Een van de meest aanbevolen tafelcirkelzagen door de experts is de Makita MLT100. Zo gek is dat niet want deze tafelcirkelzaag is ontworpen voor zowel de handige doe-het-zelver alsmede de professional die er dagelijks mee werkt. De machine bewijst zich elke keer wanneer deze wordt gebruikt voor bijvoorbeeld plywood, massief hout of platen

Kopen in Rotopino.nl
Onderstel voor de MLT100 tafelcirkelzaag Makita WST03
IN STOCK
3 st.
VERZENDING
LEVERING
5 dagen
240 incl. 21% BTW = € 41,65

De tafelcirkelzaag Makita MLT100 is uitgerust met een vermogen van 1500 W wat garant staat efficiënt werken met elk soort hout zelf onder zware druk.Makita MLT100 heeft een toerental van maar liefst 4500 rpm.De tafelzaag heeft als standaarduitrusting een zaagblad met een diameter van 260 mm en een asgat van 30 mm. Deze garandeert een hoog zaagniveau dankzij het aantal tanden nl. 40 wat garant staat voor precisie zagen.De Makita-zaag heeft een optimaal snijvermogen bij 93mm bij 90° en 64 mm bij 45°.  De zaagbreedte is te regelen dankzij de functionele en handige maataanduidingen op de geleider. Wanneer de zaag eenmaal ingesteld is dan behoudt deze ook die parameters wat weer ten goede komt aan seriematig zagen.

De tafel is in zijn geheel uitgevoerd uit aluminium met de mogelijkheid om deze uit te breiden naar afmetingen welke het beste passen bij de werkzaamheden. Op de tafel bevindt zich een zeer precieze maataanduiding.Wat betreft de technologie die wordt gebruikt in de MLT100, deze is ondermeer uitgerust met een softstarter, zaagbladbeschermkap, elektrische veiligheidsrem en er bestaat been mogelijkheid om een stofafzuiger erop aan te sluiten.

Bekijk wat eindgebruikers vinden van de MLT100

Van de droge feiten naar de meningen van de eindgebruikers.Tafelcirkelzaag Makita MLT100 wordt geroemd door zijn gebruikers en eigenaren als zeer precies elektrisch gereedschap welke aan ale eisen voldoet.Noemenswaardig is het vermogen van de tafelcirkelzaag welke garant staat voor zeer indrukwekkende zaagmogelijkheden.– „Prima voor het snijden van kleine balken aan beide kanten tot max 185mm dik. Zeer geschikt voor haagbeukhout als ook beukenhout. Daarnaast is de MLT 100 in zijn element als het gaat om zagen van eikenhout. Het zagen gebeurt probleemloos en er onstaat een gladde oppervlakte zonder kartelige zijkanten.

Solide tafel

De tafelcirkelzaag Makita MLT100 is voorzien van een aluminium tafel wat ten goede komt aan duurzaamheid en bestand tegen beschadigingen. Nog een voordeel van het gebruik van aluminium is dat het gewicht relatief laag is wat weer een voordeel is voor de mobiliteit. Eindgebruikers zijn zeer te spreken over het beweegvermogen van materialen op de tafel.

Aanpassen op alle vlakken

Eindgebruikers benadrukken ook de Makita zaag erg precies zaagt zelfs wanneer het gaat om grote elementen.De verbreede zijplaten laten het toe om zelfs elementen van 2 meter neer te leggen en te zagen.Voordat er kan worden begoonen dient de zaag te worden ingesteld.Onopgemerkt maag ook niet blijven het feit dat de MLT100 op alle vlakken in- of verstelbaar is.Er zijn stelschroeven die de zaaghoek regelen ten opzichte van de tafel.Elk van de rails is instelbaar op het vermogen om nauwkeurig instellen van de verwachte zaaghoek te verschaffen.Er bestaat tevens de mogelijkheid om de zaaghoogte te regelen.

Zagen in de lengte

De zaag is voorzien van een regelaar om in de lengte te kunnen zagen.Het klemsysteem welke is toegepast garandeert stabiel te kunnen werken en precisie zagen. De regelstang is uitgevoerd van solide materiaal zodat zelfs bij grote druk deze niet verbuigd.Het geheel is prima gecalibreerd.

Zagen in de breedte

Naast het zagen in de lengte beschikt de Makita MLT100 ook over de mogelijkheid om overdwars oftewel in de breedte te zagen.Dit kan versteld worden door de hendel welke daarvoor bedoeld is.De versteller is geinstalleerd op tafel en rolt soepel op rollers. De extra klemmer zogt ervoor dat het materiaal aan het bewegende deel wordt bevestigd voor nog meer mogelijkheden. Toch is er 1 klein minpunt - bij het zagen onder een hoek kan de geilidingsrail te kort blijken.

Stil werken

Meerdere malen kwam in de opinies naar voren dat de motor van de tafelcirkelzaag MLT100 voor zijn doen zeer stil is.Zoals de vakmensen aangeven dat handcirkelzagen met mindere parameters veel meer geluid maken.Deze zaag werkt niet oorverdovend. Dit komt uiteraad weer ten goede aan het werkcomfort.

Het zaagblad doet er toe

Het meegeleverde zaagblad garandeert een schoon, snel en precies zagen.Dit komt dankzij de relatief hoge dichtheid van tanden wat ten goede komt aan het precies zagen. Dit alles in combinatie met een hoog toerental garandeert het verkrijgen van gelijke en rechte randen.Dit geldt zowel voor massief hout als ook plywood of laminaat. Uiteraad zal er op laminaat microscopische kartelingen ontstaan maar dat is minimaal. Pas met gebruik van een freesmachine zal het resultaat mooier zijn.

Afzuiging

De stofafzuiging is zeer dicht en zeer efficient. Wanneer de stofzuiger sterk genoeg is dan kan de gebruiker de houtrestjes tijdens het zagen opzuigen.Dit verhoogt het werkcomfort en we houden tijd over - geen extra schoonmaakwerkzaamheden.

Prijs/kwaliteitverhouding

Zoals eindgebruikers van de Makita MLT100 aangeven is dit een zeer goed model in de klasse van kleine tafelcirkelzagen.. Wanneer het gaat om de prijs/kwaliteitverhouding dan krijgt de MLT100 5 van 5 sterren. Als we kijken naar de professionele markt is de prijs relatief niet te hoog - schommelend rond de 500 euro.Bovendien biedt Makita een speciaal voor deze zaag ontworpen tafel met stevige wielen en handige handvaten voor makkelijk te vervoeren. – "Dit is een zeer goede zaag, welke in combinatie met het onderstel een volledige mobilietei bied.Het enige wat ik moet doen is de zaag monteren op het onderstel en ik kan er mee gaan en staan waar ik wil".

Klein minpunt

De tafelcirkelzaag doet zijn werk zeer goed echter volgens de vakmensen heeft deze een nadeel nl. een nogal grote kloof tussen de zaag en het kunststof inzetstuk in de tafel.De breedte hiervan veroorzaakt het vast komen te zitten of klemmen van stukken hout.Bij het zagen van kleine elementen buigt deze wat problemen geeft met het stabiel geleiden van het materiaal.Er verschijnen opinies zoals:„Het enige minpunt is de slechte kwaliteit van het plastic rondom het zaagblad echter denk ik dat er momenteel en voor deze prijs niks beters te krijgen is”.

Algemeen een grote plus

Alles bij mekaar opgeteld kunnen we tot de volgende conclusie komen. Eindgebruikers zijn het over 1 feit eens en dat is dat de tafelcirkelzaag Makita MLT100 zeer universeel in gebruik is, een hoog werkcomfort heeft en bovendien zeer mobiel. De machine garandeert een breed scala aan mogelijkheden bij makkelijk in te stellen parameters. Tot slot is de werksnelheid een vermelding waard welke hoog is maar ook precies terwijl het geluid relatief laag is.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden