Simpel, stijlvol en makkelijk op te bergen: deze stoel bestaat uit twee planken die je makkelijk in- en uit elkaar kunt schuiven. Het ontwerp van deze stoel bestaat al vele eeuwen en wordt ook wel ‘de Viking stoel’ genoemd. Haal deze stoelen tevoorschijn bij een feestje of zet ze neer als vast onderdeel van je interieur of terras. Een kussentje erop, en je hebt een heerlijke plek om neer te ploffen!

Kopen in Rotopino.nl
NanoBlade zaag Bosch AdvancedCut 50
IN STOCK
2 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
123,99 incl. 21% BTW = € 21,52
105,49 incl. 21% BTW = € 18,31

Dit is nodig:

Gereedschappen:

Hulpmiddelen / accessoires

  • Potlood
  • Rolmaat
  • Veiligheidsbril
  • Werkhandschoenen
  • Veiligheidsbril
  • Penseel
  • Gradenboog

 

Materiaallijst

  • Timmerpaneel 122 x 30 cm
  • Timmerpaneel 92 x 30 cm
  • Optioneel: beits of lak

STAP 1

Bekijk de werktekening en verzamel de materialen

Kussentje erop en klaar!

Hoewel het ontwerp heel simpel is, kun je deze werktekening er als spiekbriefje bij houden tijdens het klussen.

 

STAP 2

Planken op maat maken

Wanneer je de planken niet op maat heb laten maken in de doe-het-zelfzaak en je bijvoorbeeld twee planken van 122 cm lang hebt, moet je deze eerst op maat maken volgens de werktekening. Één plank moet 122 cm x 30 cm worden en de andere plank moet 92 cm x 30 cm worden.

 

STAP 3

Een rechthoekig gat middenin de plank maken

Op de langste plank (die van 122 cm x 90 cm), moet een rechthoekig gat komen waar straks de andere plank doorheen geschoven kan worden. Dit gat komt aan de ‘onderste helft’ van de plank. Let daar bij het afzagen van de hoekjes in de volgende stap goed op!

 

Meet de eerste lijn 30 cm van de onderrand af en 4,8 cm van de zijkanten van de plank. Meet het gat 3 cm hoog af. Werp nog een keer een blik op de werktekening voor duidelijkheid.

 

STAP 4

Hoekjes afzagen

Meet op het uiteinde van de lange plank (aan de zijde het verst verwijderd van het gat) aan beide zijkanten op 5 cm een 45° hoekje af. Haal ook twee 45° hoekjes weg aan één smalle zijde van de kortere plank.

 

STAP 5

De rugleuning maken

Om ervoor te zorgen dat de korte ‘rugleuning’ plank door het gat van de lange plank past, moet de korte plank gedeeltelijk smaller gemaakt worden. Meet een strook van 5 cm breed af, aan beide zijkanten, tot aan 30 cm vanaf het uiteinde met de afgezaagde hoekjes. Zo ontstaat er dus een vierkant met afgezaagde hoekjes met een rechthoek eraan vast. Het lange, smalle stuk van de korte plank, moet door het gat middenin de lange plank passen. Meet dit dus goed na!

 

STAP 6

Alles goed schuren

Schuur beide planken grondig omdat we aanraden het hout nog met beits of lak te behandelen. Bovendien wil er niemand een splinter in zijn bil!

 

STAP 7

Beitsen of lakken

Deze stap is optioneel. Maar als je je stoel extra wilt beschermen is het aan te raden deze te beitsen of te lakken. Denk er wel om dat als je wilt gaan lakken, je eerst een grondverf nodig hebt.

 

STAP 8

De stoel in elkaar schuiven

Nadat de beits of lak goed gedroogd is en je tevreden bent met het resultaat, kun je de stoel heel gemakkelijk plat opbergen en wanneer nodig in elkaar schuiven!

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden