Iedereen weet dat er niets prettiger is dan 's ochtends wakker worden en de zon door de ramen van de slaapkamer laten stralen. Om dit echter een waar genoegen te maken, moeten onze ramen echt schoon en streeploos zijn. Hieronder hebben we enkele tips en trucs toegevoegd en ook een paar tools weggegooid die je ramen laten glimmen.

Kopen in Rotopino.nl
Ruitenreiniger Bosch GlassVac
IN STOCK
1 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
72 incl. 21% BTW = € 12,50

Wat moet ik de ramen schoonmaken?

Ongetwijfeld verhoogt de hoeveelheid zon in onze huizen de kwaliteit van leven, hoe meer het is, hoe beter. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk licht in de kamers komt, moet u ervoor zorgen dat onze ramen onberispelijk schoon en streeploos zijn. De belangrijkste factor bij het reinigen van ramen is het gebruik van geschikte apparatuur. Een emmer, spons, wisser, microvezeldoeken en een ladder vormen de basis voor het reinigen van ramen. Veel dingen toch? Hoe zit het met het vervangen van de meeste van hen door een Bosch GlassVac draadloze glazenwasser? Het apparaat zuigt water en opgelost vuil rechtstreeks op in een transparante container. En het resultaat? Schone ramen en geen strepen!

 

 

Een raam is niet zomaar een raam!

Ramen reinigen gaat niet alleen over het reinigen van ramen. Naast beglazing is het ook de moeite waard om te onthouden over raamkozijnen, die in de regel eerst moeten worden gewassen. Het is jammer dat vuile en stoffige kozijnen, inclusief de vensterbank, het effect van glanzend schone ramen zouden verpesten. Als u thuis houten kozijnen heeft, kunt u na het wassen ook houtverduurzamingsmiddel aanbrengen.

 

Hoe kan ik het raam schoonmaken?

Als de kozijnen en vensterbanken gewassen en droog zijn, kunnen we naar de glasreiniger. Meng het wasmiddel met het water in de applicator en besproei het oppervlak van het glas. Met de sproeikop kunt u het wasmiddel gemakkelijk verdelen en de geïntegreerde microvezeldoek verwijdert hardnekkig vuil. Start de GlassVac-apparaat, leg deze op een glad oppervlak en begin met reinigen. Dankzij de hoge zuigkracht hoef je geen tijd te verspillen aan het constant drogen van de rubberen strip.

 

 

Welke glasreinigingsmiddel?

In feite hangt de keuze van reinigingsmiddel alleen af van uw voorkeuren. U kunt kiezen voor kant-en-klare reiniger of water met een beetje afwasmiddel. Sommigen geven ook de voorkeur aan water met toevoeging van azijn. De keuze is aan jou.

 

 

Wanneer de ramen schoonmaken?

Er is geen perfecte tijd om de ramen schoon te maken. Het wordt echter aanbevolen om het niet in de volle zon te doen, omdat de wasvloeistof sneller droogt, waardoor er strepen op het glas achterblijven.


Hoe kom je van strepen af?

Het komt echter voor dat er strepen op onze ramen zitten. De slimme oplossing is om fijngemaakt krantenpapier te gebruiken voor polijsten. Dit helpt bij het snel verwijderen van strepen die na het wassen achterblijven.

 

Snel werken, nauwkeurigheid bij het gebruik van een ruitenwisser en vooral het gebruik van warm water voor het reinigen van ramen zijn ook nuttig. Vergeet een emmer water, spons en doeken, met een GlassVac ruitensproeier wordt het schoonmaken een stuk aangenamer!

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden