Het schuren van grote vlakke oppervlakken is een taak die tijd, geduld en vooral het gebruik van goed gereedschap vereist. Daarom is een vlakschuurmachine met een rechthoekig of vierkant plateau het beste voor het bewerken van houten voorwerpen zoals meubels, tafelbladen of deuren. Zo'n gereedschap is de AEG FS 280 vlakschuurmachine, die we voor u hebben mogen testen.

Kopen in Rotopino.nl

Schuurplateau

De AEG FS 280 vlakschuurmachine is ongetwijfeld een hulpmiddel voor het werken op grote oppervlakken. Een rechthoekige schuurzool met een afmeting van 115 x 230 mm heeft 10 zuiggaten die het stof dat vrijkomt tijdens het schuren effectief opvangen. De schuurmachine wordt geleverd met een stofopvangzak, maar je kunt hem net zo goed vervangen door een stofzuiger om de zuigkracht te verbeteren.

Schuurzool is voorzien van een zelfklevende voering waarmee u schuurvellen met een afmeting van 115x230mm kunt bevestigen. Bovendien is het apparaat uitgerust met klemmen voor het bevestigen van papier met een minimale afmeting van 115x280 mm, waarmee u onafhankelijk schuurpapier van de rol kunt snijden en ponsen.

 

Apparaatontwerp

Voor een vlakschuurmachine is het apparaat vrij groot en lijkt het gewicht van 3 kg vrij groot te zijn. Het ontwerp van het apparaat is echter ontwikkeld om de beste ergonomie te garanderen, wat zich vertaalt in een hoog werkcomfort. Handgrepen met antislipcoating voor comfortabel werken met beide handen vergemakkelijken de bediening van de machine, en het gewicht van het apparaat zorgt ervoor dat de molen tegen het materiaal zelf drukt, zodat de operator alleen het apparaat hoeft te manoeuvreren.

Bovendien verhoogt de vergrendeling van de schakelknop voor continu gebruik het comfort van langdurig werken. Een 4 meter lange kabel is ook een groot gemak, waardoor het bijzonder gemakkelijk is om met zeer lange elementen te werken.

 

Apparaatparameters en accessoires

De schuurmachine is uitgerust met een motor van 500 W, 6-staps instelling van de oscillatiesnelheid in het bereik van 14000-26000osc./min. en een oscillatiediameter van 2,5 mm.

Al deze parameters, gecombineerd met een goed gekozen schuurpapier, zorgen voor snel en efficiënt werken. De machine wordt geleverd in een kartonnen doos. De set bevat 2 papers vastgemaakt met klemmen, korrel 80 en 120, en een Velcro papier korrel 240. Pakket bevat ook een stofzak.

 

Algemene indrukken

AEG FS 280 is een uitstekend model voor timmerwerktoepassingen. Een grote schuurzool en de juiste parameters in combinatie met het gewicht van het apparaat zorgen voor perfecte werkresultaten. Daarnaast kun je met de rechthoekige schuurzool ook hoeken schuren. Het trillingsniveau van het apparaat, waarbij de instelling van de knop de oscillatiefrequentie in het bereik van 1-3 regelt, is onbeduidend, zodat u zelfs gedurende lange tijd comfortabel kunt werken. Sterkere trillingen zullen worden gevoeld bij het instellen van de knop in het bereik 4-6, waarbij u bij de limietinstelling (6) de machine stevig vast moet houden om hem in de geselecteerde positie te houden. Vrijwel het hele bovenste deel van de slijper is bedekt met een antislip, rubberen coating, waardoor we maar liefst 3 plaatsen krijgen om de handen te ondersteunen: een handvat met een schakelaar en een slot, body en voorhandgreep. Met deze oplossing kunt u dus niet alleen horizontale oppervlakken slijpen, maar ook verticale, maar het is de moeite waard om in gedachten te houden dat we dan een apparaat van 3 kilogram in onze handen moeten houden.

 

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
Voeg een opmerking toe
* Verplichte velden