Handgereedschap is de basisuitrusting van elke werkplaats. Hun grootste voordeel is de eenvoud en de veelzijdigheid van het gebruik. Een goede verzorging van schroevendraaiers, hamers of moersleutels garandeert een lange levensduur, dus het is de moeite waard om van tijd tot tijd een blik op deze basisgereedschappen te werpen en ze te verzorgen.

Opslag

Bij rotopino.nl weten we allemaal dat het veel gemakkelijker is problemen te voorkomen dan ze later op te lossen. Als het om gereedschap gaat, is opslag een belangrijk punt. De grootste vijand van onze apparatuur is vocht, dat roest veroorzaakt. Corrosie vermindert de duurzaamheid aanzienlijk, en werken met roestig gereedschap zal ook minder effectief zijn. Stof, vuil en andere verontreinigingen beschadigen ook het gereedschap. Veel materialen zijn ook gevoelig voor zonlicht, onder invloed waarvan zij geleidelijk broos worden.

 

Hoe moet ik gereedschap goed opbergen? Als de luchtvochtigheid in de kamer hoog is, is het de moeite waard een ontvochtiger te overwegen. Dit apparaat kan bovendien stof en mijten uit de lucht verwijderen, zodat het een positieve invloed heeft op het comfort van ons werk.

 

U kunt uw apparatuur tegen alle schadelijke elementen beschermen in werkplaatskisten of -koffers. De verscheidenheid van deze accessoires is zeer groot: u kunt kiezen uit complete oplossingen voor een professionele werkplaats tot kleine gereedschapskisten voor thuisgebruik. Zorg ervoor dat de dozen of laden goed sluiten, zodat er geen stof in kan komen. In het geval van messen is het ook belangrijk te denken aan afdekkappen om bot worden te voorkomen.

 

 

 

Reiniging en onderhoud

Zelfs goed opgeborgen gereedschap moet soms worden schoongemaakt. En hier zijn er twee stromingen. Een daarvan is dat alle vuil onmiddellijk moet worden verwijderd en dat de apparatuur weer gebruiksklaar moet zijn. De andere stroming zegt dat dit niet nodig is, maar dat het beter is af en toe een revisie uit te voeren van alle apparatuur in de werkplaats in combinatie met schoonmaken, wat veel tijd bespaart.

 

 

Wij zullen voorstellen dat het voor ons gereedschap het beste is om deze benaderingen te combineren: na een "vuile" klus ten minste een minimale schoonmaakbeurt van onze accessoires, en van tijd tot tijd een overzicht van het geheel. Op die manier kunt u een relatieve orde in uw uitrusting handhaven, en zelfs als u iets over het hoofd ziet, zult u het tijdens de inspectie opmerken.

 

En hoe maak je je materiaal schoon? Zo simpel is het.

 

Stap één: verwijder stof, plantenresten, aarde, bouwmateriaal of ander vuil.

 

Stap twee: verwijder roest - u kunt hiervoor chemische roestverwijderaars of staalborstels gebruiken.

 

Stap drie: ontvetten met aceton, extractiebenzine of een speciaal product. Dit verwijdert niet alleen de vette film, maar ook alle onzuiverheden erin.

 

Stap vier: Drogen, er mogen geen vocht of reinigingsmiddelen op de apparatuur achterblijven.

 

Stap vijf: opnieuw smeren. Sommige gereedschappen moeten opnieuw worden ingevet om de bewegende delen te verbeteren en roestvorming te voorkomen.

 

Wanneer er corrosie op gereedschap komt, kunt u proberen het weg te slijpen of een roestverwijderaar te gebruiken, en het vervolgens af te spoelen met water en een beschermingsmiddel aan te brengen. Het kan echter zijn dat het te laat is om de apparatuur te redden. Als dit het geval is, moet de apparatuur worden verwijderd omdat zij onveilig is om mee te werken.

 

 

Hoewel het opbergen en schoonmaken van gereedschap heel eenvoudig is, wordt het gemakkelijk vergeten. En het is de eenvoudigste manier om uw apparatuur jarenlang veilig te houden.

Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden