plantengroei en de wortelzone . Een tuinman vindt de ergste nachtmerrie nog altijd de onaangename geur die ontstaat wanneer men bezig is met composteren . De compost versneller met guano vermindert het effectief van de onaangename geur, dus het maakt het composteren een volgende keer minder erg. Niet onbelangrijk is dat de compostversneller met guano wordt aangeboden in korrelvorm , waardoor de dosering geen problemen meer oplevert. De compost versneller met guano EKONAW is ook verkrijgbaar in een kartonnen verpakking van 1 of 3 kg . En bestaat uit ondermeer uit stikstof N - 1.6 % , Fosfor P- 2.8 % , Kalium K - 2,5 % en magnesium Mg - 0.83 % .

Compostversneller Boipon

Met deze compostversneller, gaat het proces van composteren van bladeren, gras, GFT erg snel. Deze compost versneller van Biopon voorkomt de ontwikkeling van schadelijke stoffen en vermindert onaangename geuren die door compostering vrijkomen. Daarnaast bevat de compostversneller bacteriën, schimmels en enzymen die de kwaliteit van de meststof zeer gunstig beïnvloeden. Het product wordt verkocht in een karton verpakking van 1 of 3 kg. De eerste verpakking van 1 kg heeft een capaciteit voor 4 m3 en de 3 kg verpakking van12 m3. Vermeldenswaardig is ook dat deze compastversneller verpakking is voorzien van beschermende handschoenen, die schoon en veilig werken garanderen.

Meststoffen voor gras en coniferen

De meststoffen die hieronder zijn beschreven zijn specifiek en alleen voor gras en coniferen. Deze meststoffen zijn meststoffen voor gazons en pijnbomen en versterken de wortelbosjes en de verdikking, verbeteren de bodemgesteldheid , zorgen voor verdikking van de grasmat en zorgen dat de grasmat en de conferen zijn groene kleur weer krijgt en behoud.

De meststof voor gazons verhinderd de gele plekken en voorkomt de vorming van kale plekken in het gazon. Het gazon bereikt weer een gezonde uitstraling en een mooie groene kleur. De stoffen die dit middel bevat zijn veilig en natuurlijk.

De meststof voor coniferen met natuurlijke guano EKONAW ondersteunt het onderhoud van coniferen. Het is geschikt voor de den, spar, cipres en thuja. Het beschermt tegen verkleuring van de naalden en verbeterd en versterkt de weerstand tegen ziekten en plagen.

Wat is guano:

Guano is een natuurlijke afzetting bestaande uit de gedroogde uitwerpselen van dieren, en is bekend om de zeer hoge concentratie meststoffen die erin zit. Guano wordt in zeer grote hoeveelheden aangetroffen op bepaalde eilanden in de Grote Oceaan en op plaatsen in Chili en Peru. Het ontstaat meestal op droge open plaatsen waar vogels, met name zeevogels , massaal en vaak duizenden jaren lang samenkomen, waardoor er meer uitwerpselen bijkomen dan er worden afgebroken. Guano is rijk aan fosfaten en natriumnitraat, en werd daarom in het verleden veel geoogst om als kunstmest te dienen. Zo gebruikten de Inca's bijvoorbeeld de guano van de Chincha-eilanden.

Winning is tegenwoordig grotendeels verboden omdat de vogels gestoord werden tijdens het broeden, zodat ze de eieren verlieten en er vervolgens grote delen van kolonies uitstierven. Bovendien is de guano tegenwoordig verdrongen door de ontwikkeling van de chemische industrie.Voor bemesting is guano al heel veel vervangen door in fabrieken gesynthetiseerde nitraatverbindingen.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe