Denken aan het kopen van een shredder voor takken te versnipperen en weet niet welke te kiezen? Wij adviseren u wat belangrijk is en helpen met zoeken. Wij zullen u helpen om het model dat bij uw behoeften past te kiezen.

Kopen in Rotopino.nl
Hakselaar Bosch AXT 25TC
IN STOCK
1 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
594 563,49 incl. 21% BTW = € 97,80

Een roterende shredder (hakselaar) is een apparaat dat handig is in de tuin, het hele jaar door. Er is geen twijfel over mogelijk dat het eenvoudig is om er mee te werken en het houdt orde in de tuin. Haar voornaamste taak is het malen van groene tuinafval , zoals kleine taken en stelen van planten . Met deze speciale fijnsnijder is het eenvoudig om snel een stapel takken kwijt te raken die nog steeds in de tuin liggen, meestal blijven ze liggen en dat komt dan wel een keertje.

Bepaal uw wensen en behoeften

Het kopen van shredders moet aan uw wensen en behoeften voldoen. We kunnen kiezen uit een elektrische of een met een verbrandingsmotor en hakselaars met verschillende functies en doeleinden. In een kleine tuin, waar de bomen niet geweldig groot zijn, kies je gewoon een elektrische machine. Deze shredders hebben een vermogen van 1,2 tot 2,8 kW. Wilt u takken van een grote diameter, of veel van hen versnipperen, beter om een ​​shredder met verbrandingmotor te nemen, deze hebben een veel groter vermogen en zijn veel krachtiger. Hakselaars met verbrandingsmotoren (professionele) zijn van 1.2 HP tot 6 HP verkrijgbaar. Ze onderscheiden zich door het gemak van de bewegingvrijheid - geen kabel. Het is ook nuttig voor de eigenaars van boomgaarden, die niet overal elektriciteit hebben.

Het snijgereedschap is cruciaal

Er zijn drie soorten versnipper systemen namelijk de freeswals met tanden, turbine met messen en hakbijlmechanisme. De goedkopere modellen hebben roterende messen en deze zijn goed voor kleine takjes. en stengels van vaste planten. Modellen met freeswals aandrijving zijn ontworpen om hardere en dikkere takken te versnipperen. Voor boomgaarden en tuinen met veel dikke takken adviseren we om een machine te kopen met wals en met een wormwiel of met messen. Een goede machine is bijvoorbeeld de Bosch AXT 25TC.

Terugloop functie

Een zeer nuttige en een grote hulp is de functie terugloop, dit is zeker van invloed bij het kopen van een hakselaar. Bij een probleem of vastlopen van de machine, drukt u op de knop en de tak komt terug uit de machine. U kunt ook controleren om te zien of het apparaat in de juiste richting werkt door middel van een tak die u er insteekt. Verder moet er opgelet worden of de toegang tot de snijvlakken gemakkelijk is om als de machine is vastgelopen de takken uit het snijgedeelte te krijgen. En het belangrijkste is wel dat er een duwstok wordt gebruikt bij het aanduwen van houtafval en dat de hakselaar is uitgerust met een lang kanaal of invoer om de takken in te doen.

Waarin wordt het gesnipperde materiaal opgevangen?

Voorts zij opgemerkt dat de hakselaar een container voor tuinsnippers heeft passend bij zijn grootte. Het moet groot genoeg zijn voor het werk wat die moet doen en waar die voor geschikt is. Sommige modellen hebben een zak, en de andere een speciale kunststofmand of box, die deel uitmaakt van het apparaat, bijvoorbeeld bij de hakselaar van ITAMATI, of van Bosch de AXT 25TC of de Hecht 6280 BOX LX. In de meer geavanceerde modellen zit er ook een beveiliging, zoals de genoemde merken eerder genoemd. Deze beveiliging is bedoeld dat er niet zonder box gewerkt kan worden. De machine werkt niet zonder dat de box is geplaatst. Dit voorkomt ongelukken met het anders vrijliggende mes.

Wat te doen met fijn gehakseld materiaal?

De Hakselaar, ook wel takken versnipperaar genoemd, is onmisbaar als u een grotere tuin heeft die veel snoeiafval oplevert. Probleemloos worden de twijgjes, struiken en takken tot snippers gemaakt. Hierdoor past er veel meer in de container. Maar waarom zou u het gesnipperde snoeiafval weggooien? U kunt het ook toevoegen aan de composthoop of direct in de border gooien. De snippers van houtachtige takken kunt u zelfs gebruiken als bedekking van de looppaden in de tuin. Decoratief en milieuvriendelijk! 

Gewicht en vervoer

Hakselaars hebben meestal een gewicht tussen de 10 en 30 kg. De professionele machines kunnen nog veel zwaarder zijn. Om het vervoer of om de machine te verplaatsen zijn er wielen onder of aan de zijkant van de hakselaar geplaatst. Bij sommige machine zijn er rubberen of viltjes ondergeplaatst, dit voorkomt verschuiven en de machine staat ook nog eens stabieler. Het geluid van de hakselaars valt ook mee, ze produceren meestal minder lawaai dan een grasmaaier.

Bekijk al onze hakselaars een op onze site Rotopino.nl

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe