De hal is het visitekaartje van uw huis maar hier wordt toch vaak minder aandacht aan besteed. Geef je lobby een facelift en trakteer deze op een apart kapstok ontwerp met ondersteboven aangebrachte kleerhangers. U kunt deze houten kapstok in een paar stappen maken met de juiste gereedschappen en het is absoluut een blikvanger in elke hal.

Kopen in Rotopino.nl
Houtboren set van 4 Dremel 26150636JA
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
17,70 incl. 21% BTW = € 3,07
Graveerfrees 1,6 mm, 3stk. Dremel 26150106JA
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
19,80 incl. 21% BTW = € 3,44

Benodigdheden:

 

Gereedschappen:

Andere benodigdheden:

  • Papier, potlood, liniaal
  • Schroevendraaier
  • 5 houten kledinghangers
  • Plank (50 cm x 10 cm x 2 cm)
  • Overtrekpapier
  • Harde olie, was, verf of beits
  • 10-40 mm houtschroeven

 

STAP 1 

Begin met het maken van een patroon. Neem de omtrek van een klerenhanger over papier en markeer de lijn waar de helft van de kapstok moet afgezaagd worden. Met behulp van uw papieren sjabloon kunt u nu de zaaglijn overbrengen op uw vijf klerenhangers.

 

 

STAP 2

Met de praktische Dremel DSM20 compacte zaag en de multifunctionele hardmetalen snijschijf kunnen de klerenhangers gemakkelijk op de juiste lengte worden afgezaagd.

 

 

STAP 3

Voor het bevestigen van de hangers heeft u een plank nodig - een hekplank bijvoorbeeld, - die 10 cm breed en 2 cm dik is. Zaag deze af tot een lengte van 50 cm. Hier toont de Dremel DSM20 compacte zaag hoe krachtig en nauwkeurig deze is. Vervolgens kunt u de randen van het afgezaagde hout schuren.

 

 

STAP 4

Markeer nu op de plank waar u de gaten gaat boren voor het bevestigen van de klerenhangers. Maak gecentreerd vanaf de rand steeds twee gatmarkeringen op 5 cm + 10 cm + 10 cm +10 cm + 10 cm. U kunt de gaten feilloos en exact boren met de handige Dremel 8100 4-mm houtboren 636.

 

 

STAP 5

En nu nog het sierwerk. Breng tussen de gaten de bloemenpatronen aan van uw sjabloon, met potlood en overtrekpapier. Of maak uw eigen ontwerpen - geheel volgens uw smaak.

 

 

STAP 6

Neem het bloempatroon zorgvuldig over, met behulp van de Dremel 8100 en een graveerfrees 106. Door de detailhandgreep freest uw nauwkeurig. Werk de plank af met bijvoorbeeld een laag harde olie. Schroef de ingekorte klerenhangers door de gaten in de plank en de blikvanger voor uw hal is compleet.

 

 

STAP 7

Dremel creatieve tip: Zin in een beetje kleur? Geef dan uw creativiteit de ruimte en voeg kleur toe met houtverf en beits. Voor een nog persoonlijker tintje kunt u experimenteren met het ontwerp. Waarom geen initialen graveren van de gezinsleden of symbolen, zoals een hoed, jas of paraplu?

 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden