Een accu slagschroevendraaier behoort tot de speciale gereedschappen, deze wordt bijvoorbeeld veel in de bouw gebruikt Steeds vaker kopen ook de doe het zelvers zo'n machine. Maar waarvoor dient deze machine en hoe wordt deze gebruikt?

Accu slagschroevendraaiers gebruik je bij het in- en uitdraaien van schroeven en bouten.

Accuslagschroevendraaiers die een zeskant spindel hebben, zijn geschikt voor de daarbij behorende bitjes. Bij de machines die een 1/2" vierkante spindel heeft, gebruikt u een verloop, bijvoorbeeld een 1/4" of 3/8 verloop. Deze maakt het ook mogelijk om schroeven en bouten los te draaien.


Draaislag

De slag geschiedt automatisch, bij de maximale weerstand van een bepaald apparaat, dat wordt veroorzaakt door een schroef. Deze functie verandert de synchrone aandrijving in slagaandrijving.  Als het slagmechanisme van de slagschroevendraaier in werking treedt slaat de hamer met grote snelheid tegen het aambeeld. Deze slag is niet van voren naar achteren maar ronddraaiend.

Het werk van een slagschroevendraaier gebeurt in fasen. De eerste stap is de introductie van snelle rotatie. In de laatste fase, de omschakeling naar een langzame rotatie. Er is een langzame verschuiving van de spil. Deze functie is geschikt voor installatie- en aansluitwerk.


Wat bepaalt het aandraaimoment

Het principe is eenvoudig. Hoe groter het koppel, hoe grotere bouten en moeren kunnen worden gebruikt. Deze parameter is vooral voor professionals van belang.

Als u wilt werken met dunnere schroeven en met met hoge snelheid werkt kan dit schade aan het materiaal veroorzaken. Duurdere modellen hebben een slaginstellings functie.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden