Een mooi en goed onderhouden gazon is het hoogtepunt van elke woning. Het vereist echter regelmatig onderhoud. De gazonroller is een stuk gereedschap dat zeker de moeite waard is om te hebben. Het zal het gazon rond uw huis er mooi en veel gezonder doen uitzien.

Kopen in Rotopino.nl
Graswals / tuinwals Flo 88720
IN STOCK
2 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
60 incl. 21% BTW = € 10,41

Aanbrengen van een graswals


De gazonwals is een apparaat met een breed scala aan gebruiksmogelijkheden. Het verwijdert alle oneffenheden en kloven in de grasmat. Het is van onschatbare waarde wanneer mollen of ander ongedierte zich op het perceel vestigen. Door het gras te rollen wordt het oppervlak van het gazon gelijkmatiger en worden eventuele uitstulpingen verwijderd. U kunt meteen zien waar u moet bemesten of herzaaien.

 

Het is ook erg handig als u gras in stukken koopt. Rollen zal het veel sneller laten wortelen. De wals helpt ook om de grond te egaliseren alvorens gras te zaaien. En na het zaaien kunt u het opnieuw gebruiken om de zaden beter in de grond te verdelen en de ontkieming en beworteling te versnellen. Modellen met spikes hebben nog een andere functie - zij beluchten het oppervlak.

 

Door beluchting wordt de grasmat sterker, groeit hij sneller en is hij beter bestand tegen mechanische beschadiging. Door te beluchten kunnen de voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van het gras gemakkelijk doordringen. De perforaties in de grasmat maken de grond los en verbeteren de beluchting, bevorderen het herstel van graswortelstelsels en vergroten het oppervlak voor de opname van essentiële minerale voedingsstoffen en water voor de groei. Door te beluchten is de grasmat beter bestand tegen mechanische beschadiging en herstelt hij er sneller van.

 

Hoe vaak moet ik het gras platwalsen?

Het is een goed idee om de graszoden ten minste één keer per jaar te rollen. De beste tijd om dit te doen is in het voorjaar, wanneer de wortels actief zijn voor de groei. Het is raadzaam te rollen op een licht vochtig gazon.

 

Graswalsen - soorten

De beschikbare gazonrollen verschillen in materiaal, gewicht, weerstand tegen ongunstige omstandigheden, doel en natuurlijk prijs. Onder hen kunnen we vinden:

 

  • Kunststof tuinwals - hun grootste voordeel is hun lage prijs. Helaas zijn ze het minst duurzaam en raken ze vrij snel beschadigd. Dergelijke oplossingen worden aanbevolen voor zachte bodems en doorstaan de test zeker niet op stenige en harde terreinen. Ze zijn eerder ontworpen voor kleine oppervlakten.
  • Polyurethaan tuinwalsen - moeten met geschikt materiaal worden gevuld, aangezien zij vrij licht zijn. Rollen van dit type zijn resistenter en harder dan plastic modellen. Hun voordeel is zeker het gebrek aan gevoeligheid voor corrosie.
  • Stalen gazonrollen - robuust en resistent. Onder hen vinden we zware en lichte modellen om te vullen. Zij zijn ideaal voor veeleisende en harde oppervlakken. Modellen van goede kwaliteit zijn gecoat met een anti-corrosie preparaat. Stalen rollen zijn zwaarder dan plastic en polyurethaan modellen. Veel mensen worden ook afgeschrikt door de hogere prijs van staalproducten.
  • Stenen gazonrollen - hebben veel voordelen. Zij corroderen niet en zijn geschikt voor zelfs zeer moeilijke bodems en zijn bestand tegen beschadiging. Rollen van dit type zijn relatief duur in vergelijking met andere modellen.

 

Er zijn ook gazonrollers met spikes verkrijgbaar om het gazon te helpen beluchten. Deze producten zijn meestal gemaakt van staal. Beluchting wordt het best een- of tweemaal per jaar uitgevoerd. In plaats van een product met spijkers kunnen speciale banden worden gekocht die op elke rol met spijkers passen.

 

De beste gazonroller

De juiste grasrol moet worden afgestemd op de grondsoort en de grootte ervan. Een plastic of polyurethaan roller is voldoende voor kleine tuinen. Dit is ook de beste oplossing als u een krap budget hebt. Voor meer veeleisende grind- en steenoppervlakken is het beter te kiezen voor duurdere oplossingen in staal of steen. Dit zijn ook modellen voor grotere oppervlakken.

 

Bij de keuze van een lichte stalen wals moet aandacht worden besteed aan de capaciteit ervan, uitgedrukt in liters. Dit is namelijk bepalend voor het gewicht van de rol die kan worden verkregen. Rollen die te licht zijn, zullen hun functie niet vervullen. Rollen van kunststof moeten ook met het juiste materiaal worden gevuld. Sommige staan het gebruik van slechts één grondstof voor de vulling toe, andere geven vrijheid op dit gebied.

 

Het gewicht van de rollen moet worden aangepast aan het soort en de hardheid van de te egaliseren ondergrond, en ook aan de kracht en de mogelijkheden van de persoon die ze gebruikt. De meeste modellen kunnen ook aan tuintractoren worden bevestigd, zodat het werk efficiënt en zonder onnodige inspanning kan worden uitgevoerd.

 

U kunt ook kiezen voor rollers met spijkers of er speciale banden voor kopen. Beluchting voedt het gazon, verbetert de beworteling en versterkt de grasmat tegen mechanische schade.

 

Bij het kiezen van een tuinroller, is het essentieel om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de constructie. Als u voor een stalen model kiest, is het de moeite waard na te gaan of het bedekt is met een corrosiewerende laag, die de levensduur aanzienlijk zal verlengen. Als u een tuintractor hebt, kunt u het beste producten kopen die geschikt zijn voor dit type uitrusting. Dankzij een dergelijke oplossing zal het werk vlot verlopen. Dit is vooral belangrijk voor grote oppervlakten, waar het manueel walsen zeer tijdrovend is.

* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe