Bosch heeft een nieuw draadloos oplaad systeem dat inductieve energie-overdracht op het gebied van draadloos gereedschap heeft geïntroduceerd. Dankzij dit systeem, zijn de tools altijd klaar voor gebruik. Zo is het werkefficiency toeneemt en ook het werkcomfort. Deze innovatieve oplossing helpt om kosten te besparen - een tweede accu is niet meer nodig in de meeste gevallen. Het draadloos oplaad systeem zorgt voor volledige compatibiliteit met alle 18 volt professionele systeem van Bosch.

Bosch is 's werelds eerste fabrikant die een draadloos oplaad systeem van accu machines mogelijk heeft gemaakt. De introductie van de "Wireless Charging System" heeft een nieuwe dimensie aan de oplaadtechnologie gegeven en nieuwe manieren voor een efficiënte, kosteneffectieve en tijdbesparende werken met draadloos gereedschap gevonden.Het systeem bestaat uit een acculader GAL 1830 W Professional en de 18-volt lithium-ion accu GBA 18V 2.0 Ah MW-B Professional. Dit systeem zal worden uitgebreid naar en met andere componenten.


Hoe funktioneert Wireless Charging System 

De basis van de techniek is een contactloze energietransmissie, deze is vergelijkbaar met laadstations voor elektrische tandenborstels en recentelijk ook voor mobiele telefoons. Er ontstaat een wisselend magnetisch veld in een zender door middel van een spoel. De ontvanger omvat ook een spoel. Dit wordt gepenetreerd door een afwisselende magnetische veld. Op deze wijze wordt een spanning geïnduceerd, en genereert een stroom. Dit betekent dat de lader een magnetisch veld zendt dat door de accu wordt ontvangen en omgezet in laadstroom. Het uitgezonden vermogen is meer dan 50 keer groter dan bij conventionele elektrische tandenborstels (1W). Dit maakt het mogelijk dezelfde laadtijden als gemeenschappelijke laders voor elektrisch gereedschap te bereiken.


Voordelen van dit systeem

Gebruikers van dit systeem zijn zeer mobiel, maar moeten niet vergeten altijd eraan denken dat de accu de nodige tijd nodig heeft om op te laden. De snoerloze gereedschappen worden het meest gebruikt in de meubelindustrie, elektrotechnische industrie of in de autoindustrie. Nu worden ze ook steeds meer toegepast in de bouw en werkplaatsen. Deze stationaire toepassingen loont contactloze energieoverdracht - dit is veel goedkoper dan conventionele laadsystemen. U heeft geen tweede accu of een duur industriëel oplaadpunt nodig.


Een van de voordelen van het systeem zijn onder andere een meer gebruiksvriendelijke en hogere productiviteit, omdat de accu in het apparaat blijft zitten en tijdens een werkonderbreking kan worden geparkeerd in het laadstation en opgeladen kan worden. Dus het apparaat is altijd klaar voor gebruik. Bosch Wireless Charging System biedt ook volledige flexibiliteit - de inductieve accu van een volt klasse zijn nog steeds compatibel met alle apparaten uit deze klasse. De laadstations zijn zeer robuust - ze hebben geen contactpunten meer en zijn bestand tegen water, stof en vuil.

 
Het eerste component van het systeem

De oplader en 18V accu van Bosch lanceert het nieuwe tijdperk van "Wireless Charging System" met de lader GAL 1830 W Professional en de GBA batterij 18 V 2.0 Ah MW-B Professional. De GAL 1830 W Professional is de kleinste op de markt beschikbare oplader voor 18 volt lithium-ion accu's. Net zo als de accu beschikt het over een "Wireless Intelligence". Deze elektronica zorgt voor de communicatie tussen de lader en de accu, bij laden wordt geken naar de huidige staat van de accu, en daarnaar begint ook het laadproces pas. Dit zorgt voor een optimale temperatuur en een lange levensduur. Voor systeemoplossingen is er ook een frame dat speciaal geschikt is voor stationaire toepassingen: Het kan op werkbanken, kasten of andere werkbladen worden gemonteerd en biedt een flexibel, maar veilig thuis voor lader, accu en gereedschap.


Bosch ProService voor lithium-ion-apparaten, accu's en laders

Met de aankoop van het nieuwe systeem componenten van de "Wireless Charging System" biedt Bosch ambachtslieden - zoals met alle lithium-ion accu's en laders - een twee jaar durende service, de zogenaamde 24 maanden ProService. Binnen deze periode ook accessoires en onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn gratis vervangen. De 24 maanden ProService geldt voor het gehele commerciële lithium-ion programma met range 3,6 t/m 36 volt. Alle service diensten zijn gratis binnen 24 maanden.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden