Een boormachine is het meest veelzijdige stuk electrische gereedschap voor in huis. Dankzij de uivinding van de boormachine hangt u schilderijen op, mengt u diverse vloeistoffen en haalt u roest van uw hekwerk. Voor een echte doe-het-zelver is een boormachine onmisbaar

Kopen in Rotopino.nl
Wanneer u een concrete boormachine heeft uitgezocht let dan wel op onderstaande punten:
  • boorkop, waarin de boortjes worden gezet
  • variabele snelheid schakelaar - hoe harder je drukt, hoe sneller de boor draait
  • lock schakelaar - u zult niet de knop ingedrukt hoeven houden
  • Draairichtingschakelaar - voor schroeven
  • slag, die het boren in baksteen en metselwerk zal vergemakkelijken,
  • extra handgreep met diepteaanslag.

Wat voor boorkop?

Er zijn 2 soorten boorkoppen – sluitbaar door een sleutel (Graphite 58G716) of een zogenoemde snelspanfunctie welke met de hand kan worden vastgezet (bijv. slagboormachine Bosch PSB 28RE).Voorkomende spanners zijn 1-10mm, 1-13mm, 3-16mm. U kunt in deze spanners ronde boren plaatsen maar ook zeshoekige en driehoekige. Bij het vervangen van de boorkop dient er gelet te worden dat het schroefdraad  wel in de boorschacht past. Een boorkop met sleutel heeft wel het voordeel dat de spanning op de boor groter kan zijn. Terwijl bij een snelspanner het wisselen van boren gereedschapsloos kan gebeuren. Dit zal ook het geval zijn bij boorkop met 2 moffen of met 1. Voor het aanbrengen van toebehoren in een boorkop met 2 moffen zijn 2 handen nodig. Vanwege de smalle ruimte zal de spankracht niet al te hoog zijnEen klopboormachine met een spanner voorzien van 1 mof moet voorzien zijn van een handmatige of automatische asvergrendeling. Dit soort spanners kunt u met 1 hand zowel vast - als losdraaien terwijl de spankracht zeer groot is. Als u van plan bent om vaak van boor te wisselen tijdens het werken, kies dan voor de tweede optie.

Wat voor vermogen?

Het belangrijkste bij een boormachine is het vermogen. Afhankelijk van het vermogen is ook de maximale boordiameter van het gat wat geboort moet worden.Voor de doe-het-zelver is een boormachine met een vermogen van 500 tot 800 W optimaal.

Doe-het-zelvers willen meestal 1 machine voor alle werkzaamheden. Wij raden dan ook multifunctie machines aan. Voor het huiselijk gebruik zijn dan ook de universele boormachines het best van toepassing zoals de slagboormachine van ITAMATI .

Boorhamers zijn bedoeld voor professioneel gebruik. Ze zijn geschikt voor het boren in hard beton, gesteente en andere veeleisende materialen. Renovatiewerkzaamheden is 1 van de gebieden waar een boorhamer zich thuis voelt.

1 of 2 speed?

1-Speed boormachines worden gekenmerkt door een eindig aantal rotaties dat kan worden bereikt tijdens de werkzaamheden - het kan vooraf worden gedefinieerd, dat wil zeggen je kunt het besturen met behulp van speciale elektronica tot een waarde van nul tot de maximale waarde voor de boormachine. 2-speed zijn voorzien van een regeleenheid welke het mogelijk maakt om te boren op lage toeren of hoge toeren.

Denk goed na over wat u wilt gaan doen en maak uw keuze

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden