Laatst hebben we drie Makita kettingzagen getest: Makita kettingzaag DCS230T (ongeveer 340 euro), Makita UC3530A kettingzaag (ongeveer 160 euro) en Makita UC4020A kettingzaag (ongeveer 120 euro). Wij hebben ze getest, gecontroleerd, en waar deze modellen zich in onderscheiden.

Makita benzine kettingzaag DCS230T

We beginnen met de Makita kettingzaag DCS230T. Dit apparaat is bedoeld voor huishoudelijk gebruik, bijvoorbeeld voor het zagen van hout of voor opruimen in de tuin. Het lage gewicht en het kleine formaat van de kettingzaag zorgt voor een perfecte controle en voor werk op moeilijk bereikbare plaatsen. Onderhoud van de kettingzaag is vrij simpel. De gebruiker heeft een gemakkelijke toegang tot de bougie en het luchtfilter. Daarnaast is de Makita kettingzaag DCS230T uitgerust met een benzinemotor, daardoor absolute mobiliteit en de gebruiker hoeft zich geen zorgen te maken over een stroombron. Aan de andere kant, moet je ook iedere keer het juiste brandstof mengsel voorbereiden. De Makita Benzine kettingzaag DCS230T maakt veel lawaai (motor) en je ruikt de uitlaatgassen. Bovendien heeft het geen achter handgreep, geen smering van de lagers, geen container voor het mengen van de brandstof en geen vijl voor het slijpen van de ketting. 

 

 

 

 

Makita elktrische kettingzaag UC3530A

Makita UC3530A Kettingzaag werd getest en gecontroleerd als tweede. Dit toestel geniet een goede reputatie onder professionals, amateur-ambachtslieden, timmerlieden, dakdekkers en bouwvakkers. Het wordt gekenmerkt door een 40 cm lang zwaard, waardoor snijden van grote stukken hout mogelijk is. Het is ook een voordeel dat de kettingmontage zonder gereedschap mogelijk is, effeciente regeling van de kettingspanning evenals gemakkelijk onderhoud. Het enige nadeel is dat de Makita UC3530A kettingzaag voeding (230V) vereist.

 

 

 

 

 

 

 

Makita elektrische kettingzaag UC4020A

De Makita UC4020A kettingzaag wordt van stroom (230V) voorzien en is net zoals het vorige model voorzien van een ketting die zonder gereedschap is te vervangen. Het verschilt met de andere modellen is dat de motor horizontaal is geplaatst. Deze innovatie vermindert het vermogensverlies, verbetert de montage en demontage van de ketting en laat verticaal werk toe. De Makita kettingzaag UC4020A, heeft in vergelijking met de DCS230T en UC3530A een bredere body, wat handig besturing van het apparaat beperkt. De fabrikant heeft nog steeds een grote nadruk gelegd op het gemak van onderhoud, zodat het schoonmaken probleemloos is, en slijpen van de ketting eenvoudig is.

 

 

 

 

 

 

 

 

         

Samenvatting

Men kan zeggen dat de Makita kettingzaag DCS230T is gericht tot mensen die liever comfortabel werken en geluid van de benzinemotor voor lief nemen. Echter, de benzinemotor beïnvloed de hogere prijs, geluids-en uitlaatemissies. De Makita UC3530A kettingzaag op zijn beurt wordt gekenmerkt door een 40 cm lang zwaard, waardoor zagen van grote stukken hout mogelijk is. Maar de kettingzaag UC3530A UC4020A en vereisen een voedingskabel. De Makita UC4020A kettingzaag is voorzien van innovatieve technologieën, zoals horizontale motor bevestiging, die hogere prestaties levert, maar een negatieve invloed op de ergonomie heeft.
Bij het kiezen van een kettingzaag dient u bij uzelf de volgende vragen te stellen. Waarom een kettingzaag? Wat heb ik liever een benzine kettingzaag of een elektrische kettingzaag? Betere low-power en een betere controle of betere prestaties en beperkte activiteiten op moeilijk te bereiken plaatsen? Wat is het meest belangrijk voor mij? Een ding is zeker - het Duitse bedrijf Makita heeft voor elk model voor eenvoudig onderhoud gezorgd- dus schoonmaken is eenvoudig.

                                     Kies de beste kettingzaag

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden