3D-diamant van tape! Een sieraad voor kale muren! Zo laat u elke ruimte stralen en zorgt u voor bewonderende blikken.

 

 

Net verhuisd en uw muren zijn nog kaal? Een Tape-Art-diamant in 3D-look laat uw kamer stralen en zorgt voor bewonderende blikken. Bijzondere clou: de diamant loopt om de hoek, zo ontstaat een driedimensionaal effect. Met de juiste digitale meetgereedschappen en zwarte tape wordt u een echte kunstenaar en wordt uw woonkamer een echt juweeltje.

 

Benodigde elektrische gereedschappen:

  • kruislijnlaser Quigo van Bosch incl. universele houder MM2
  • digitale laserafstandsmeter Zamo van Bosch

Hulpmiddelen:

  • hobbymes of schaar
  • potlood

Benodigde materialen:

  • textieltape
  • sjabloon „Diamant“

1. Quigo plaatsen

De sjabloon kunt u via de link downloaden. Deze helpt u bij het plaatsen van de afzonderlijke tapestroken. Om ervoor te zorgen dat deze later ook recht zijn, moet u eerst de universele houder MM2 recht op een ladder monteren en daarna de kruislijnlaser Quigo vastklikken. Klep omhoog en beginnen: het meetgereedschap is zelfnivellerend, dat wil zeggen het lijnt zich zonder hulp uit en is direct gereed voor gebruik. Het laserkruis vormt de as van de diamant en moet zodanig door u geplaatst worden dat de verticale hulplijn langs de hoek van de muur loopt. De horizontale laserlijn plaatst u het beste op een hoogte van circa 160 cm.

 

2. Met Zamo afstanden bepalen

 

Om ervoor te zorgen dat uw diamant symmetrisch is, moeten de drie bovenste buitenpunten aan de rechter- en linkerkant zich telkens op dezelfde afstand van de verticale as van de diamant, oftewel de hoek van de kamer, bevinden. Voor de metingen wordt een digitale laserafstandsmeter zoals de Zamo van Bosch aangeraden, waarmee u alle waarden snel en nauwkeurig kunt bepalen. Het toestel moet u hiervoor op de horizontale laserlijn aanleggen, t.o.v. de hoek uitlijnen en de afstand met een potlood op de muur markeren.

 

3. Textieltape opplakken

 

Nu plakt u de eerste strook langs de laserlijn. Hiervoor moet u de tape eerst op circa 180 cm afsnijden (met een hobbymes of een schaar), en deze vervolgens zuiver en netjes uitlijnen.

Tip voor de hoeken: Plak beter twee losse stroken dan één lange strook de hoek om. Zo wordt de lijn accurater en kan gemakkelijker vastgeplakt worden.

 

4. Bovenste lijn van de diamant bepalen

 

Nu is de bovenste horizontale lijn van de diamant aan de beurt: verplaats de Quigo circa 40 cm naar boven op de ladder en pas met de fijninstelling de laatste centimeters aan. Deze strook tape moet circa 20 cm korter zijn dan de onderste, zodat u de diamantvorm kunt maken. Voor de symmetrie moet u er hier op letten dat de buitenpunten telkens op dezelfde afstand van de hoek van de muur liggen. Gebruik hiervoor weer de Zamo als hulpmiddel (zie stap 2).

 

5. Middelste buitenpunten aftekenen

 

 

Bepaal de beide middelste buitenpunten op dezelfde manier met de twee meetgereedschappen en teken deze dienovereenkomstig op de muur af. Deze markeringen vormen de uitgangsposities voor de buitenste verbindingslijnen die u tussen de bovenste en onderste strook tape plakt.

 

6. Schuine lijnen opplakken


Om ervoor te zorgen dat u alle schuine lijnen van de diamant volgens de sjabloon recht kunt plakken, zet u de Quigo met de universele houder in de desbetreffende positie. Zeer praktisch: loopt de lijn zoals in de foto over een rek, volg dan eenvoudig de lijn en plak langs de laserstraal. In dit geval ontstaat nog een extra 3D-effect dat uw gasten versteld zal doen staan.

 

7. Hoeken netjes maken


Voor de ’finishing touch’ moet u met het hobbymes alle hoeken netjes bijsnijden. Klaar is uw kunstwerk in diamantvorm. Nu op de bank gaan zitten, radio aan, achterover leunen en genieten: diamonds are forever.

Tip: Afhankelijk van de ruimte kunt u hoogte en breedte van de diamant ook naar believen aanpassen.


Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe