De Optimow maairobot is een voorstel van de Greenworks automatische maaier. Een handige manier voor uitgebreide gazononderhoud - zonder moeite en zonder tijd te verspillen. Hoe ziet de installatie eruit en is de effectieve manier om de maaier te verplaatsen? In het onderstaande artikel leest u er meer over.

Kopen in Rotopino.nl
Robotmaaier Greenworks OptiMow 15
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
1 299,60 incl. 21% BTW = € 225,55
Robotmaaier Greenworks OptiMow 10
VERZENDING
LEVERING
16 dagen
1 098 incl. 21% BTW = € 190,56

Optimow 10 is een model dat wordt aanbevolen voor 1000 m2 gazon en het werkgebied wordt bepaald door middel van een begrenzingsdraad. Het installatieproces van de maaier zelf is niet ingewikkeld. De maaier wordt geleverd met een 100 m lange begrenzingskabel, 10 m laagspanningskabelklemmen, 10 m laagspanningskabel, voeding, reservemessen en schroeven, liniaal, kabelconnectoren en een laadstation met een set bevestigingsschroeven. De Greenworks robot heeft al een ingebouwde 24 volt accu met een capaciteit van 2.0Ah, dus je hoeft hem niet apart in de robot te installeren.

 

Er moet aan worden herinnerd dat de plaats waar onze maaier naartoe gaat, aan verschillende voorwaarden moet voldoen. Niet elk perceel is geschikt voor de robot - hoe minder obstakels, hoe beter. Het maaigebied moet relatief gelijk zijn, zonder groeven, voren en steile hellingen van meer dan 35%. Greenworks Optimow op terrein met veel te vermijden obstakels en smalle doorgangen is niet de beste oplossing. Voordat we de maaier in het werk zetten, moeten we stenen, losse stukken hout, draad, stroomkabels en andere vreemde voorwerpen van het gazon verwijderen. Het is ook de moeite waard ervoor te zorgen dat het gras niet langer is dan 10 cm.

 

We plaatsen het laadstation in de buurt van het stopcontact waarop we de voeding kunnen aansluiten. U kunt het beste minimaal 3 meter vrije ruimte aan de voorkant en 1 meter aan beide zijden van het station vrijlaten.

 

Leg de draad die de maaier leidt rond het gebied waar het heen moet bewegen regels beschreven in de instructies. Als de vaste obstakels zich ter hoogte van het gazon bevinden (bijv. Geplaveide paden) en de robot eroverheen kan rijden, dan kunnen we een draad onder de enkel of in de groeven tussen afzonderlijke straatstenen leggen. Vaste obstakels +/- 1 cm vereisen een 10 cm kabeldraad, 1-5 cm 30 cm en> 5 cm 35 cm. Obstakels van meer dan 15 cm die een botsing kunnen weerstaan ​​(bijv. Bomen), vereisen geen actie.

 

De draad kan in de grond worden geplaatst tot een maximale diepte van 20 cm of, zoals de draad die we op het gazon gebruiken, om hem aan de grond te bevestigen. Zodra we het maaigebied hebben bepaald en alle kabels correct op het station hebben aangesloten met connectoren, moet de LED van de centrale groen oplichten.

 

De robot heeft een ingebouwde GSM-module. Als we het voor het eerst starten, moeten we het in het laadstation laten zodat het het systeem kan updaten. Het kan enkele uren duren, daarom wordt aanbevolen om het vanaf het begin in het station te plaatsen, zodat het zichzelf kan updaten terwijl we de kabel op dit moment installeren. Om de maaier te starten, moeten we de veiligheidssleutel vanaf de onderkant van de maaier plaatsen en deze naar links draaien naar positie 1.

 

 

Schuif vervolgens de startknop naar achteren en druk op de knop, dan begint de maaier te werken.

 

De maaier kan worden gekoppeld aan ons mobiele apparaat. We hoeven alleen de Greenworks GreenGuide-applicatie te downloaden uit de App Store of Google Play en de instructies op het scherm te volgen. Om de maaier in de toepassing te registreren, moeten we de unieke koppelingscode in de beknopte handleiding en de maaier zelf hebben. Met behulp van de applicatie kunnen we de huidige locatie van de maaier regelen, het apparaat in- en uitschakelen, werkuren instellen en het batterijniveau controleren.

 

 

 

De robot heeft een maaihoogte-instelling van 20-60 mm en een snijdiameter van 22 cm.

 

De robot beweegt willekeurig in een aangewezen gebied - van draad naar draad die er vanuit verschillende hoeken uit "stuitert". Hij gedraagt ​​zich op dezelfde manier als hij permanente obstakels tegenkomt. De gemiddelde maaitijd is ongeveer 70 minuten, daarna keert hij zelfstandig ongeveer 140 minuten terug naar het laadstation en vertrekt weer. Met de applicatie kunnen we tot 5 startpunten instellen om een ​​gelijkmatig maaien van het gazon door de hele tuin te garanderen.

 

Het werk van de robot is praktisch onhoorbaar, alleen het geluid van messen die de grassprieten raken, is hoorbaar. Dit is tenslotte een zeer comfortabele oplossing - we ontspannen in de tuin, terwijl de robot het werk voor ons doet.

 

 

 

 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden