Halloween staat voor de deur en hoewel de trend meer Amerikaans dan Europees is, wordt het bij ons steeds populairder. Op 31 oktober komen we kinderen tegen verkleed als heksen en geesten op straat, en in de ramen van huizen en in de tuinen kunnen we verschillende Halloween-decoraties zien. Vandaag laten we je zien hoe je zelf een Halloween-lantaarn van multiplex kunt maken, wat zeker een beetje opwinding zal toevoegen op deze spookachtige dag. Klaar? Laten we het doen!

Kopen in Rotopino.nl
Figuurzaagmachine Dremel Moto-Saw
IN STOCK
8 st.
VERZENDING
LEVERING
4 dagen
159 100 incl. 21% BTW = € 17,36

Benodigdheden:

  • Figuurzaagmachine Dremel Moto-Saw
  • Boor-schroefmachine
  • Lijmpistool
  • 6 mm houtboor
  • Bladvorm met minimale afmetingen van 260x400x6mm
  • 4 pompoenpatronen (met de hand getekend of gedrukt op papier)
  • Potlood
  • Liniaal

 

STAP 1

Teken 4 vierkanten met een zijde van 13 cm op een hardhouten vorm en een vierkant met een zijde van 13,6 cm, die onze basis zal zijn (extra 6 mm in de basis is het resultaat van de dikte van het gebruikte triplex). We snijden onze vierkanten uit met behulp van een figuurzaagmachine.

 

 

STAP 2

We brengen de voorbereide pompoenpatronen over op de vierkanten met een zijde van 13 cm, die onze zijwanden zullen zijn. We kunnen ze traceren of overbrengen door ze over te brengen door de afgedrukte pagina op het bord te leggen en met een wattenstaafje gedrenkt in aceton om het patroon over te brengen door over de bovenste laag papier te wrijven.

 

 

STAP 3

Zodra we het patroon van onze pompoenen hebben overgebracht, kunnen we ze gaan uitsnijden. Om echter de ogen, mond en neus van onze pompoen met een figuurzaag in het triplex te kunnen snijden, moeten we eerst gaten boren waardoor we het decoupeerzaagblad kunnen passeren.

 

 

STAP 4

Steek het zaagblad door het geboorde gat, bevestig het aan het apparaat en begin met zagen. We herhalen deze stap voor elk gat.

 

 

 

STAP 5

De buitenste omtrek van de pompoen kan worden gecorrigeerd met een zwarte stift of worden verbrand met een brander.

 

 

 

STAP 6

Als alle zijkanten zijn uitgesneden, kunnen we doorgaan met het verbinden met de basis. Hiervoor hebben we een heet lijmpistool nodig, waarmee we alle elementen met elkaar verbinden.

 

 

De decoratie is klaar! Nu hoef je alleen nog maar de kaars in de lantaarn te plaatsen en op een zichtbare plaats te zetten.

 


* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe