Een survivalrugzak moet klein en licht zijn, dus je moet zorgvuldig kiezen wat je erin stopt. Een inklapbare houtzaag behoort ongetwijfeld tot de onmisbare uitrusting van een survivaller. Waarvoor is een klapzaag nuttig en welke moet u kopen?

Kopen in Rotopino.nl
Bushcraft vouwzaag Neo 63-120
IN STOCK
>10st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
30,40 incl. 21% BTW = € 5,28

Vouwzaag - voor survival en de tuin

Een opvouwbare houtzaag is een alternatief voor een zware bijl, mes of zakmes, die niet geschikt zijn voor houtbewerking tijdens een bushcraft- of survivaltocht. Terwijl een zakmes of een mes noodzakelijk is voor het bereiden van voedsel of het doorsnijden van dunne dingen, is een bijl omvangrijk, zwaar en onhandig om mee te nemen. Een klapzaag is klein, licht en vervult bovenal de basisfunctie tijdens een kampeer- of survivaltocht, namelijk het zagen van hout en takken. Met zijn hulp kunt u een kampement voorbereiden, een kampvuur, een beschutting tegen rook en wind, en zelfs een schuilplaats voor rust en slaap. Hoe geavanceerd en extreem de expeditie ook is, de vouwzaag voor hout is gewoon onvervangbaar. Het gebruik ervan houdt echter niet op bij survival, want het is even nuttig in de tuin. Het gebruiksgemak zal zeker op prijs worden gesteld door enthousiaste tuiniers op oudere leeftijd en met gezondheidsproblemen, die geen zwaar gereedschap kunnen dragen, maar toch graag tijd aan het tuinieren besteden. De inklapbare houtzaag is handig voor het verzorgen van struiken, het snoeien van takken en het verwijderen van onkruid.

 

 

Is het de moeite waard om een opvouwbare houtzaag te kopen?

Dit instrument is nuttig voor bijna elke persoon die de tijd doorgebracht in de natuur waardeert, geniet van uitstapjes naar het bos, gepassioneerd is door kamperen, survival en het kweken van de tuin. De belangrijkste voordelen van de klapzaag zijn:

 

  • compactheid - een klapzaag neemt weinig ruimte in beslag, hij past gemakkelijk in elke uitrusting.
  • lichtheid - de modellen variëren in gewicht, maar het kenmerkende van dit gereedschap is het lage gewicht, gewoonlijk minder dan 0,5 kg.
  • efficiëntie - ondanks zijn kleine formaat en gewicht kan een klapzaag zelfs dikkere takken doorzagen, omdat hij is voorzien van meerdere rijen bladen en een stevig en duurzaam blad.
  • multifunctioneel - het is niet alleen om te overleven, maar ook om in uw werkplaats, garage of voor tuinonderhoud te hebben.
  • gebruikscomfort - een standaardkenmerk, zelfs bij de goedkope modellen, is de mogelijkheid om het zaagblad in twee standen te vergrendelen, wat het comfortabel zagen in verschillende instellingen vergemakkelijkt
  • veiligheid - klapzagen zijn uitgerust met bescherming tegen spontaan openklappen en een antisliplaag.
  • ergonomie - de meeste inklapbare framezagen voor hout hebben een vergelijkbare vorm, waardoor het gereedschap goed in de hand ligt en de hand niet snel moe wordt tijdens het werken.

 

Welke vouwzaag moet ik kiezen?

De keuze van de juiste zaag voor survival en bushcraft moet in de eerste plaats worden bepaald door gemak. Als u weinig bagage hebt en dus weinig plaats in uw rugzak, is het niet zinvol te kiezen voor een vouwzaag met een lang blad. Voor expedities in de dichte en gevaarlijke wildernis wordt deze kwestie natuurlijk anders bekeken, maar als we het hebben over amateurtochten, waarbij de zaag nuttig is voor het zagen van takken voor een kampvuur of misschien voor het maken van een provisorische schuilplaats - dan is een kleine wortex voldoende. Ook belangrijk is goed vakmanschap en duurzame materialen, bijv. een lemmet van staal en een ergonomisch handvat met antislipbescherming.

Ons voorstel van is een klapbare houtzaag van het Poolse merk NEO Tools - Bushcraft vouwzaag Neo 63-120, goed voor het begin van het survivalavontuur. Een bijkomend voordeel van dit model zijn de drie rijen tanden, die een positieve invloed hebben op de efficiëntie en de snelheid van het snijden.

 

Survival en bushcraft zijn geweldige manieren om vrije tijd door te brengen en te ontspannen in de natuur. Deze activiteiten zijn niet altijd helemaal veilig, want het risico bestaat dat de weersomstandigheden verslechteren of dat men wilde dieren tegenkomt, wat niet veel goeds voorspelt midden in een bos. Reden te meer om dergelijke expedities met verantwoordelijkheidszin te benaderen en voorbereid te zijn op uiteenlopende omstandigheden. Vouwhoutzagen zijn zeker een onmisbare accessoire, maar u kunt dit gereedschap ook gebruiken voor tuinieren en het bereiden van een kampvuur met het gezin.

* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe