Heeft u zich altijd afgevraagd waarvoor een grondfrees dient of waarvoor een cultivator wordt gebruikt? Dan bent u niet de enige.1 ding is zeker allebei dienen ze voor het ommengen van grond en/klei.Wanneer we beide machines nader bekijken zullen we zien dat ze allebei onmisbaar zijn voor werkzaamheden in de tuin welke ons te wachten staan.

Grondfreesmachine

Grondfreesmachines zijn apparaten voor gebruik in de tuin bedoeld voor het ommengen van grond/klei, onkruidvrij maken en beluchten.Sommige modellen zijn zelfs geschikt om compost en turf te verspreiden. Het hart van elke grondfrees zijn de messen waarme de grond worden omgemengd of omgeploegd welke gemonteerd zijn op schijven die rondom hun eigen as draaien. De messen zijn aan de uiteindes gehoekt/verbogen zodat je het effect ervan kunt vergelijken met een mini spatel.Grondfrezen zullen dankzij hun capaciteiten voor het leggen van een grasveld worden gebruikt.

 

Kultywator

Cultivators worden vooral gebruikt in de land- en tuinbouw. Naast de functie van ommengen van gron of klei heeft een cultivator grotere mogelijkheden omdat deze veel sterker is. Daarom zal een cultivator vaak te vinden zijn bij groente-en fruittelers en bijvoorbeeld bij bomentelers. Een cultivator bezit net zoals een grondfrees messen (vorken noemen sommige mensen deze) echter vaker als bij een grondfrees zijn cultivators voorzien van een brandstofmotor met meer vermogen. De werking van de messen is totaal anders als bij een grondfreesmachine. Daarnaast kun je er ook turf en compost mee rondverdelen.

 

Bekijk het vershil

Ondanks dat beide machines veel zichtbare verschillen hebben worden ze vaak qua naam door mekaar gehaald. Grondfrezen mengen de grond om, maken deze onkruidvrij en beluchten de grond voordat er gezaaid kan worden. In tegenstelling tot een cultivator laat een grondfrees een gladde massa achter.

 

Voor de tuiniers en de amateur-tuinspecialisten zal een grondfreesmachine voldoende zijn. Dankzij het vermogen zal het te bewerken oppervlak zeer complex worden zaaiklaar gemaakt.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden