Cosmetica-chaos in grip!!! Met het uitklapbare kaptafel-bureau worden alle schoonheidsspulletjes als bij toverslag heel snel onzichtbaar.

Kopen in Rotopino.nl
Decoupeerzaag Bosch PST 18 LI
IN STOCK
4 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
171 incl. 21% BTW = € 29,68

Beauty Queens met doe-het-zelf-talent hebben voortaan ook de grootste cosmetica-chaos in grip: Met het uitklapbare kaptafel-bureau worden hun schoonheidsspulletjes als bij toverslag heel snel onzichtbaar en maken plaats om te schrijven, tekenen, chatten en alles wat de stadskoningin van nu allemaal achter haar bureau doet.

 

Benodigde elektrische gereedschappen: 

Hulpmiddelen:

  • Kwast

Benodigde materialen:

  • tafel met afschroefbaar blad (pas de materiaalafmetingetafel met afschroefbaar blad (pas de materiaalafmetingen van de andere componenten aan de desbetreffende tafel aan; er wordt geadviseerd de afmeting van de onderbouwbak ongeveer 1/3 van de tafel te maken.)
  • MDF-plaat (afmetingen afhankelijk van maat van onderbouwbak)
  • voldoende verlijmd grenen (lengte afhankelijk van maat van onderbouwbak)
  • kanthout (lengte afhankelijk van maat van onderbouwbak)
  • messing scharnieren met bijpassende schroeven
  • houtschroeven
  • spijkers
  • verf om te lakken
  • spiegel die middels opplakken wordt opgehangen (afmeting passend bij het klapbare blad)

STAP 1

Klep uitzagen

Een mooie oude tafel vindt u bij oma op zolder, op de rommelmarkt of misschien zelfs in uw eigen stulpje. Voordat u kunt beginnen, schroeft u het tafelblad van het onderstel af. Leg daarna afhankelijk van de afmeting van de uitverkoren tafel de gewenste afmetingen voor de onderbouwbak vast. Breng de maten in het midden van het tafelblad over en zaag de klep voor de bak met een decoupeerzaag uit, bijvoorbeeld de accudecoupeerzaag PST 18 LI van Bosch.

 

STAP 2

Scharnieren aanbrengen

De clou van het kaptafel-bureau is het klapbare tafelblad dat in een oogwenk alle crèmes, tubes en kwastjes laat verdwijnen. Schroef daarvoor de tevoren uitgezaagde klep met de messing scharnieren aan de tafel vast, zodat de scharnieren zich in opengeklapte toestand aan de achterkant van de klep bevinden. Hiervoor is de accuschroefboormachine PSR 10,8 LI-2 van Bosch geschikt, waarmee u de gaten zuiver en exact kunt voorboren.

 

STAP 3

Onderbouwbak op maat zagen

Vervolgens is het weer de beurt aan de decoupeerzaag: Zaag voor de onderbouwbak uit de MDF-plaat de bodem en uit het verlijmd hout de vier zijdelen op de maat van de klep. Hoe breder de latten verlijmd hout zijn, des te dieper wordt de bak – en des te meer plaats heeft u voor alles wat een vrouw zo nodig heeft!

 

STAP 4

Onderbouwbak in elkaar schroeven

Nu schroeft u met de accuschroefboormachine de zijdelen vast. Bevestig hiervoor telkens met twee houtschroeven de delen exact aansluitend in een hoek aan elkaar, zodat de bak precies in de uitsparing van de tafel past. Leg daarna de op maat gezaagde bodem erop en zet deze met spijkers van bovenaf aan de rand vast aan de zijdelen. Let op: Verdeel de spijkers voor meer stabiliteit gelijkmatig over alle vier zijden.

 

STAP 5

Kleurrijk vormgeven

Voor het bijzondere wauw-effect kunt u nu nog de voltooide onderbouwbak in trendy kleuren lakken. Verf bij een zwarte tafel bijvoorbeeld de buitenkanten eveneens zwart. De onderkant van de klep en de binnenkant van de bak kunt u verven in een felle contrastkleur, hier werd zachtroze gebruikt.

 

STAP 6

Tafelblad versterken

Terwijl de verf bij de onderbouwbak droogt, zaagt u twee kanthouten op de lengte van de bak en bevestigt u deze elk met drie houtschroeven aan de onderkant van het tafelblad langs de uitsparing.

 

STAP 7

Onderbouwbak bevestigen

Zet vervolgens de gedroogde onderbouwbak erin en schroef deze van binnen naar buiten aan de kanthouten vast. Let erop dat de bovenkant van de bak vlak onder het tafelblad aansluit en dat de klep helemaal kan worden gesloten. Monteer ten slotte de spiegel in het midden aan de binnenkant van de klep.

 

Nu alles netjes sorteren, een knipoog naar het spiegelbeeld, klep dicht en nooit meer hectisch opruimen, wanneer er spontaan bezoek komt!

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden