Bomen en struiken gaan hun bladeren weer verliezen, wat betekent dat het tijd is om aan de slag te gaan en om te beginnen me de tuinbezigheden die ieder jaar weer om deze tijd aanbreken. Om te kunnen uit kijken naar een mooie tuin in het volgende jaar, moet je jezelf de moeite geven om te beginnen met tuinieren. De belangrijkste werkzaamheden zijn zijn: snoeien, harken en het planten of verplaatsen van bomen en struiken, vijver schoonhouden van bladeren, gras mosvrij houden en bemesten.

Kopen in Rotopino.nl
De bladeren zijn gevallen, wat moeten we doen?De herfst komt. Het seizoen is ideaal voor lange wandelingen. Tijdens een wandeling bewonderen we vaak de gekleurde bladeren in het bos of in de parken, en het rare is, in onze tuin willen we geen blad hebben.
Bovendien kan een dikke laag bladeren later problemen veroorzaken in het gazon of grasmat. We kunnen het gazon vrijhouden van blad met behulp van een bladblazer of een bladhark . het verzamelde blad kan worden opgeslagen in een composthoop/bak of een hakselaar fijn laten malen en dan bij het GFT.

Waar gehakt wordt, vallen spaanders

Veel huiseigenaren zijn ervan overtuigd dat houthakken een vermoeiende activiteit is. Het is noodzakelijk om te doen, maar het hoeft niet zwaar te zijn.
Het is voldoende om alleen goed gereedschap te gebruiken, die ons werk verlichten en doen verbeteren. Bijlen van ROMANIK of FISKARS zijn gemaakt volgens de laatste normen. En maken het houthakken makkelijker en het wordt weer leuk om hout te hakken. Deze bijlen zijn zeer sterk en goed gevormd, wat het hout hakken gemakkelijker en prettiger maakt. Bereid uw gazon voor op de komende winter

De zorg en genomen maatregelen van uw gazon zijn van invloed op de conditie van uw gazon volgend jaar , en hoe meer we ons inzetten, des te beter is het resultaat te zien in het komende jaar. De einde van de zomer betekent niet einde van het grasmaaien. Zolang het weer het toelaat, zullen we ons gazon (ongeveer 5 cm) moeten maaien en vertikuteren en ook regelmatig moeten harken om het gevallen blad op te ruimen.
Achtergebleven organische resten en bladeren kunnen vervuiling van het gras veroorzaken (het blad verteerd niet meer op tijd) en uiteindelijk het verdwijnen van gras veroorzaken.
Verticuteren ( beluchting ) wordt het best in het najaar uitgevoerd. Dit doen we zodat het onkruid en mos zich niet verspreid.
In de herfst is het het beste om te bemesten met een kalium en fosfor meststof, waardoor de wortels in de winter ondergronds blijven groeien. In het voorjaar levert dat een sterkere grasmat op en ze worden sterker als de vorstperiode aanbreekt.

 

Benodigde artikelen van producenten zijn te koop bij Rotopino.nl

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden