Een houten kalender voor de jaren is een uitstekend element van interieurontwerp, maar ook een perfect cadeau-idee voor een geliefde. Met wat hout, wat gereedschap en wat vrije tijd tot je beschikking kun je zelf zo'n kalender maken. Heel eenvoudig!

De volgende materialen zijn nodig om het project te voltooien:

  • Houten blok 60x60mm met een minimale lengte van 15cm
  • Houten blok 20x20mm met een minimale lengte van 20cm
  • Multiplex 8mm met minimale afmetingen van 15x30cm

Verschillende tools zijn ook nuttig:

Stap 1

Om te beginnen gebruiken we een afkortzaag om ons dikkere vierkante hout op een lengte van 60 mm te zagen, zodat we een kubus krijgen met een zijde van 60 mm. We hebben twee blokjes nodig voor onze kalender, dus we snijden twee keer.

 

 

Stap 2

Pak dan 20x20mm vierkant hout blok, markeer een lengte van 12cm en maak een rechte snede met een verstekzaag. We herhalen het snijden nog twee keer, omdat we drie blokjes nodig hebben van 20x20x120mm.

 

Stap 3

Zodra we blokken voor de dagen en maanden van onze kalender hebben voorbereid, kunnen we doorgaan met het maken van de "plank". We hebben 4 elementen nodig met afmetingen: 15x9cm, 15x7.5cm en twee elementen 9x6.7cm. De afmetingen van de afzonderlijke elementen zijn aangegeven op de multiplex en uitgesneden met behulp van een tafelzaag.

 

Stap 4

Zodra alle elementen van onze kalender zijn doorgesneden, kunnen we ze gaan slijpen om splinters en andere oneffenheden te verwijderen.

 

Stap 5

Het is tijd om nummers en maandnamen over te zetten naar onze houten blokken volgens de volgende patroon.

We kunnen het met de hand doen of door een transfer van de afdruk. We gebruikten de indirecte methode, waarbij we eerst het patroon met een potlood op transparant papier tekenden, daarna de papieromtrek in hout veranderden en de omtrek opnieuw maakten. Op deze manier reflecteerde het aan de houtzijde gevonden grafiet op het hout, waardoor een zichtbaar patroon achterbleef.

 

Belangrijk! Vergeet niet om een ​​spiegelbeeld van het patroon te gebruiken in het geval van een transfer van de afdruk.

 

 

Stap 6

Tijd om ons patroon te uitbranden. De R18SOI-0 soldeerbout met precisie soldeerpunt helpt ons daarbij. Het is goed om vanuit contouren te schieten en dan de slag te vullen. Het is zeker een activiteit die geduld en precisie vereist, maar het resultaat is het waard.

 

Stap 7

In de laatste fase gaan we verder met het lijmen van onze multiplexelementen met behulp van een Ryobi R18GLU-0 lijmpistool. Een element met afmetingen van 15x7,5cm wordt onze basis en we bevestigen er de achterwand aan, d.w.z. een element met afmetingen van 15x9cm, en dan zijkanten met afmetingen van 9x6,7cm.

 

Het project is klaar! Zo'n kalender zal ongetwijfeld nog vele jaren worden gebruikt, of het nu een schrikkeljaar is of niet! :)

 

 

 

 

 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden