Tegenwoordig worden steeds meer huizen, maar ook openbare ruimten, met grootformaat tegels versierd. Dit komt omdat deze producten indrukwekkend zijn in hun omvang en vaak ook in hun ontwerp. Willen de grootformaat tegels echter het gewenste effect sorteren, dan moeten zij op de juiste wijze worden verwerkt en veilig naar de gegeven locatie worden vervoerd. Er zij aan herinnerd dat deze onderdelen zeer kwetsbaar en gevoelig voor beschadiging kunnen zijn, zodat voor de veilige behandeling ervan zeer vaak gespecialiseerde apparatuur moet worden gebruikt. Dankzij hen zal geen enkel paneel van groot formaat worden beschadigd en zullen we kunnen genieten van een geweldig visueel effect.

Kopen in Rotopino.nl
581 incl. 21% BTW = € 100,83
232 incl. 21% BTW = € 40,26
585 incl. 21% BTW = € 101,53
1 628,49 incl. 21% BTW = € 282,63

Rubi voor tegelzetters

Het merk RUBI onderzoekt voortdurend nieuwe producten op basis van de ontwikkeling van nieuwe materialen en de verwachtingen van toonaangevende keramische fabrikanten over de hele wereld. Dankzij dit biedt het brede assortiment van Rubi een uitgebreid antwoord op de behoeften van de gebruiker gerapporteerd in alle fasen van het werk, evenals de tools die nodig zijn voor een succesvol gebruik van deze producten. Daarom kiezen professionele tegelzetters voor Rubi-producten, wetende dat ze zich richten op kwaliteit en betrouwbaarheid van producten, en dus op uitstekende resultaten van hun werk.

 

Grootformaat tegels worden steeds populairder

Nog maar enkele jaren geleden dacht niemand aan de installatie van grootformaat tegels. De tendensen zijn echter aan het veranderen en bovendien zijn de eigenschappen van grootformaat panelen zo talrijk dat het niemand mag verbazen dat deze materialen in veel gebouwen opduiken. Over welke eigenschappen hebben we het?

 

 

  • Zij zijn gemaakt van zeer hard materiaal dat bestand is tegen krassen.Het is echter niet aan te raden om er een keramisch mes op te gebruiken.
  • Zij worden gekenmerkt door hun lange levensduur en slijtvastheid.Het oppervlak van de tegels is bestand tegen vlekken omdat het een zeer lage porositeit heeft.
  • Zij absorberen geen vloeistoffen, waardoor hun uitstekende visuele conditie zeer lang behouden blijft.
  • Zij bederven niet onder invloed van zuren, zodat het morsen van bijvoorbeeld azijn op een tegel geen gevaar oplevert.
  • Zij vergen geen buitensporig onderhoud omdat zij gemakkelijk te reinigen zijn.
  • Zij kunnen in contact komen met voedsel, aangezien zij geen bacteriën bevatten.
  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, bijv. imitatiemarmer of hout.
  • Wisselende weersomstandigheden en UV-straling hebben geen invloed op de visuele aantrekkelijkheid van de panelen.
  • Het gebruik ervan is veelzijdig. Ze kunnen onder meer worden gebruikt als werkblad, op de vloer of op de muren.
  • Dit alles maakt dat steeds meer klanten naar grootformaat panelen grijpen. Zij huren professionals in met de juiste apparatuur om de formaatborden te behandelen en te verwerken, zodat zij er zeker van kunnen zijn dat het eindresultaat aan hun verwachtingen zal voldoen.

 

Hoe vervoer ik grootformaat tegels?

Gespecialiseerde Rubi-apparatuur

Op de markt zijn veel verschillende uitrustingsstukken te vinden voor het veilig vervoeren van grootformaat platen. Een van de aanbevolen systemen is Rubi Slab System, een complete set accessoires en gereedschappen voor het vervoer van grootformaat platen. Rubi heeft transportbanden Slim Easy Trans en Slab Trans Heavy Duty ontwikkeld, die volledig zijn aangepast aan het door de gebruiker gekozen type plakken.
Het Easy Trans systeem is uitgerust met 10 zuignappen, die geschikt zijn voor gladde, ruwe en minimaal gestructureerde oppervlakken. Het maximale draagvermogen van deze transportband is 120 kg, maar dan moeten voor elke lading van 10 kg twee extra zuignappen worden toegevoegd. Het standaard draagvermogen van het systeem is 60 kg. Door de ergonomische plaatsing van de handgrepen kunnen tot 4 personen groot formaat plakken dragen. Om de stijfheid van de systeemconstructie tijdens de behandeling van zeer zware platen te vergroten, is het noodzakelijk de transportband uit te rusten met twee extra dwarsbalken.

 

 

Slab Trans Heavy Duty is ontworpen om veeleisender materialen te hanteren. Hij kan de zwaarste platen vervoeren met een dikte van zelfs meer dan 8 mm en afmetingen tot 120 x 360 cm. De zuignappen van het systeem, die geschikt zijn voor elk oppervlak, hebben elk een diameter van 20 cm en zijn voorzien van een pomp voor een nog betere hechting aan de desbetreffende textuur. Naast de 6 grote zuignappen heeft het systeem twee dwarsbalken die de hele constructie verstevigen. Het maximum draagvermogen is 140 kg.
Beide systemen zijn voorzien van uitschuifbare geleiders waarmee u de systeemlengte kunt instellen van 160 tot 320 cm. Ze hebben niet veel gewicht, omdat ze van aluminium zijn gemaakt. Daardoor zijn ze gemakkelijk te vervoeren.

 

 

De Slab System serie omvat ook een grootformaat plaattransportwagen die ontworpen is om met de hierboven genoemde transportbanden te werken. Hij is compact en licht, dus neemt hij alleen de ruimte in die hij nodig heeft. Het aluminium waarvan het is gemaakt geeft het kracht en stabiliteit. De trolley is uitgerust met een arm voor het gemakkelijk laden en lossen van grootformaat platen. De arm kan snel en gemakkelijk worden ingeklapt om door een standaard deurkozijn te gaan. Bovendien heeft de trolley 4 zwenkwielen met vergrendelings- en remsysteem en rubberen einddoppen om eventuele beschadiging van materialen te voorkomen.

 

Veilig transport van grootformaat tegels is mogelijk, juist dankzij professioneel gereedschap, dat het bedrijf Rubi met zijn klanten deelt. Als u dit soort materiaal in uw handen houdt en op de verkeerde plaats legt, dreigt het materiaal te worden vernietigd en uw budget en gezondheid te worden geschaad. Er zij aan herinnerd dat panelen van groot formaat zwaar zijn, hetgeen gevolgen kan hebben voor overbelasting en afwijkingen aan de wervelkolom.

 

 

 

 


Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe