We namen de tafelcirkelzaag Bosch PTS10 eens onder handen. We vroegen gebruikers wat ze dachten over de machine en hoe het werk eruit ziet met deze tafelcirkelzaag.

Technische details

Wat betreft de technische details, de Bosch PTS10 heeft een hoog stationair toerental namelijk 5000 rpm. Het is uitgerust met een motor van 1400W. Bosch heeft een zaagdiepte van 75 mm bij 90° en 63 mm bij 45°. In dit geval is er een blad 250mm x 30mm bijgeleverd, die is uitgerust met 60 tanden en daarmee uitermate geschikt voor gladde gedeelten. Het gewicht van de gehele machine 23,5kg.

Vermogen

Volgens gebruikers is de Bosch PTS10 zeer efficiënt. Dankzij de krachtige motor kan deze omgaan met de zwaarste klussen. Zonder problemen kan er hardhout, eiken, essen, etc. mee worden gezaagd.

Zaagnauwkeurigheid

De tafelcirkelzaag Bosch PTS10 heeft tafelverlengstukken met verstekaanslag voor verstekzagen tot ± 60°. Deze oplossing maakt het werk met het werkstuk veel plezieriger. De tafelzaag heeft een traploze verstelling van het zaagblad van 75 mm hoogte en 45° naar links. Bosch heeft ook een zelfinstellende trekgeleider gemonteerd, die voor preciece langsdoorsneden zorgt.

Extra voorzieningen

De tafelcirkelzaag van Bosch is ideaal voor het bewerken van grote objecten. Het heeft een kant- en achterzijde tafelverlenging. Het grote oppervlak van de tafel zorgt voor comfortabel gebruik en zorgt voor meer veiligheid. Gebruikers hebben gemerkt dat de tafelverlenging iets buigt naar rechts. Er zijn ook aansluitingen voor stofzuigers. De spaanafvoer is helaas erg klein.

Nadelen

Ondanks de vele voordelen, heeft de tafelzaag ook zijn nadelen. De tafel heeft een klein aluminium oppervlak en enigszins ongelijk. "Ik merkte een klein heuveltje van 1-2 mm in het midden. Het is gemaakt van gegoten aluminium en te dun, waardoor ongelijk. Na het aanbrengen van een liniaal was de kromming zichtbaar. " Aangezien het product vooral is geschikt voor thuis gebruik, kan de prijs best een beetje lager. "Ondanks de minpuntjes is het een zeer goed product, ik sluit mijn ogen wel even voor de prijs."

Samenvatting

De tafelzaag van Bosch PTS 10 wordt gewaardeerd voor zijn hoge kwaliteit en zuiver zagen. Verdere voordelen zijn, het hoge motorvermogen en eenvoudige bediening - "De tafelzaag is ideaal voor de ameteur. Maar je moet wel een goed zaagblad gebruiken. Schaf deze dus gelijk er bij aan. Ik raad de aankoop aan! ".

 

 Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden