Beoordeel artikel:
Beoordeling: 3,1/5
Aantal beoordelingen: 38

U weet niet welke tafelcirkelzaag u moet kiezen? Wij vergelijken voor u 2 modellen: De Makita MLT100 en de Bosch PTS10. We hebben feedback van onze klanten ontvangen en geven alle voordelen en nadelen over deze machines.

Kracht en snelheid

Wat betreft de technische details, de Bosch PTS10 heeft een hoog stationair toerental - 5000 rpm. Het is uitgerust met een motor van 1400W. De tafelcirkeltafel van Makita MLT100 heeft een 1500W motor, die efficiënt werkt onder stress. Deze heeft een snelheid van 4500 rpm.
Zaagdiepte en zaagblad

Makita heeft een zaagdiepte van 93 mm bij 90° en 64 mm bij 45°. Bij Bosch zijn de zaagdieptes 75 mm bij 90° en 63 mm bij 45°. Bij beide machines is een zaagblad inbegrepen. Voor de Makita MLT100 een zaagblad is 260x30 mm. Dit garandeert een hoge snijkwaliteit dankzij de hoge dichtheid van de tanden (40 tanden). Bij Bosch PTS10 een zaagblad van 250mmx30mm, welke is voorzien van 60 tanden en is daarmee zeer geschikt voor gladdere zaagsnedes.

Parallelaanslag

De tafelzaag Makita MLT100 heeft een parallelaanslag. Dit garandeert de stabiliteit van het materiaal en precieze snedes. De parallelaanslag is van een hard materiaal, zodat het niet buigt onder druk. De zaagbreedte kan worden aangepast dankzij de praktische schaalverdeling op de geleiderails. De tafel kan worden verbreed en je kunt dan een extra paralellaanslag monteren. Dit maakt een eenvoudige verwerking van smalle houtprodukten mogelijk. De machine heeft twee bevestigingspunten, daardoor tot 100% stabiel. De Bosch PTS 10 is gefabriceerd van hoogwaardige materialen en is bestand tegen beschadiging en vervorming.


Hoekaanslag

De tafelcirkelzaag Bosch PTS10 heeft een verstelbare verstekaanslag voor verstekzagen tot ± 60°. Deze oplossing maakt een betere bewerking mogelijk van het te zagen werkstuk. Zoals de gebruikers hebben waargenomen: "De afkortaanslag is gemaakt van hoogwaardig materiaal, maar er is een grote speling zichtbaar op de T-groef" Ook met de Makita MLT100 kan men verstek zagen. Op de tafel geinstalleerde hoekaanslag, beweegt soepel op zijn wielen ... Er is een klein minpuntje, voor schuine snedes kan de hoekaanslag te kort zijn.

Tafel

In dit geval wint Makita. De tafelcirkelzaag MLT100 is voorzien van een aluminium tafel, die duurzaamheid garandeerd en bestand is tegen beschadiging. De tafel is uitstekend geschikt voor het doorschuiven van materiaal. De Bosch PTS10 heeft een kleiner aluminium tafeloppervlak. De tafel is ongelijk. Ik merkte een klein heuveltje van 1-2 mm in het midden. Het is gemaakt van gegoten aluminium, daardoor te dun en ongelijk. Na het aanbrengen van een liniaal was de kromming duidelijk zichtbaar.


Uitbreiding van de tafel

Voor de verwerking van grotere materialen zijn er oplossingen mogelijk gemaakt. Kant en achter tafelverlengingen. De tafelcirkelzaag Makita garandeert een grote tafelverlenging, die ook zeer stabiel is. Er is ook een plek voor de parallelaanslag. De tafelcirkelzaag van Bosch heeft een uitstekend mechanisme, maar de tafel uitbreiding buigt naar rechts. En een nadeel is: er is ook geen plaats voor de parallelaanslag.

Onderstel

Makita biedt ook een onderstel die compatibel is met de cirkelzaag. "Het is een zeer goede zaag, aangeboden in combinatie met een onderstel is dit een zeer mobiele tafelcirkelzaag. Ik werk waar ik wil." De Bosch PTS10 heeft geen wielen en is daardoor stil. Maar deze zaag is ook goedkoper. Ter vergelijking, het gewicht van de Makita MLT100 is 31,5 kg en 23,5 kg weegt de Bosch PTS10.

Waar voor je geld

Makita MLT100 is een zeer goed model in de klasse van de kleine tafelzagen. In de beoordelinglijst van de prijs-prestatie verhouding krijgt de Makita 5 punten uit 5. De prijs is niet buitensporig. Vergeleken met de Makita is Bosch minder van kwaliteit, maar de machine is ook stukken goedkoper. Daarom krijgt de Bosch tafelcirkelzaag ook maar 4 punten.

Nadelen

De Bosch spaanafvoer is te klein. Bij Makita in de afstand tussen de zaag en het inzetstuk, dat zich in de plaat bevind te groot. De stukken hout worden ingeklemd. Bij het zagen van kleine delen buigt de machine, wat voor problemen zorgt bij de geleiding van materiaal. Het inzetstuk is vervaardigd van een slechte kwaliteit kunststof, wat kan leiden tot een breuk. Review: "Het enige nadeel is de slechte kwaliteit van de kunststofbescherming rond het mes. Ik denk dat je iets beters voor die prijs kunt krijgen.".
Samenvatting
Makita MLT100 is universeel, bekwaam en mobiel. Deze machine heeft een verscheidenheid aan opties met eenvoudige aanpassing. Ze werkt snel, precies en rustig. De Bosch PTS10 is zeer efficiënt. Dankzij de sterke motor kan deze omgaan met de zwaarste klussen. De twee tafelcirkelzagen hebben hun voor-en nadelen, de te nemen beslissing welke u kiest ligt helemaal bij uzelf. Stel uzelf de volgende vragen voor u kiest: waar gebruik ik hem voor, moet die mobiel zijn, hoeveel geld wil ik er aan besteden, gebruik ik hem vaak.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe