Update en organiseer uw keuken met een plaatsbesparend kruidenrek dat een kunstwerk is!

Benodigde gereedschappen en toebehoren:

ANDERE BENODIGDHEDEN

  • 1 plank populierenhout van 8 cm
  • Sierlijst
  • Houtbeits
  • Schroevendraaier
  • Kleine schroeven

STAP 1
Meet de gewenste lengte van uw kruidenrek op. Houd rekening met het aantal potjes dat u onder het rek wilt hangen. Teken de lengte af op de plank populierenhout van 8 cm. Zet de plank op uw werkbank vast en zaag langs de zaaglijn met de Dremel DSM20 met een multifunctionele hardmetalen snijschijf DSM500. Zaag eenvoudig langs de afgetekende lijn, terwijl u deze via de inkeping op de voorkant van het gereedschap in het oog houdt.

 

STAP 2
Meet de sierlijst af op dezelfde lengte als de plank van 8 cm, markeer de zaaglijn en zaag de sierlijst op maat. Deze sierlijst fungeert als de steun voor uw plank en wordt aan de muur bevestigd.

 

 

STAP 3
Om de sierlijst en plank aan elkaar te bevestigen, legt u de gezaagde sierlijst omgekeerd op uw werkbank. Leg de plank bovenop de sierlijst, eveneens omgekeerd. Lijn de hoeken van de stukken hout uit, zodat deze vlak op elkaar liggen. Boor met een Dremel gereedschapsset 4200 op hoge snelheid met een boor van 3,2 mm 3-5 gaten voor in de twee stukken hout en schroef deze met de hand aan elkaar vast. Wij raden deze methode aan om te voorkomen dat de stukken hout gaan splijten. Bescherm uw werkbank tijdens het boren, zodat er geen krassen en kerven in komen.

 

 

STAP 4
Wij hebben een pecankleurige houtbeits gebruikt en deze met een doek aangebracht.

 

 

STAP 5
Zodra de plank droog is, bepaalt u met een deksel van een potje aan de onderkant van de plank hoever u de houders voor de kruidenpotjes uit elkaar wilt zetten. Laat ongeveer een vingerbreedte ruimte tussen de potjes, zodat de potjes gemakkelijk kunnen worden open geschroefd.

 

 

STAP 6
Zodra u weet waar u het deksel van elk potje wilt aanbrengen, boort u een gat door het midden van elk deksel. Leg het deksel bovenop de plank en boor in de plank een gat door het gat in het deksel heen. Gebruik de Dremel 4200 op hoge snelheid met de boor 150 voor het voorboren van de gaten. Bevestig vervolgens de deksels door deze met de hand in de voorgeboorde gaten te schroeven.

 

 

STAP 7
Bevestig uw rek aan de muur, waarbij u de gaten hiervoor door de in stap 2 gezaagde sierlijst heen boort.

 

 

STAP 8
Zodra het rek is gemonteerd, vult u de potjes met de gewenste kruiden en specerijen en schroeft u deze aan hun nieuwe plank vast!

 

Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden