Dit keer een artikel op verzoek van een klant die op zoek was naar low-cost gereedschap, maar toch goed en degelijk. We gaan bekijken of we een werkplaats thuis kunnen voorzien van goedkoper gereedschap wat niet per se van de onderste plank komt.

In Nederland - en waarschijnlijk niet alleen bij ons - zijn we nog steeds overtuigd dat goede apparatuur een kwestie van geld is, en de goedkope bederfelijk en slecht is en en over het algemeen niet lang zal werken. Deze houding is waarschijnlijk gerechtvaardigd omdat de markt wordt overspoeld met producten die wij kennen van de Aziatische landen, waarvan de kwaliteit  vaak veel te wensen over laat. Maar we vergeten dat de staat van "zelf" vervaardigde producten die alleen in de exclusieve winkels en boetieks liggen, vaak uit dezelfde fabriek komen als de goedkopere merken.
Hoe kan je goedkoop en toch goed gereedschap kopen?

Wat ga je ermee doen, bekijk de specificaties van machines, kijk of het product voldoet aan de eisen die nodig zijn voor de werkzaamhedenKeuze mogelijkheden machine: De boormachine is een van de best verkochte elektrische gereedschappen. Dit zorgt er waarschijnlijk voor dat er een grote  veelzijdigheid aan is en een grote flexibiliteit van het gebruik.


Slagboormachine ITAMATI BRI04800

Deze boormachine wordt meer en meer populair en geliefd bij de fans van het merk Itamati, met voldoende kracht en snelheid gaat gemakkelijk met boren van gaten in hout of beton. Dankzij de ergonomische, laterale grip werk wordt het nog comfortabel.

Beoordeling van klant:

Compact en is eenvoudig om mee te boren, zeker nuttig voor thuis toepassingen. Tekortkoming is het ontbreken van non-slip handvat.


Slagboormachine Bosch PSB 28 RE 

Gereedschappen van Bosch zijn altijd in verband gebracht met betrouwbaarheid. Deze gepresenteerd boor onderscheidt zich vooral door zijn lage gewicht en een comfortabele handgreep, die bedekt is met softgrip. Wat nog meer? Bosch Electronic zorgt voor een goede toerentalregeling.

Commentaar van gebruikers:

Aandacht geschonken aan het lichte gewicht van het gereedschap en aan de zeer doordachte en gemakkelijk bedienbare schakelaars. De technische aspecten van deze machine doen niet onder voor een machine met meer vermogen.


Slagboormachine Hitachi DV16VSS

Japanse precisie en modern design. Bovendien, licht en handig. Goede controle over de machine met werken met moeilijke materialen.

Commentaar van gebruikers:

Boormachine die ook geschikt is voor de professionele gebruiker. Snelspanboorhouder, die uitstekend de boren en dergelijke goed vasthoudt zonder los te trillen. Als ik zou moeten wijzen op een gebrek is dit jammerlijk genoeg dat er geen anti-slip handvat op zit.


Accu schroefmachines

We stellen een paar accu schroevendraaiers aan u voor. Speciaal ontworpen voor de amateur en doe het zelver, maar worden nu  ook veel gebruikt in professionele produktie werkplaatsen.


Accu schroevendraaier Skil 2436AA 

Het kleine formaat zal nuttig zijn bij het werken in gebieden met beperkte ruimte. Bovendien, het effect van het koppel zal u ook verbazen.

Commentaar van gebruikers:

Schroevendraaier past heel goed in je hand, makkelijk mee te werken, en dat maakt het werk heel plezierig. Minpuntje is een lange laadtijd.


Accu schroefmachine Bosch PSR IXO IV 3,6V

Compact, met een comfortabele handgreep. Het heeft een accu die lange werktijd biedt. De set bevat ook extra bits.

Commentaar van gebruikers:

Geen twijfel mogelijk verrast de gebruikers met de vele mogelijkheden om extra accessoires gebruiken. En hier net als bij de voorgangers, de oplaadtijd is vrij lang.


Accu schroefboormachine Einhell RT-SD 3,6/1 LI

Accu schroevendraaier voor universeel gebruik met instelbare koppel en draaiend gewricht voor het maken van een rechte accu schroevendraaier, dus voor meer toepassingen en bewegingsvrijheid, uitstekende grip en vormgeving.

Commentaar van gebruikers:

Een groot pluspunt is het instelbaar koppel, gezocht naar minpunten maar niet kunnen vinden. Prima apparaat. Zeker aan te raden om aan te schaffen.

Iets meer dan boren alleen

Boorhamers worden grotendeels gebruikt door professionals, echter ook in werkplaatsen zijn deze veel van toepassing. Voor huis tuin en keuken gebruik zijn er ook goedkopere boorhamers te vinden doe goed voldoen aan de klassen in huis. 


Boorhamer Graphite 58G585

Geschikt voor boren, hamerboren en beitelen. Ontworpen om te werken met hout, metaal en tegelwerk (keramiek), Bij deze machine worden standaard veel accessoires erbij geleverd, waaronder beitels, boren, koffer, etc. etc.

Commentaar van gebruikers:

Deze boorhamer behoort niet tot de lichtste, dus ook geschikt voor het  wat zwaardere werk. Het grootste voordeel is ongetwijfeld het anti-vibratie handvat, en het sterk verbeterde comfort wat deze machine biedt.


Boorhamer Modeco MN-90-215

Met deze boorhamer kunnen we ook een gat boren in beton, metselwerk, hout of metaal. Ergonomisch ontwerp, goed uitgebalanceerd, met de juiste vermogen-gewichtsverhouding, die een aanzienlijke gunstige  invloed heeft op de kwaliteit en het comfort. Deze boorhamer heeft ook een schat aan accessoires, waaronder boren en beitels.

Beoordeling van gebruiker:

Deze boorhamer heeft een breed scala van toepassingen, maar ik zou niet gebruiken voor te zware en te lange werkzaamheden vanwege de relatief onvolmaakte koelsysteem van de motor. Anderzijds een voordeel van het gereedschap is dat de boorkop wordt beschermd tegen vastzittende boren of beitels.


Boorhamer Black&Decker

Deze boorhamer heeft een vrij krachtige motor die het zwaardere werk aankan. Het gereedschap is uitgerust met een diepte-aanslag en toerentalregeling.

Beoordeling van gebruiker:

Boorhamer met zeer goede prestaties en een fatsoenlijke kwaliteit voor deze prijs. Het enige nadeel is het ontbreken van de koffer dat maakt het vervoer van de machine en accessoires toch wel makkelijker.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden