De lente komt eraan, dus het is tijd om het seizoen in onze tuinen te beginnen, zodat de komende maanden kunnen we daarvan genieten! Wat te onthouden en welke tools helpen ons tijdens het werk? Samen met het merk Ryobi stellen we voor!

Verzorg de omgeving

Voor een goede start van de voorjaarsschoonmaak is het de moeite waard om voor de omgeving rondom het huis te zorgen. Laten we, voordat we naar de groene zone van de tuin gaan, nadenken over tuinmeubilair, terrassen, trottoirs en andere elementen die deel uitmaken van de inrichting van onze tuin. Een oplossing die handig zal zijn bij het reinigen van terrassen, gevels, carrosserieën en het reinigen van apparatuur na het werk, is een Ryobi-batterij-hogedrukreiniger. Vergeet het universele apparaat niet, dat is de Ryobi-blazer - onvervangbaar bij schoonmaakwerkzaamheden op elk moment van het jaar!

 

 

Verzorg je gazon

Het begin van de lente is ook een tijd waarin we de gazons kunnen opruimen. Door gazons voorzichtig te ploegen, verwijderen we alle soorten vuil, oude bladeren, stokken en droog gras. Op deze manier ondersteunt hij de grasmat en stimuleert hij de grassprieten om te groeien. Het is ook de moeite waard om na te denken over het maaien van gras bij de grond.

 

 

Ryobi-grastrimmers of Ryobi-maaiers zullen hun werk perfect doen. Wanneer we de eerste onderhoudswerkzaamheden aan ons gazon uitvoeren, is het tijd om de eerste gazonbemesting in het seizoen uit te voeren. Hiervoor kunnen we een Ryobi accu-zaaimachine gebruiken als we te maken hebben met korrelmest.

 

 

Voorjaarssnoei van bomen en struiken

Wanneer de gemiddelde dagelijkse temperatuur boven de 5 graden is, kun je langzaam beginnen met het verwijderen van kappen van bomen, struiken en thuja. In het voorjaar beginnen we ook met het knippen van heggen, maar ook met bomen en struiken die bloeien in het voorjaar en de zomer. Die bloeien in het voorjaar, we snijden pas na de bloei. Ryobi heggenscharen helpen ons bij het verzorgen van heggen, en voor hogere bomen en dikkere takken is het de moeite waard om een Ryobi kettingzaag te pakken. Er moet aan worden herinnerd dat we door loofbomen te snoeien, voornamelijk oude, zieke, verdorde of beschadigde takken verwijderen, evenals scheef en dichtgroeiende takken, om de vorm van de kruin van de bomen te verbeteren en de plant te stimuleren om nieuwe scheuten te produceren.

 

 

We gaan op dezelfde manier te werk in het geval van struiken. De Ryobi OLP1832BX draadloze snoeischaar kan hier handig zijn, wat niet alleen het snoeien van takken boven het hoofd zal vergemakkelijken, maar ook die diep in de kruin. Het is de moeite waard om alle takken en twijgen in de Ryobi RSH3045U-hakselaar te gooien, en de versnipperde massa ondergaat het composteringsproces.

 

 

Ondergrondvoorbereiding

Als de vorst ons niet langer bedreigt, kunnen we beginnen met het blootleggen van de planten. We scheiden de turf en schors en laten het als mulch, en verplaatsen het stro, de bladeren en takken van coniferen die worden gebruikt om de planten te bedekken naar de composter. Als het weer gunstig is en de grond al is ontdooid, kunt u ook beginnen met het voorbereiden van ruimte voor nieuwe planten. We verwijderen onkruid, bemesten, graven bedden en egaliseren de grond. Ongetwijfeld zal de Ryobi RCP1225 bodemfrees ons werk vergemakkelijken. Na een paar dagen kunnen we door naar de volgende fase, namelijk verplanten en zaaien.

 

 

Er moet aan worden herinnerd dat goed uitgevoerde vroege lentetuinwerken ons zeker zullen terugbetalen met prachtige struiken, bomen en bloemen in onze tuinen, waar we een mooie middag kunnen doorbrengen.

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden