Wij laten je zien hoe je een gat in een betonnen muur boort. Met de juiste tools en kennis is dat helemaal niet moeilijk.

Kopen in Rotopino.nl
Klopboor-/schroefmachine Bosch PSB 18 LI-2 Ergonomic
IN STOCK
2 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
123 incl. 21% BTW = € 21,35
227 incl. 21% BTW = € 39,40
257,99 incl. 21% BTW = € 44,78

Zo ga je te werk


1. Benodigdheden:

 

Om een gat in een betonnen muur te boren, heb je het volgende nodig: een boorhamer, betonboor, potlood, stukje tape, plastic zakje, plug, stofzuiger en indien nodig een hamer.
Je kunt een boorhamer of klopboormachine gebruiken.

 

2. Voor je begint

Als je vaker gaten in beton boort, overweeg dan een ​​boorhamer aan te schaffen. Deze is bijzonder geschikt voor harde materialen (zoals beton) en bespaart je enorm veel kracht. Voor incidenteel boren volstaat een klopboormachine. Als je niet weet uit welk materiaal je muur bestaat, kun je dit gemakkelijk achterhalen door eerst een proefgaatje te boren.
Markeer eerst de plek waar je het gat in de muur wilt boren

 

 

 

3. De muur voorbereiden

Weet je welk gereedschap je het beste kunt gebruiken? Dan is het nu tijd om de muur te controleren op verborgen (stroom)leidingen – hierbij komt een digitale detector goed van pas. Markeer de veilige boorplek. Een plastic zakje of enveloppe onder de markering vangt het boorstof op.
Voor het markeren van de diepte van het gat, let je op de lengte van de plug die je gebruikt.

 

 

4. De boorhamer instellen

Zet de rode schakelaar aan de zijkant van de boorhamer op het hamersymbool en steek het boortje in de machine – als je een klik hoort zit het boortje vast. Wikkel tape om het boortje om de diepte van het gat te markeren. Het boorgat moet wat dieper zijn dan de lengte van de plug. Als vuistregel geldt: 10 procent dieper dan de pluglengte. (Houd echter ook rekening met de aanwijzingen van de fabrikant van de plug.

 

5.  En nu boren

Plaats de boorhamer in een rechte hoek op de muur en begin langzaam te boren. Als je klaar bent, zuig je het boorstof uit het boorgat en steek je de plug in het gat – indien nodig gebruik je hierbij voorzichtig een hamer.

 

Klaar!!!

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden