Hoewel de winter nog niet is begonnen, moeten we vast gaan zorgen voor de planten die we reeds in de tuin hebben staan. Maar hoe?

ITAMATI 120x180 cm of de 90x110 cm beschermhoes 

De beste manier om planten te beschermen tegen kou, is het gebruik van isolatiemateriaal.

Vaste planten kunnen worden bedekt met bladeren of stro. Sierheesters kan met de wortels met aarde bedekken.

Als we in onze tuin jonge bomen en struiken hebben, moeten we ze verpakken met stro of linnen. De planten moeten met licht en luchtdoorlatend materiaal worden verpakt, zodat ze kunnen ademen. Heel vaak wordt er een bamboe-mat gebruikt. In ieder geval mogen de planten niet bedekt zijn met gewone plastic folie, dit veroorzaakt dat de schors scheurt, en dood de scheuten en veroorzaakt mycose (schimmelziektes).

 

Wat met bloembedden?

Hier kan een polytunnel worden gebruikt. Wij kunnen deze zelf maken. Je mag alleen de bedden bedekken met folie. Het is aan te bevelen dat er gezorgd moet worden voor ventilatie.

Als onze planten nog klein zijn, kunnen we ook gebruik maken van een krant. Deze krant mag niet worden mee gesleurd door de wind. Leg er daarom wat zand of stenen op.

Een van de beste isolatiematerialen zijn de vezelstof beschermhoezen. Dit beschermt de planten, het houdt de juiste luchtverversing bij en laat zonlicht door. De aankoop is de moeite waard, want dit is een uniek product. Je kan het ook nog eens jaren achter elkaar gebruiken.

 

Bekijk deze produkten en koop nu bij Rotopino.nl

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden