Bijzonder chic en praktisch: deze laptopstandaard van koperen buizen en blank hout. Gebruiksvoorwerp én decoratie in één – een trendy blikvanger in huis.

Kopen in Rotopino.nl

Benodigde gereedschap:

Hulpmiddelen:

  • Segmentzaagblad voor de multitool
  • Decoupeerzaag voor hout
  • Metaalboor 4mm
  • Tweecomponentenlijm
  • Doek

Materiaallijst:

  • 1 Koperen buis: 100 x 1,5 cm (LxD)
  • 1 Houten plaat: 25 x 19 x 0,8 cm (LxBxH)
  • 6 Koperen ‘bocht’ fittingen: 1,5 cm (D)
  • 2 Koperen eindkappen: 1,5 cm (D)
  • 4 Schroeven: 4 x 30 mm (DxL)

STAP 1

De materialen voor je DIY laptopstandaard klaarleggen

Gekoppelde koperen buizen met daarop vastgeschroefd een houten blad – zo maak je zelf een laptopstandaard. Zorg dat je alle materialen bij de hand hebt voor je begint.
De koperen buis zaag je met de multitool en het segmentzaagblad in vijf stukken: een van 22 cm, twee van 20 cm en twee van 8 cm. In beide koperen buizen van 20 cm boor je vervolgens twee gaten voor de schroeven. Dit gaat het makkelijkste met een accuschroefboormachine met de metaalboor.
De houten plaat (dikte: 8 mm), waar de laptop op komt te staan, kun je bij de bouwmarkt op maat laten zagen, of je doet dit zelf, bijvoorbeeld met een decoupeerzaag. De juiste maat is: 25 x 19 cm (LxB).

 

STAP 2

Het frame van de laptopstandaard monteren

Met een beetje concentratie heb je het frame van je laptopstandaard zo in elkaar gezet. Begin met de langste koperen buis waaraan je twee bochtstukken koppelt. In de bochtstukken steek je de twee kortere buizen van 8 cm. Hieraan komen ook twee bochtfittingen plus de twee laatste koperen buizen. De buizen sluit je af met een bochtstuk en een koperen eindkap.

 

STAP 3 

De laptopstandaard neerzetten en de houten plaat erop schroeven

Je laptopstandaard is nu bijna klaar! Leg het frame zo over het houten blad dat de eindkappen naar onderen wijzen en de 20 cm lange koperen buizen op het hout liggen. Pak vervolgens de schroeven en controleer de lengte: de schroeven mogen niet langer zijn dan de dikte van het hout plus de doorsnee van de koperen buis. Hiermee voorkom je dat de schroeven uitsteken en krassen op de laptop kunnen maken.
Steek de schroeven in de voorgeboorde gaten. Met een accuschroevendraaier schroef je ze een voor een in het hout vast. Je hoeft de laptopstandaard nu alleen nog om te draaien en klaar is je nieuwe plek voor de computer. Zo makkelijk heb je nog nooit een laptopstandaard gemaakt!

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden