Borstelloze gereedschappen worden het vaakst in verband houden met professionele merken, maar dit is niet het geval. Een goed voorbeeld is het merk Ryobi, welke tools biedt voor thuisgebruik, waaronder we ook modellen zullen vinden met borstelloze motoren. De gebruiker heeft toegang tot zowel elektrisch gereedschap, evenals tuingereedschap, onder anderen, boormachines, haakse slijper en een kettingzaag.

Borstelmotor en borstelloze motor

De borstelmotor is een traditionele motor, die uit de volgende elementen bestaat: een buitenhuis met interne magneten, een rotor, een commutator, koolborstels en doppen die het lager ondersteunen. De borstelloze motor is echter een relatief nieuwe oplossing, die steeds vaker wordt gebruikt bij de productie van elektrische gereedschappen, zowel die van het netwerk als van een batterij. De borstelloze motor is verstoken van borstels en commutator, heeft omgekeerde magneten en windingen, en de toevoer van energie aan de wikkelingen wordt gecoördineerd door de printplaat.  De Ryobi-accugereedschappen maken gebruik van een borstelloze motor met een externe rotor. Hoe werkt deze motor? De van borstelmotoren bekende commutator is vervangen door een elektronisch circuit. De stroom in de motor stroomt door dichtgewikkelde koperdraden, waardoor een elektromagneet ontstaat. Vanwege het feit dat de elektromagneten zijn gefixeerd, kan het vermogen direct worden overgedragen zonder het gebruik van koolborstels. Sterke zeldzame-aardmagneten bewegen rond de elektromagneetring, die geen elektrische verbinding vereist. Een belangrijke rol wordt ook gespeeld door ultrasnelle kogellagers, die een effectieve vermogensafgifte door de motor mogelijk maken. 

 

Efficiënte tools voor elke taak

Borstelloos-technologie wordt geassocieerd met een soort paradox, omdat de borstelloze motor kleiner is dan de borstelmotor, maar deze kan meer stroom genereren. De kleinere motor vertaalt zich ook in een kleiner en lichter ontwerp van het hele gereedschap, en dit verhoogt het gebruikscomfort. Bij de werking van de borstelloze motor speelt de elektronica een belangrijke rol, die het hele systeem goed bestuurt, zodat het energieniveau optimaal op elke taak is afgestemd. In de ONE + Ryobi-batterijtools wordt ook een belangrijke taak vervuld door de ONE + -batterij, die in combinatie met een borstelloze motor garant staat voor  efficiënt en effectief werken in verschillende toepassingen. Dit wordt het best geïllustreerd door de cijfers die de geschatte mogelijkheden van de tools aangeven. Dit is een schatting omdat de prestaties van het gereedschap afhankelijk zijn van verschillende factoren, bijvoorbeeld het type materiaal dat wordt verwerkt. Hieronder zijn enkele voorbeelden:

 

Kettingzaag OCS1830 is handig bij het snijden van kleinere takken en stronken in het herfst- en winterseizoen. Bij gebruik van een volledig opgeladen batterij 18V 5.0Ah One +, kan deze door 43 stompen met een diameter van 10 cm worden gesneden.

 

Slagmoersleutel R18IDBL-0 het is een ideaal hulpmiddel voor het schroeven en verwijderen van schroeven, evenals voor het aandraaien en losdraaien van schroeven. Bij gebruik van een volledig opgeladen batterij 18V 5,0Ah ONE +, kan deze worden gebruikt om 615 houtschroeven te schroeven met de afmetingen 4x65mm.

 

Boor/schroefmachine met slag R18PDBL-0 is een veelzijdige tool die nuttig zal zijn in veel huiswerken. Bij gebruik van een volledig opgeladen batterij 18V 5,0Ah ONE + kan deze worden geboord tot 397 gaten met afmetingen van 16x50mm.

 

Cirkelzaag R18CS7-0 vindt toepassing in veel projecten. Hiermee kunt u planken of op hout gebaseerde elementen zagen. Wanneer u een volledig opgeladen batterij van 18V 5,0Ah ONE + gebruikt, kunt u deze snijden met 110m multiplex met een dikte van 13 mm.

 

Haakse slijper R18AG7-0 is een van de meest populaire tools. Het wordt gebruikt voor het snijden, slijpen en voor het bewerken van metselwerkmaterialen. Bij gebruik van een volledig opgeladen batterij 18V 5.0Ah ONE +, kan deze worden gesneden door 80 draadstangen met een diameter van 13 mm.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden