Het balansplatform is een van de meest veelzijdige trainingsaccessoires thuis. Het balansplatform kan onder andere worden gebruikt om de balans, coördinatie en reactiesnelheid te verbeteren. Je kunt er veel verschillende oefeningen op doen die de stabiliteit verbeteren, allemaal zonder je huis te verlaten. In een paar simpele stappen laten we u zien hoe u zelf een balansplatform bouwt.

Kopen in Rotopino.nl
Boren en bitset 41-delig Bosch X-LINE
IN STOCK
7 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
22 incl. 21% BTW = € 3,82
Decoupeerzaag Bosch PST 670
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
85 incl. 21% BTW = € 14,75
Multischuurmachine Bosch EasySander 12
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
138 incl. 21% BTW = € 23,95

Benodigheden:

 

Extra accessoires:

 • Schaar
 • Potlood
 • Oorbeschermers
 • Timmerwerkklemmen type G
 • Beschermend gezichtsmasker
 • Spijker
 • Glas
 • Een stukje draad
 • Centimeter
 • Veiligheidsbril

Materialen:

 • 6 planken van berkenmultiplex (18 mm dik): 1x 600 x 400 mm, 1x 300 x 300 mm
 • Antislipband
 • Olie om het oppervlak te impregneren
 • Schroeven (lengte ca. 60 mm)

Stap 1 - Markeer de ronde hoeken op het platform

Platformhoeken moeten worden afgerond om een ​​hoogwaardige, esthetische afwerking te bieden. Teken afgeronde hoeken met een glas.

 

Stap 2 - Afgeronde hoeken uitsnijden met een zaag

 We bevestigen de houten plank aan het werkblad met timmerklemmen en snijden vervolgens de afronding uit met een decoupeerzaag met een geschikt zaagblad.

 

Stap 3 - Teken een ronde vorm voor de voeten van het balansplatform

Nu heb je een tweede houten plank nodig, waaruit je twee ronde voeten van het balansplatform kunt snijden. De voeten hebben de vorm van halve cirkels. Bepaal het midden van het houten bord en teken er met een kompas een cirkel omheen met een diameter van 300 mm.

Meet 80 mm vanaf de boven- en onderrand van de cirkel en markeer deze afmeting. Afmetingen en lijnen zijn te vinden op de technische tekening.

 

Stap 4 - Snij de voeten van het balansplatform uit met een zaag

We hebben twee halve cirkels gesneden met behulp van een decoupeerzaag. We beginnen vanaf de hoek van het bord en leiden het gereedschap langs de gemarkeerde lijn van de cirkel. We snijden de halve cirkel voordat we langs een rechte lijn snijden. We doen hetzelfde voor de andere helft van de cirkel.

Stap 5 - Slijpen

In dit stadium hebben we een universele schuurmachine met korrel 120 nodig om alle eerder gesneden elementen te slijpen.

Stap 6 - Markeer de schroefgaten

De voeten worden aan de onderkant van de voet geschroefd, dus we moeten de gemarkeerde punten naar de andere kant van het bord verplaatsen. We plaatsen de voet op de juiste afstand van de rand en maken hem vast met een timmerklem.

 

Stap 7 - Plaatsing van de pootjes

Plaats in de volgende stap beide pootjes op de juiste plaats op het balansplatform. We passen de afmetingen toe en markeren ze om de juiste positie van de voeten en de schroefgaten te bepalen.

Stap 8 - Gaten boren

We draaien het platform met de voet eraan vast. We plaatsen het bord zo op de werkbank dat de voet aan één kant hangt en het platform zich aan de oppervlakte hecht. We zorgen ervoor dat het element goed vast zit. We boren gaten voor schroeven op de gemarkeerde plaatsen en gebruiken vervolgens een verzinkboor om de gaten te verzinken.

Stap 9 - Montagevoeten op het platform

Als het je gelukt is om gaten te boren, is het tijd om de voeten met 60 mm schroeven op het platform te schroeven. Herhaal na het bevestigen van de eerste voet stap 7, 8 en 9 voor de tweede voet. Als je wilt, kun je ook je nieuwe fitnessapparatuur schilderen.

 

Stap 10 - Bevestiging van de antislip tape

Als je een betere grip wilt, raden we aan om de plakstrips van antislip tape 25 mm vanaf de rand van het platform te bevestigen.

 

 

Uw nieuwe trainingsapparatuur is klaar. We wensen je veel plezier tijdens het sporten!

 

 

 

 

 

 

 


 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden