Fijn stof betreft alle deeltjes in de lucht kleiner dan 10 micrometer. Fijn stof is afkomstig van het verkeer, veehouderijen, verbrandingsprocessen (bijv. industrie) en natuurlijke bronnen (bijv. zeezout). Primair fijn stof is direct door menselijke activiteiten in de atmosfeer gebracht. Het deel van de fijnstofconcentratie dat in de lucht wordt gevormd, wordt secundair fijn stof genoemd. PM10 is één van de stoffen die bijdraagt aan smog. Helaas, moeten we niet vergeten dat gevaarlijke fijne stofdeeltjes dringen ook in onze huizen. Wat kunnen we doen om de luchtkwaliteit in ons huis of kantoor te verbeteren? Het is de moeite waard om de luchtreiniger te overwegen, en de PM2.5- en PM10-stofsensor kan ook nuttig voor ons zijn.

Kopen in Rotopino.nl

Hoe luchtvervuiling thuis te controleren?

De kwaliteit van lucht in de ruimte omgeving kunnen we controleren bijvoorbeeld met de lasersensor. Deze apparaat geeft de concentratie van PM2.5- en PM10-stof aan die deel uitmaken van de smogcompositie. Hij is voorzien van een display  waarop we de luchtkwaliteit uitgedrukt in μg / m3 kunnen aflezen. Voor makkelijke interpretatie de gegevens zijn ook als emoticons geschikt. De lasersensor is erg handig en gemakkelijk te gebruiken. Hiermee kunt u snel de luchtkwaliteit in onze directe omgeving controleren. Als blijkt dat de kwaliteit van de lucht die we inademen veel te wensen overlaat, kunnen we proberen deze te verbeteren met behulp van een zuiveringsinstallatie.

 

 

Hoe werkt de luchtreiniger?

De luchtreiniger absorbeert alle soorten vluchtige verontreinigende stoffen in de lucht die we inademen. Bijvoorbeeld de luchtreinigers DA-P055 en DA-P070 van Descon ze zijn aangepast om pollen, huisstofmijten, PM2.5-stof, schimmels, virussen, bacteriën, sigarettenrook en geurtjes te absorberen. Deze inrichtingen hebben een 3-traps filtersysteem. Wat betekent dit? In de eerste fase stopt het voorfilter grotere onzuiverheden, zoals haar en vacht. In de tweede fase verwijdert het koolstoffilter onaangename geuren en vluchtige organische stoffen. De laatste fase is gebaseerd op een HEPA-filter dat 99,7% van de zwevende deeltjes en allergenen boven 0,3 micron, bijvoorbeeld PM2,5-stof, planten pollen, dierlijke allergenen of schimmels, bevat. Daarnaast zijn Descon luchtreinigers uitgerust met een UV-C-lamp, die verantwoordelijk is voor de vernietiging van micro-organismen zoals virussen, bacteriën, schimmels en andere ziektekiemen. De DA-P070 heeft ook een ionisator die de luchtkwaliteit verbetert in de ruimten waar er bijvoorbeeld monitoren of tv's zijn.

 

 

Descon luchtreinigers - parameters
Luchtreiniger DA-P055 is geschikt voor ruimtes tot 30m2 en de luchtreiniger DA-P070 voor gebied tot 50m2. De eerste haalt een maximale luchtstroom van 273m3 / uur en de andere 483m3 / uur. De stroomsnelheid kan worden aangepast. Ook de werktijd kunnen we zelf instellen. We kunnen kiezen na hoeveel uur de luchtfilter moet worden uitgeschakeld. De functies worden geselecteerd op het bedieningspaneel en in het geval van de DA-P070 kunnen we ze ook selecteren op de afstandsbediening. Bovendien heeft de DA-P070 luchtreiniger een indicator van het niveau van vervuilde lucht met PM2.5-stof uitgedrukt in μg / m3. De bijbehorende kleur wordt toegewezen aan het niveau van vervuiling. Rood is het concentratiebereik van 151-500μg / m3, roze van 101-150μg / m3, geel van 51-100μg / m3 en blauw van 0-50μg / m3. Dankzij deze functie kunnen we luchtvervuiling op dezelfde manier meten als met de bovengenoemde lasersensor.

 


Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden