Op de grond, op een stoel, op het bureau, op het bed – zonder een eigen plek worden kledingstukken overal neergegooid. Met deze stijlvolle en persoonlijke kledingroede hoeft dat niet meer. De roede ziet er niet alleen heel mooi uit, je kunt hem ook heel makkelijk zelf maken.

Kopen in Rotopino.nl
Accessoiresset 50-delig Bosch Titanium
IN STOCK
3 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
35 incl. 21% BTW = € 6,07
Schuurmachine Delta Bosch PSM Primo
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
63 incl. 21% BTW = € 10,93

Benodigheden:

Gereedschappen:

 

Hulpmiddelen / accessoires

  • potlood
  • gehoorbescherming
  • mondbescherming
  • werkhandschoenen
  • schroevendraaier
  • duimstok
  • veiligheidsbril

 

Materiaallijst

Schroefhaken (ongeveer 30 stuks)

Staaldraad

Draadklemmen

Tak (bijvoorbeeld berk, met of zonder bast): ongeveer 1,50 meter lang

 

STAP 1.

De tak op de juiste lengte zagen en schuren

 

Zorg voor een geschikte tak. Je kunt er één zoeken tijdens een wandeling of vragen aan de boswachter. Vraag altijd na of je de tak mag meenemen. Als je de ideale tak gevonden hebt om een kledingroede mee te maken, zaag deze dan op de gewenste lengte. In ons voorbeeld is de tak 1,50 meter lang. Hoe lang jouw hangende kledingroede en dus de tak moet zijn, kun je zelf bepalen en aanpassen. Gebruik schroefklemmen om de tak op je werkbank vast te zetten. Gebruik voor het inkorten een zaag en vergeet niet om je veiligheidsbril en gehoorbescherming te dragen en handschoenen aan te trekken. Verwijder eventueel storende scheuten en zijtakjes. De ruwe uiteinden kun je schuren.

 

STAP 2.

Afstanden meten voor de haken

In de volgende stap meet je de gewenste afstand op voor de schroefhaken op de tak. Leg hiervoor een duimstok langs de tak en kies de afstand. Wij hebben gekozen voor een afstand van telkens 5 centimeter tussen de haken, maar je kunt dit naar eigen inzicht aanpassen. Voor de markeringen hebben we een centerpons gebruikt. Als alternatief kan je hiervoor ook een schroevendraaier of een puntig potlood voor gebruiken.

 

STAP 3

Gaten voorboren voor de haken

Nadat je de markering voor de schroefhaken op de gewenste afstand hebt getekend, moet je met een boormachine de gaten voorboren. Hiervoor kun je het beste een houtboor gebruiken (3 mm).

 

STAP 4

Gaten boren voor de staaldraad om de roede mee op te hangen

Markeer aan elk uiteinde van de tak de plek waar je de staaldraad doorheen wilt rijgen. Daarmee kun je de kledingroede in je kamer ophangen. Boor met een kleine boor (3 mm) de beide gaten voor. Gebruik daarna een grotere boor (8 mm) om aan de onderkant van de roede de voorgeboorde gaten iets te vergroten, zodat later de draadklemmen daarin kunnen verzinken. Hoe diep de 8mm-boring moet zijn hangt af van de grootte van de draadklem.

 

STAP 5

De schroefhaken indraaien

Draai alle schroefhaken in de voorgeboorde gaten. Daaraan kun je later je kleding hangen. Hoeveel haken je gebruikt kun je helemaal zelf bepalen.

 

STAP 6

De staaldraad erdoor trekken en verzegelen

Trek de staaldraad door de hiervoor gemaakte gaten en schroef de draadklemmen vast. Daarmee kun je je zelfgemaakte kledingroede heel makkelijk en veilig ophangen. Door de grotere boring aan de onderkant verzinken de draadklemmen in de tak, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn.

 

Nu ben je bijna klaar. Je hoeft alleen nog je nieuwe hangende kledingroede te bevestigen en dan heb je een perfecte plek voor je kleding. Afhankelijk van het materiaal en de dikte van je muur of plafond kun je hiervoor schroefhaken of pluggen gebruiken. Boor met een accuboormachine gaten in de muur waaraan je de roede veilig kunt ophangen.

 

 

 

 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden