De zomer gaat ons weer verlaten. Het is weer de tijd voor de herfst, en de daarbij behorende werkzaamheden in de tuin. Als je goed en op het juiste moment al het werk nu doet, zal je in het volgende jaar weer omringd zijn door een prachtige tuin. Het bedrijf Itamati heeft nieuwe producten op de markt gebracht, om de onaangename werkzaamheden wat plezieriger te maken.

Verkrijgbaar bij Rotopino.nl

Tijd voor beluchting
Een essentiële maatregelen in de tuin is de beluchting van het gazon. Het is aanbevolen dat deze vóór de winter worden uitgevoerd. De beluchting moet gebeuren op het gehele oppervlak. Door de wortels van uw grasmat van zuurstof te voorzien, stimuneert dit tot een gezonde groei en mooie groene kleur. De beluchting vereenvoudigt de invoering van kunstmest. Op gazons is de oppervlaktebeluchting minimaal 3 cm diep genoeg voor een goede beluchting. Voor de beluchting van grote oppervlakten wordt meestal een graswals met spikes gebruikt, en op kleine gazons sandalen die voorzien zijn van spikes. De ITAMATI gazon beluchtingssandaal is voor beluchting uitermate geschikt. De beluchtingssandaal is een stevige en robuuste sandaal met spikes van 4,5 cm.  

 

 

 

Tijd voor de vijver

Als u een kleine, vlakke of ondiepe vijver heeft, moet u in de winter voorzichtig zijn. De vijver kan in de winter bevriezen. Folie vijvers scheuren, kunststof en baksteen vijvers barsten kapot of vertonen beschadigingen. Daarom deze raad, pomp uw vijver leeg en doe dat met de dompelpomp van ITAMATI. Bij veel regen is het ook mogelijk dat de kelder vol loopt met water en hoe krijg je die leeg. Gebruik daarvoor gewoon dezelfde pomp voor. Meestal zit er materiaal in het water die de pomp doet stoppen. Deze pomp kan een vervuiling aan tot 2,5 mm. De dompelpomp van ITAMATI kan gebruikt worden voor vervuild water en door de vlotterschakelaar stopt die automatisch als de kelder of vijver is leeggepompt.

 

 

 

 

Tijd voor de struiken en bomen

Bomen en struiken hebben ook verzorging nodig voor de winter aanbreekt. Werp een goede blik op de takken. Oude of gebroken takken moeten verwijderd worden. Dikke takken zijn het best en snel gezaagd met een kettingzaag. Vermeldenswaard is de elektrische kettingzaag van Itamati die versnelt en vergemakkelijkt aanzienlijken het werk in de tuin.
Na het opruimen van de herfstbladeren en herfstafval zoals takken van struiken en boombladeren blijft er veel tuinafval achter en wat doen we ermee? Knip takken en verzamel blad en doe het in een hakselaar. Op deze wijze wordt er materiaal gevormd die u kunt verspeiden en die dient als een bescherming van de plant tegen bevriezing. Een andere ideale oplossing is ook, hakselen en dan verwerken tot compost, die nuttig is in elke tuin. Een perfecte hakselaar voor het hakselen van boom- en tuinafval is de ITAMATI hakselaar. 

 

 

 

 

Nu is de tijd voor de bescherming van planten en struiken aangebroken

In de herfst moet je vaste planten beschermen tegen vorst en bevriezing van de bodem. Daarom is het raadzaam om de bodem met schors of gehakseld materiaal te bestrooien. Bestrooiing van de bodem voorkomt temperatuurschommelingen en is gunstig voor bodemvocht. Op grotere planten, of struiken kunt u de speciale beschermhoezen van Itamati plaatsen. Een rits aan de zijkant vergemakkelijkt het om- of afdoen van de beschermhoes.

Nog een klus om te doen en bij te houden.

Het verwijderen van gevallen blad is noodzekelijk om geelverkleuring en verstikking van het gras tegen te gaan en te voorkomen. Door verstikking onstaat er een holle grasmat en kale plekken op het gazon.  En de herfst is de tijd voor de val van de bladeren. In de tuin, waar veel loofbomen staan, is de elektrische bladzuiger een onmisbaar stuk gereedschap het opruimen van het blad wordt vereenvoudigd en minder belastend. De Itamati bladblazer-/zuiger zuigt bladeren, takjes, gras. De ITAMATI bladblazer met zuigfunctie beschikt ook over een versnipperaar. De verzamelde en goed gedroogde bladeren kunnen ook worden gebruikt als planten bescherming in de winter. 

 

 

 

 

En laten we dit  klusje ook niet vergeten

Voor het reinigen van harde oppervlakken is er ook een veegmachines van ITAMATI, die uw tijd en energie bespaart. De Itamati veegmachine is handig voor het opruimen van afval en zand van trottoirs, parkeerplaats of een andere harde vloer.  

 

 

 

 

De Itamati hulpmiddelen en gereedschappen zorgen ervoor dat je planten en tuin klaar zijn voor de winter. Tuinieren was voor sommige vervelend en ITAMATI tools heeft er nu een leuke bezigheid van gemaakt.Alle produkten van ITAMATI staan op Rotopino.nl:

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden