We meten de temperatuur zelfs meerdere keren per dag. We doen dit vaak instinctief tijdens dagelijkse activiteiten zoals afwassen, een net bereide maaltijd proberen of voordat we het huis verlaten. In de regel wordt de beoordeling gedaan door aanraking, soms moeten we bovendien helpen met een thermometer of andere meter. Het merkaanbod van Bosch bevat een apparaat waarmee u de temperatuur van elk oppervlak snel, gemakkelijk en veilig kunt meten!

Kopen in Rotopino.nl
Thermodetector Bosch UniversalTemp
IN STOCK
9 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
47,20 incl. 21% BTW = € 8,19

Bosch UniversalTemp-thermodetector

Met het nieuwe meetapparaat van het Bosch-merkaanbod voor doe-het-zelf kunt u de temperatuur meten tussen -30 en +500 graden Celsius. Met de Bosch UniversalTemp-thermodetector kunt u eenvoudig en snel de temperatuur op afstand meten met behulp van infrarood. Het apparaat is zeer veelzijdig en maakt het onder andere mogelijk controleer de verwarmingselementen op warmte-efficiëntie, detecteer energieverlies door onvoldoende isolatie of controleer of de pizzasteen heet genoeg is.

 

 

Drie meetmodi

In vergelijking met andere concurrerende modellen onderscheidt Bosch UniversalTemp zich door drie meetmodi, die elk zijn toegewezen aan een specifieke groep materialen. Elke modus houdt rekening met de warmteafgifte (emissiviteit) van een bepaald oppervlak tijdens infraroodmeting. Dit maakt een meer nauwkeurige bepaling van de oppervlaktetemperatuur van verschillende materialen mogelijk, zoals beton, graniet, laminaten, zand, kurk, porselein en glas. De lijst met materialen die aan het apparaat zijn bevestigd, helpt bij het kiezen van de juiste bedrijfsmodus.

 

Intuïtieve service

De UniversalTemp-pyrometer is gemakkelijk en snel te gebruiken. Het verkregen meetresultaat wordt weergegeven op een display met achtergrondverlichting en een zwarte achtergrond, wat de leesbaarheid verder verbetert. De huidige en vorige meting worden weergegeven. Bovendien kan de gebruiker zien of de meting wordt uitgevoerd, de laadstatus van de batterij controleren en controleren welke van de drie meetmodi momenteel actief is.

 

 

Een meting uitvoeren

Om informatie te verkrijgen over de temperatuur van een bepaald object, selecteert u de juiste meetmodus door de knop "Mode" op het display te selecteren, zet u het apparaat loodrecht op het testoppervlak en begint u met meten met een handige schakelaar. Wanneer de schakelaar wordt ingedrukt, meet het apparaat continu de oppervlaktetemperatuur waarop de infrarode lichtstraal valt en geeft de meetwaarde constant weer. Hiermee kunt u de minimum- en maximumtemperatuur van een bepaald oppervlak bepalen, wat van toepassing is, bijvoorbeeld bij het zoeken naar thermische bruggen of om het gelijkmatige verwarmingsvermogen van radiatoren te controleren.

 

 

 

Product eigenschappen:

  • Gemakkelijke en intuïtieve bediening.
  • Infraroodlasermeettechnologie met een breed meetbereik van -30ºC tot + 500ºC.
  • Enkele of continue meting.
  • 3 meetmodi om uit te kiezen.
  • Leesbaar en verlicht display met twee meetwaarden.
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden