Jeuken je handen om naar de werkplaats te gaan en de kunst van het graveren te ontdekken? Lees dan onze eenvoudige stap-voor-stap instructies voor het graveren van je eerste stuk van leer – het hoesje voor je smartphone. Van het overbrengen van je ontwerp op het leer tot en met het gebruik van het juiste accessoire voor je Dremel multigereedschap laten wij je van begin tot eind alles zien. Het eindresultaat? Een persoonlijk item om je smartphone met gepaste trots in te bewaren.

Kopen in Rotopino.nl
Multischuurmachine + accessories (15-delig) Dremel Stylo+
IN STOCK
>10st.
VERZENDING
LEVERING
8 dagen
90 incl. 21% BTW = € 15,62
Hogesnelheidsfrees 4,8 mm Dremel 26150192JA
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
23,90 incl. 21% BTW = € 4,15
Graveerfrees 1,6 mm, 3stk. Dremel 26150106JA
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
19,80 incl. 21% BTW = € 3,44
Graveerfrees 1,9 mm, 3stk. Dremel 26150110JA
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
21 incl. 21% BTW = € 3,64

Benodigdheden:

STAP 1

Kies je ontwerp

 

Bij het uitzoeken van het ontwerp dat je uiteindelijk gaat graveren, heb je twee opties. De eerste is om het ontwerp zelf te tekenen. Dit is fantastisch, als je vol ideeën zit of al iets speciaals in gedachten hebt, bijvoorbeeld een familiewapen. De andere optie is om ergens anders inspiratie op te doen: Instagram en Pinterest zijn goede inspiratiebronnen, dus neem eens een kijkje. Zodra je een ontwerp hebt gevonden dat je leuk vindt, teken dit dan of druk het af in een formaat dat op je hoesje past.

 

STAP 2

Breng het door jou gekozen ontwerp over

 

Zodra je jouw ontwerp hebt gevonden, is het tijd om dit over te brengen op je leren hoesje, zodat je dit als graveervoorbeeld kunt gebruiken. Het is hier ook nog even belangrijk om te zeggen dat je bij een ontwerp met woorden of initialen (zoals dit) of iets anders dat niet symmetrisch is, de afbeelding moet spiegelen. Dit doe je heel gemakkelijk op de computer (zoek de optie “spiegelen” of “omdraaien”). Leg vervolgens je gespiegelde ontwerp met de beeltenis omlaag op je hoesje en wrijf wat aceton over de achterkant van het papier. De combinatie van aceton en druk brengt de inkt van het papier over naar het leer.

 

STAP 3

Bevestig het juiste graveeraccessoire

 

Voordat je begint met graveren, moet je het juiste accessoire in je Dremel multigereedschap bevestigen. Bij het graveren van leer werkt een hogesnelheidsfrees of een graveerfrees het beste. Waarom? Deze zijn ontworpen voor het gebruik op zachte materialen, zoals leer dat is. Plaats het accessoire in de accessoireschacht van je gereedschap en draai de spanmoer vast om te voorkomen dat dit tijdens het graveren los gaat zitten.

 

STAP 4

Trek je ontwerp over

 

Nu is je gereedschap klaar voor gebruik, het is tijd om te beginnen met graveren. Het is altijd een goed idee om van tevoren wat te oefenen. Heb je niet ergens een stukje leer als afval liggen? Een oude riem is het perfecte oefenstuk – pak je gereedschap en bekijk het effect dat het accessoire heeft op leer. Pak het gereedschap vast als een pen en trek zonder druk uit te oefenen je ontwerp met dunne bewegingen over. De gouden tip hier is om het accessoire het werk te laten doen.

 

STAP 5 

Een dikkere lijn maken 

 

Als je een ontwerp overtrekt dat verschillende soorten tekst bevat, kun je de dikte van de lijn eenvoudig veranderen door een ander accessoire te gebruiken. Als je begint met een graveerfrees met een diameter van 1,6 mm, dan kun je altijd omhoog gaan naar 1,9 mm. Wissel eenvoudig het accessoire op de manier zoals beschreven in stap 3 

 

STAP 6

Bewonder je handwerk

 


En nu is het moeilijkste deel klaar: dus neem een stapje terug en bewonder het door jou zelf gegraveerde leren hoesje . Het is prachtig! En zelfs als het er niet helemaal uitziet zoals jij je had voorgesteld – dat is ook goed! Het belangrijkste waar je aan moet denken is: oefening baart kunst.


Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe