Kerstversieringen zijn gewoonweg onmisbaar in elk huis, appartement of bedrijf. Ze bouwen een feestelijke, kerstsfeer op in december. Tot de populairste producten behoren kerstballen, kandelaars en, natuurlijk, lampjes. Kerstverlichting is er in veel verschillende varianten. Welke verlichting moeten we kiezen om een streling voor het oog te zijn en lang mee te gaan?

Kerstverlichting - variaties

Kerstboomverlichting is het basistype van kerstverlichting. Ze zijn bedoeld om onze kerstboom te versieren. In veel gevallen kunnen ze ook worden gebruikt om andere voorwerpen te versieren, b.v. om aan gordijnroeden of planken te hangen.

Lichtkettingen kunnen al dan niet een variant zijn van kerstboomverlichting. Hun kenmerk is dat ze lang zijn, en bovendien kunnen ze met andere worden gecombineerd, zodat je echt lange rijen lampen kunt krijgen.
Een lichtscherm wordt gekenmerkt door het feit dat afzonderlijke aftakkingen vanaf de hoofdkabelleiding worden geleid. Afhankelijk van het specifieke model, hangt het af van hoe dicht de LED-lampjes zijn geleid. Kerstgordijnen zijn niet alleen een oplossing voor een kerstboom, ze kunnen ook aan de muur worden opgehangen. Deze kerstverlichting kan ook aan elkaar worden geklikt om een lange sliert te vormen.

 

 

Individuele lichtdecoraties kunnen aan de muur worden bevestigd. Deze kunnen verschillende vormen hebben (b.v. sneeuwvlokken) en er is veel keuze. Niets belet u echter om zelf zo'n kerstversiering te maken, zoals hier beschreven: Mooie kerst wandlamp - doe het zelf.


Kerstverlichting - waar moet je op letten?

 De meest populaire zijn nu LED kerstboomverlichting - gewoon omdat ze duurzaam en energie-efficiënt zijn en de kamer niet opwarmen. Traditionele lampen hebben nog steeds hun aanhangers, maar langzamerhand raken deze "lampen" uit de handel. Vooral kerstverlichting met een serieschakeling, waarbij je op zoek naar een doorgebrand lampje door de hele sliert moest kijken.
De lichtkleur is waarschijnlijk de belangrijkste parameter als het gaat om kerstverlichting. We moeten toegeven dat LED kerstverlichting aan alle eisen kan voldoen. Dit komt omdat we lichtjes kunnen vinden met een warme lichtkleur, wat volgens sommigen de beste kerstsfeer creëert. Smaken verschillen echter, dus ook liefhebbers van koelere kleuren licht komen aan hun trekken:)

 

 

De kleur van de lichten is een ander onderwerp. Fabrikanten bieden kerstboomverlichting in bijna alle kleuren aan. Er zijn ook thematische kerstversieringen (b.v. kerstboomornamenten in wit, rood, goud, blauw). De lichtjes kunnen ook meerkleurig zijn, wat een extra versiering van de kerstboom zal zijn.


Als we het toch al over kleuren hebben, laten we dan ook aandacht besteden aan controllers. Hiermee kunt u de lampen in geselecteerde kleuren of sequenties laten branden. Bij sommige producten kunt u ook de programmer gebruiken om een melodie te spelen op het ritme van de lichtjes. Om onbekende redenen reageren veel mensen nogal allergisch op deze oplossing, wellicht als gevolg van de slechte kwaliteit van de luidsprekers.
Kerstboomverlichting kan ook op batterijen werken. Dit is om vele redenen handig: een kerstboom staat niet noodzakelijk naast een stopcontact met elektriciteit en het is niet altijd handig of veilig om een verlengsnoer te gebruiken. Kerstboomverlichting kan ook worden gebruikt voor het versieren van foto's, fotolijstjes, opengewerkte planken of kan bijvoorbeeld op sommige ontoegankelijke plaatsen worden opgehangen.


De vorm van de lampen is ook belangrijk:

  • ijspegels
  • sterren
  • Kerstbomen
  • kerstballen
  • druppel
  • engelen
  • kerstmannetjes
  • sterren van Bethlehemen

nog veel, veel meer.

 

 

 

Kerstverlichting voor thuis

Voor veel mensen is een huis vol gelukzaligheid een houding van de sfeer van Kerstmis. Kerstverlichting voor thuis is heel gemakkelijk te vinden, u kunt ze ook vinden in onze winkel narzedzia.pl. De lichtjes hoeven niet per se op de kerstboom te hangen. U kunt ze gebruiken (alleen of met kerstballen) om uw haard, vensterbank, raam, meubels, gordijnroeden of zelfs planten te versieren. Inspiratie voor interieurdesign vindt u zowel online als in de etalages.


Buitenverlichting decoraties

In dit geval is het de moeite waard te letten op de dikte van de kabel en de kwaliteit van de isolatie. Lichtkettingen voor het terras of het huis moeten bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals vorst en vochtigheid. Als we dus geen kortsluiting in de installatie willen veroorzaken, bijvoorbeeld, en Kerstmis bij kaarslicht willen doorbrengen, is het beslist beter om buitenverlichting of universele verlichting te kopen.

 

 

Buitenverlichting kan niet alleen worden gebruikt om uw huis en terras te versieren, maar u kunt er ook uw tuin of oprit mee versieren. Hang de lichtjes gewoon aan bomen of struiken. U kunt ook complete lichtinstallaties kopen (b.v. rendieren, sneeuwpoppen, cadeautjes). U kunt ook uw eigen versiering maken door een frame te maken waarop u de lichtjes kunt plaatsen. Zo'n installatie zal zeker de aandacht trekken van voorbijgangers.


Hoe kies je de beste kerstverlichting?

Kerstverlichting wordt het best gekocht volgens drie criteria: persoonlijke smaak, prijs en kwaliteit.

 

Het allerbelangrijkste lijkt smaak te zijn, per slot van rekening worden we met kerstversieringen geacht ons humeur te verbeteren. Het is echter belangrijk dat de lampjes en slingers van goede kwaliteit zijn (en dus niet per se tegen de laagste prijs), want dan hebben we een garantie dat de versiering lang meegaat. Een van de grootste teleurstellingen van de feestdagen kunnen de goedkope kerstboomlampjes zijn, die stuk gaan zodra ze in de kerstversiering worden gestoken.


Bij de aankoop van kerstverlichting is het de moeite waard te investeren in energie-efficiënte exemplaren, want dan zullen we niet worden verrast door de hoogte van de elektriciteitsrekening. Van een goed gekochte kerstverlichting kunnen we vele jaren genieten.

Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden