In het tijdperk van draadloze apparaten zijn netwerktools nog steeds erg populair. Zeker als we te maken hebben met veeleisende en tijdrovende taken, waarbij continuïteit van het werk van groot belang is. Vandaag willen we een van deze apparaten presenteren, namelijk de AEG STEP 100 decoupeerzaag, een stuk gereedschap waarvan de voordelen niet alleen door doe-het-zelvers, maar ook door professionals zullen worden gewaardeerd.

AEG STAP 100

De decoupeerzaag is een universeel gereedschap dat is ontworpen om rechte en gebogen zaagsneden uit te voeren, zowel onder rechte hoeken als onder een hoek. Het AEG STEP 100-model is een uitstekende aanbod voor mensen die hoogwaardig vakmanschap en een breed scala aan functies tegen een betaalbare prijs waarderen.

 

Apparaat constructie

Het AEG STEP 100-model heeft een constructie die typerend is voor de meeste beschikbare decoupeerzagen met ijzeren handvat. Vrijwel het hele boven- en voorgedeelte van het lichaam van de decoupeerzaag, d.w.z. de greepgebieden, zijn bedekt met een rubberen microtextuur die het werkcomfort verhoogt.

De tool kenmerkt zich door een uitstekende ergonomie. Een grote aan / uit-schakelaar en een knop voor continu gebruik net erboven, evenals een snelheidsregelaar binnen het bereik van de duim zorgen voor een comfortabele bediening met één hand, terwijl de andere het materiaal kan vasthouden. Het STEP 100-model weegt 2,3 kg (zonder de kabel) en heeft een 4 meter lang flexibel netsnoer voor eenvoudig manoeuvreren van het apparaat op grote oppervlakken.

Het gereedschap heeft een kantelbare rechts / linkervoet voor verstekzagen in een maximale hoek van 45 graden. Naast het aanpassen van de voethoek kun je ook de lengte aanpassen, wat vooral handig is bij het werken dicht bij de rand.

Dit model werkt met T-type bladen, gemonteerd in het FIXTEC-systeem, waardoor ze snel en nauwkeurig kunnen worden gemonteerd zonder dat er gereedschap nodig is.

De decoupeerzaag heeft een geïntegreerde spaanblaasventilator, waardoor het werkstuk schoon blijft en een zeer goed zicht op de zaaglijn wordt gegarandeerd. Het is ook mogelijk om een ​​stofzuiger of een spaanafzuigapparaat op de adapter (30 / 35mm) aan te sluiten, waardoor u tijd bespaart om later schoon te maken.

 

Apparaatparameters en uitrusting

Het grootste voordeel van de decoupeerzaag is de motor van 700 watt, die in samenwerking met het bijpassende zaagblad garant staat voor een uitstekende efficiëntie en snelle voortgang van het werk.

Het apparaat heeft een 6-staps snelheidsregeling in het bereik van 1000-3200 slagen per minuut en een 4-staps oscillatieafstelling.

Een grote keuze aan opties in het apparaat maakt het gereedschap perfect voor verschillende soorten werk, van voorbewerken tot taken die precisie vereisen. De mogelijkheid om 100 mm in hout, 20 mm in aluminium en 10 mm in staal te zagen, bewijst alleen maar dat het gereedschap in de meeste toepassingen zeer efficiënt en effectief is. De gereedschapsset bevat een zaagblad voor hout, een opzetstuk om spatten tegen te gaan, een beschermkap en een opzetstuk voor stofafzuiging.

Model STEP 100X is bovendien verpakt in een gereedschapskoffer.

 

Algemene indrukken

De AEG STEP 100 decoupeerzaag is een geweldig hulpmiddel voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Als we voornamelijk op vlakke oppervlakken werken, zijn de voordelen onder meer het gewicht, waardoor het gereedschap stabiel is en het materiaal niet scheurt. Het voordeel is ook het lage trillingsniveau, wat vooral belangrijk is tijdens langer werk.

Vergelijkbare producenten in de winkel Rotopino.nl:
* Verplichte velden
Voeg een opmerking toe