Vraagt u zich af wat voor haakse slijper zal ik kopen? Haakse slijper 115 mm of 125 mm? Een kleine haakse slijper, maar van welke merk? We zullen al uw vragen gaan beantwoorden.

Haakse slijper 115 of 125 mm – wat is het verschil?

Haakse slijper 115 of 125mm? In principe is er geen verschil - een verschil van 10 mm (d.w.z. 5 mm aan elke kant) er is meestal geen verschil in vermogen of om mee te werken, of resultaten. Tegenwoordig zijn er meer 125 mm haakse sliipers. De kleine haakse slijpmachines van 115 en 125 mm worden doorgaans gebruikt om van tijd tot tijd ingezet te worden voor minder veeleisende banen. Ze bewijzen zich beter op kleine oppervlakken.Vraagt u zich het verschil af tussen een haakse slijpschijf van 115 en een 125 mm, het maakt in principe niet veel uit. In dit geval telt het motorvermogen. De af en toe werkzaamheden die niet erg ingewikkeld zijn (verwijdering van roest, slijpen van tegels en kleine delen van metaal of hout) is het beste om een haakse slijper te kiezen met een capaciteitbereik van 400-900 W. Voor wie op zoek is naar een haakse slijper voor professioneel onderhoud van projecten en de bouw, en intensieve gebruik, dan is een slijpmachine met een capaciteitbereik variërend van 600-1200W beter. De 400 tot 900 Watt haakse slijpers worden het meest gebruikt in huis, tuin en keuken klussen. Deze zijn namelijk goed geschikt voor een lage werkbelasting en korte termijn werk. Deze machine worden niet zoveel gebruikt door de professionals.

Hoe ga ik veilg te werk met een haakse slijper?

- Draag werkhandschoenen, een stofbril en gehoorbescherming
- Denk eraan hoe je de schijf tegen het te bewerken materiaal zet 
- Zet het te bewerken materiaal goed vast en houd de slijper met twee handen vast
- Let op waar de vonken heen zullen vliegen, en bescherm deze plek tegen schade of brand 
- Bij het zagen van steen komt veel stof vrij; zet een mondkapje op
- Stel de beschermkap goed in, om de ergste vonken en het ergste stof tegen te houden en niet op brandbaar materiaal terechtkomt

 Haakse slijper, welk merk?

Als je eenmaal hebt vastgesteld dat een kleine haakse slijper past bij uw behoeften, welk merk neem je in overweging? Een van de belangrijkste zaken is hier hoeveel geld ga ik hieraan spenderen, en wat we van plan zijn om de machine voor te gebruiken of misschien heeft u al een voorkeur voor een bepaalde producent, die u hoger in verrtrouwen stelt dan een andere producent, of het merk waar u al mee heeft gewerkt en een goede ervaring mee heeft.Als het om een slijpmachine gaat voor uitsluitend huishoudelijk gebruik kunnen we investeren in een iets goedkoper model met lagere prestaties en kracht. We moeten eerlijk zeggen dat het geen zin om een paar honderd euro te besteden voor een haakse slijper, die we af en toe gebruiken per jaar. En voor meer ernstige en frequenter werk raden we een gerenommeerd merk aan. Met de producenten van haakse slijpmachines is het wel opmerkelijk, gezien de eerlijke feedback van onze gebruikers, evenals van de deskundigen die ons van professioneel advies voorzien, dat de merken Makita, Bosch, Metabo en DeWalt het beste in hetwerkgebruik zijn, en dat deze merken het meeste verkocht worden.

Welke 115 mm haakse slijper?

 

Haakse slijper BlackDecker BEG110

 

Haakse slijper Bosch GWS 750-115

 

Haakse slijper Einhell TC-AG 18/115 Li Solo

 

Haakse slijper Graphite Energy+ 58G003

 

Haakse slijper Hikoki G18DSL2 W2Z

 

Haakse slijper Itamati PowerSystem 18Volt IWS18115-140

 

Haakse slijper Makita GA4530R

 

Haakse slijper Worx Power Share WX800.9

 

 

Welke 125 mm haakse slijper?

 

 

Haakse slijper BlackDecker KG1202K

 

Haakse slijper Bosch GWS 9-125 S

 

Haakse slijper Einhell TC-AG 125

 

Haakse slijper Graphite 59G087

 

Haakse slijper Hikoki G13SR4YGZ

 

Haakse slijper DeWalt DCG406NT

 

Haakse slijper Makita GA5030R

 

Haakse slijper Metabo W 13-125 Quick

 

Tot slot...

 

Een haakse slijper 115 mm of 125 mm? We beantwoorden eerlijk, dat is een kwestie van smaak. Dit kleine verschil in diameter heeft geen invloed op de mogelijkheid van de haakse slijper of de resultaten van het werk. De lichtgewicht 125mm haakse slijpmachines hebben wel 1 groot voordeel, er zijn meer verschillende schijven beschikbaar te verkrijgen met een diameter van 125mm

 

 

 

 

 

 


 


Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe