Eén accu voor veel gereedschappen? Deze oplossing wordt steeds populairder bij zowel doe-het-zelvers als professionals. Vrijwel elke fabrikant van snoerloos elektrisch gereedschap en tuingereedschap heeft snoerloze systemen die niet alleen het werk vergemakkelijken, maar ook geld besparen. Er zijn veel batterijsystemen, zoals u kunt zien door ons aanbod te bekijken. Hieronder presenteren we de meest gekozen door onze klanten.

BOSCH

Het merk Bosch is een toonaangevende fabrikant van elektrisch gereedschap voor professioneel werk en gereedschap voor huis en tuin. Met deze indeling in gedachten heeft Bosch twee accusystemen ontwikkeld waarmee één accu veel elektrische gereedschappen van een bepaalde spanningsklasse kan voeden: Flexible Power System for Bosch blauw en System Power for ALL voor Bosch groen en tuin.

 

Bovendien zijn beide systemen onderverdeeld in spanningsklassen 12V (Flexible Power System 12V, System Power for ALL 12V) en 18V (Flexible Power System 18V, System Power for ALL 18V), waardoor gebruikers nog meer keuze hebben. Afhankelijk van de spanningsklasse verschillen batterijen ook in de manier waarop ze zijn bevestigd. 12 volt batterijen zijn pin-mount en 18 volt zijn slide mount. Bosch-accu's onderscheiden zich door innovatieve technologieën en relatief kleine afmetingen.

 

 

AEG

Evenzo is het assortiment snoerloze elektrische gereedschappen van AEG gebaseerd op het snoerloze systeem. De PRO18V- en PRO12V-systemen bieden de hoogste vrijheid en flexibiliteit samen met ongeëvenaarde prestaties. PRO12V-gereedschappen zijn over het algemeen kleiner en daarom lichter. Ze zijn perfect voor dagelijks gebruik en hun parameters zullen door elke professional gewaardeerd worden. Het PRO18V-systeem biedt op zijn beurt een veel breder scala aan elektrisch gereedschap - allemaal voor professioneel gebruik. Een breed scala aan accucapaciteiten van 18 V, van 1,5 Ah tot 9,0 Ah, stelt gebruikers in staat de juiste te kiezen, speciaal voor het werk en elektrisch gereedschap. Net als Bosch-accu's verschillen AEG-accu's, afhankelijk van de spanning, qua constructie en montagemethode in elektrisch gereedschap.

 

 

DeWalt

Het merk DeWalt is op zijn beurt weer een stap verder gegaan dan andere merken. Naast de accusystemen met de populaire voltages van 18V en 12V, kunnen we ook een systeem vinden dat wordt aangedreven door een FlexVolt 54V-accu die is ontworpen voor gebruikers die elektrisch gereedschap nodig hebben dat vergelijkbaar is met gereedschap met snoer. De FlexVolt 54V-accupacks zijn ontworpen om compatibel te zijn met zowel het 54V XR-gereedschapsassortiment als het 18V XR-serie elektrisch gereedschap. Terwijl de XR 54V-gereedschappen van stroom worden voorzien, heeft de batterij 2,0 Ah en bij het voeden van 18 V-apparaten is de capaciteit 6,0 Ah. Dit verschil is te wijten aan het type celverbindingen (parallel voor 54V, serie voor 18V).

 

 

HiKOKI

Het merk HiKOKI (voorheen HITACHI) doet ook niet onder voor andere producenten. Het aanbod omvat 3 systemen van batterijapparaten met verschillende voltages: 12V Peak, 18V Li-Ion en MultiVolt 36V. Elk systeem is toegewijd aan verschillende toepassingen. 12V Peak Power Tools is een serie lichte en handige elektrische gereedschappen voor professionals om in krappe ruimtes te werken. De grootste groep HiKOKI-snoerloze elektrische gereedschappen is het 18V Li-Ion-systeem. Van boren en aandrijvingen, over vierkanten, orbitale slijpmachines, lampen tot spijkermachines, boorhamers en cirkelzagen. Het MultiVolt 36V-systeem is een serie nieuwe apparaten die worden aangedreven door een efficiënte 18 / 36V-batterij met dubbele spanning. De MultiVolt-accu kan zowel de nieuwe elektrische gereedschappen uit de MultiVolt-serie als alle HiKOKI 18V-elektrische gereedschappen die al lang op de markt zijn, van stroom voorzien. Het werkingsprincipe is hetzelfde als bij de FlexVolt 54V-batterijen. Als het is aangesloten op een 18V-tool, is de capaciteit 5,0 Ah, terwijl bij het werken met MultiVolt 36V-apparaten de capaciteit met de helft wordt verminderd.

 

 

METABO

Het CAS-systeem (Cordless Alliance System) is een door Metabo ontwikkeld systeem van accu-elektrische gereedschappen die worden aangedreven door een enkele accu.

 

Het lijkt erop dat het niet verschilt van de eerder genoemde systemen. Het is echter vermeldenswaard dat CAS-batterijen niet alleen Metabo-apparaten kunnen voeden, maar ook 18 volt-apparaten van vele andere professionele merken, waaronder Starmix, Collomix, Rothenberger, Steinel, Mafel en vele anderen - in totaal kunnen meer dan 140 apparaten van verschillende merken worden gevoed door een CAS-batterij. CAS-batterijen gebruiken LiHD-cellen die voldoende vermogen leveren om zelfs de moeilijkste taken draadloos uit te voeren. Dankzij LiHD-technologie is Metabo de enige fabrikant ter wereld die het volledige vermogensbereik van 400 tot 3200W dekt. Tot het Metabo-aanbod behoren ook de accusystemen PowerMaxx 10,8 V en PowerMaxx 12 V - lichte en handige gereedschappen voor speciale taken.

 

 

MAKITA

Makita is een ander professioneel merk dat, net als de eerder genoemde fabrikanten, batterijsystemen heeft met twee verschillende voltages - CXT 12V Li-Ion, 12V Li-Ion en LXT 18V Li-Ion en 18V Li-Ion. Alle lijnen zijn bestemd voor professionals voor werkplaats-, bouw-, renovatie- en installatiewerkzaamheden. Overal waar u efficiënte tools nodig heeft met uitstekende prestatieparameters. Makita-producten onderscheiden zich door een relatief lage prijs en kleine afmetingen. Daarnaast zijn ze uitgerust met een chip voor energiebeheer en bewaking van de batterijduur voor servicedoeleinden.

 

 

RYOBI

Het Ryobi ONE + -systeem bevat al meer dan 100 tools op basis van innovatieve technologie die volledige vrijheid bieden bij de uitvoering van alle doe-het-zelf- en tuinprojecten. Het systeem wordt aangedreven door Lithium + 18V-batterijen die verkrijgbaar zijn met capaciteiten van 1,3 Ah tot 9,0 Ah!

 

Elk van hen is bovendien uitgerust met IntelliCell-technologie, waardoor ze hun vermogen beheren om de meest optimale efficiëntie en werktijd voor elk gereedschap uit de ONE + -serie te garanderen. Het is de moeite waard eraan toe te voegen dat de klassieke pin-montage in elektrisch gereedschap al meer dan 25 jaar niet is veranderd, en de elektronica beperkt de mogelijkheid van samenwerking met oudere modellen Ryobi-gereedschappen niet. Deze oplossing garandeert dat u met de huidige batterijen alle nieuwe elektrische gereedschappen kunt aandrijven die in de toekomst op de markt zullen verschijnen, evenals de gereedschappen die al lang in de werkplaatsen van fans van dit merk liggen.

 

 

GRAPHITE

 De trouwe fans van het merk Graphite zullen ook iets voor zichzelf vinden. Graphite Energy + is een serie draadloze gereedschappen die worden aangedreven door een 18V Li-ion-accu. De gebruiker kan zijn set vrijelijk configureren uit de 15 aangeboden elektrische gereedschappen en een accu selecteren met een overeenkomstige capaciteit (2,0 Ah of 4,0 Ah). De Energy + -lijn bestaat uit populaire gereedschappen voor een breed scala aan klussen - van boren en schroeven tot slijpen en zagen, en u zult snel iets vinden om te doen in uw tuin.

 

 

ITAMATI

Itamati PowerSystem 18Volt is een ander snoerloos gereedschapssysteem voor mensen die op zoek zijn naar praktische oplossingen voor een redelijke prijs voor hun huis, werkplaats en tuin. Uitstekende operationele parameters, uitstekende prestaties en volledige bewegingsvrijheid zijn slechts enkele voordelen van dit systeem. Op dit moment biedt het merk 7 accugereedschappen aan die kunnen worden aangedreven door een 2.0Ah of 4.0Ah accu. Het merk is gebaseerd op technologieën die zijn bewezen door de Europese markt, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en lage prijs, zonder in te boeten aan ergonomie en efficiëntie.

 

 

WORX

Het merk WORX biedt een uitstekend batterijsysteem dat nieuwe mogelijkheden opent! Worx POWER SHARE dankzij de ingebouwde PowerModule kan de gebruiker zijn eigen batterijsysteem bouwen, dat niet beperkt is tot slechts één spanning. Alle WORX-accugereedschappen, ongeacht de spanning, zijn uitgerust met dezelfde accu's en laders. We hebben keuze uit 20V elektrisch gereedschap en 20V tuingereedschap voor kleinere tuinen en professionelere modellen van 40V (2x20V) tuingereedschap met een vermogen vergelijkbaar met verbrandingsmotoren. Het aanbod omvat ook een brede selectie van 2,0 Ah, 2,5 Ah, 4,0 Ah en 6,0 Ah accu's! Het merk is voornamelijk gericht op doe-het-zelvers en biedt hen hoogwaardige, esthetische afwerking en een massa gepatenteerde en innovatieve oplossingen die de ergonomie van het werk verbeteren.

 

 

DEDRA

Om aan de behoeften van gebruikers te voldoen en wereldwijde technologische trends te observeren, heeft het merk Dedra ook een nieuwe lijn draadloze elektrische gereedschappen ontwikkeld. Dedra SAS + ALL is een systeem dat meer dan 20 elektrisch gereedschap en tuingereedschap combineert op één accu. We kunnen kiezen voor een accu met een capaciteit van 2,0 Ah en 4,0 Ah - beide gebruiken een spanning van 18V, wat een hoog rendement garandeert en zich direct vertaalt in de efficiëntie van het elektrische gereedschap. De gereedschappen hebben een hoog vakmanschap, zijn uitgerust met moderne en bewezen technologische oplossingen met zeer goede prestaties tegen een betaalbare prijs.

 

 

EINHELL

Er is ook een batterijsysteem van het bekende merk Einhell, dat vaak wordt gebruikt door minder veeleisende gebruikers. Het Power X-Change systeem is een systeem dat zowel gereedschap voor de werkplaats als de tuin omvat. 18 V lithium-ionbatterijen voor deze serie zijn verkrijgbaar in drie capaciteiten: 2,0 Ah voor eenvoudige taken, 4,0 Ah voor zwaardere taken en 5,2 Ah voor maximale efficiëntie.

 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe